Bamisoep is een heerlijke gevulde soep met omeletreepjes, noedels en meer. Bomvol smaakmakers voor een kruidige bouillon die binnen no-time op tafel staat.
De oorsprong van deze heerlijke bamisoep ligt in de Chinese keuken en kent velen varianten. Een goed gevulde bamisoep met omeletreepjes die makkelijke vegetarisch te maken is met ander soort bouillon, zoals groentenbouillon of paddenstoelenbouillon.
Het woord bami is een verbastering van het Chinese woord "ba mian", letterlijk vertaald "trek noedels", waarin "ba" verwijst naar de manier waarop de noedels worden bereid (trekken/rekken). "Mie" of "mian" verwijst naar de noedels, dit is een algemene term voor noedels ongeacht het type meel dat is gebruikt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-03-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-03-2025
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Schil de gember en rasp deze fijn en snijd de bosui in ringen.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een middelgrote pan en fruit hierin de sjalot, knoflook en gember tot de sjalot glazig is geworden.
Schenk 1 liter kippenbouillon erbij samen met 2 steranijs en breng aan de kook.
Zodra de bouillon kookt zet je het vuur laag en laat de bouillon 10 minuten lang zachtjes koken om de smaken in te laten trekken.
Klop 3 eieren los met 1 eetlepel melk en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een beetje olie in een grote bakpan en bak hierin een dun omelet van de eieren op middelhoog vuur.
Verwijder de steranijs uit de bouillon en voeg 3 eetlepels sojasaus toe.
Kook de noedels gaar in de bouillon, dit zal ongeveer 5 minuten duren, afhankelijk van de gekozen noedels.
Rol het omelet op en snijd dit in reepjes. Verdeel de noedels en bouillon over 2 grote kommen.
Serveer met omeletreepjes, gebakken uitjes, bosui, rode pepervlokken, sesamolie en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Welke noedels voor bamisoep?
Voor het maken van bamisoep wordt doorgaans eiermie gebruikt, dit zijn dunne noedels gemaakt van tarwemeel en eieren.
Kan ik bamisoep opnieuw verwarmen?
Je kunt bamisoep het beste direct serveren, maar je deze eventueel ook opnieuw verwarmen, de noedels zullen dan wel zachter zijn. Houd bij voorkeur de bosui, gebakken uitjes, sesamzaadjes en omeletreepjes apart, deze zijn namelijk het lekkerste om na het verwarmen pas toe te voegen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
62.5 | gram | eiermie | gluten, ei | 228.13 | 46.88 g | 0.94 g | 0.94 g | 0.31 g | 8.44 g | 1.88 g | 3.13 mg | 1.88 mg | 12.50 mg | 18.75 mg | 62.50 mg | 50.00 mg | 0.06 mg | 0.50 mg | - | 11.56 µg | - | - | - | 0.25 mg | 0.19 mg | 0.13 mg | 0.50 µg | 31.25 µg | 0.38 mg | 0.06 µg | - |
1 | knoflooktenen | 9.80 | 1.96 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.42 g | 0.13 g | 0.28 mg | 0.10 mg | 11.90 mg | 1.40 mg | 42.00 mg | 9.10 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | 0.98 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.28 µg | - | - | - | ||
1 | cm | verse gember | 1.24 | 0.23 g | - | 0.02 g | - | 0.02 g | 0.02 g | 0.10 mg | 0.04 mg | 0.40 mg | 0.80 mg | 5.20 mg | 0.60 mg | - | 0.04 mg | - | - | 0.10 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.5 | sjalot | 4.00 | 0.91 g | - | 0.03 g | - | 0.23 g | 0.33 g | - | 0.19 mg | 9.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | 2.35 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.5 | liter | kippenbouillon | selderij | 30.00 | 0.50 g | - | 2.50 g | 1.50 g | 2.50 g | - | 1850.00 mg | 1.00 mg | 20.00 mg | 2.50 mg | 20.00 mg | 15.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
1.5 | eetlepel | sojasaus | soja, gluten | 38.40 | 6.00 g | 6.00 g | 0.03 g | - | 3.45 g | - | 1650.00 mg | 1.50 mg | 18.00 mg | - | 150.00 mg | 15.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 2.40 µg | - | - | - |
1 | steranijs | 2.02 | 0.30 g | - | 0.10 g | 0.02 g | 0.10 g | 0.09 g | 0.10 mg | 0.22 mg | 3.88 mg | 0.84 mg | 3.48 mg | 1.44 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 0.02 µg | 0.13 mg | - | 4.80 mg | - | - | - | - | 0.06 µg | 0.17 mg | 0.25 µg | - | ||
1.5 | eieren | ei | 129.60 | 0.99 g | 0.18 g | 9.00 g | 2.25 g | 11.25 g | - | 108.00 mg | 1.62 mg | 45.00 mg | 9.00 mg | 117.00 mg | 162.00 mg | 0.07 mg | 1.17 mg | 31.50 µg | 27.63 µg | - | 1.62 mg | 0.18 mg | 0.09 mg | 0.27 mg | 0.14 mg | 2.07 µg | 54.00 µg | 0.99 mg | 0.23 µg | - | |
0.5 | eetlepel | melk | melk | 6.20 | 0.43 g | 0.43 g | 0.34 g | 0.21 g | 0.37 g | - | 4.40 mg | - | 12.00 mg | 1.00 mg | 16.00 mg | 9.90 mg | - | 0.05 mg | - | - | 0.20 mg | 0.01 mg | - | - | 0.02 mg | - | 0.04 µg | 0.40 µg | - | - | - |
0.5 | scheut | zonnebloemolie | 66.08 | - | - | 7.48 g | 0.87 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
1 | bosuien | 9.60 | 1.89 g | 0.69 g | 0.06 g | - | 0.54 g | 0.78 g | 4.80 mg | 0.42 mg | 21.60 mg | 6.00 mg | 82.80 mg | 8.70 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | - | 0.21 µg | 5.40 mg | - | 175.50 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 19.20 µg | 0.18 mg | 62.10 µg | - | ||
1 | eetlepel | gebakken uitjes | gluten | 22.00 | 1.20 g | 0.40 g | 2.00 g | 0.40 g | 0.24 g | 0.20 g | 0.40 mg | 0.08 mg | 2.00 mg | 2.00 mg | 12.00 mg | 4.00 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 0.08 µg | 0.20 mg | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.40 µg | 0.04 mg | 0.20 µg | - |
0.5 | snuf | chilivlokken | 2.00 | 0.25 g | 0.03 g | 0.10 g | 0.03 g | 0.08 g | 0.10 g | 10.00 mg | 0.05 mg | 1.00 mg | 0.50 mg | 5.00 mg | 1.50 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.05 µg | 0.50 mg | - | 25.00 mg | - | - | 0.01 mg | - | 1.00 µg | 0.03 mg | 0.50 µg | - | |
1 | eetlepel | sesamolie | sesamzaad | 132.45 | - | - | 15.00 g | 2.40 g | - | - | 0.30 mg | 0.02 mg | 1.50 mg | - | 3.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - |
0.5 | eetlepel | sesamzaadjes | sesamzaad | 43.57 | 0.45 g | - | 4.01 g | 0.60 g | 1.57 g | 0.56 g | 3.75 mg | 0.68 mg | 58.50 mg | 26.25 mg | 34.50 mg | 45.00 mg | 0.11 mg | 0.41 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | 5.25 µg | - | - | - |
725.09 | 61.99 g | 8.73 g | 41.61 g | 8.59 g | 29.20 g | 4.09 g | 3635.25 mg | 7.79 mg | 217.28 mg | 69.04 mg | 553.48 mg | 322.24 mg | 0.33 mg | 2.40 mg | 31.61 µg | 39.55 µg | 9.86 mg | 1.63 mg | 205.48 mg | 0.45 mg | 0.53 mg | 0.37 mg | 2.61 µg | 114.24 µg | 1.78 mg | 63.33 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!