Deze Chinese dumplings met kip hebben een smeuïge vulling die bomvol smaak zit, heerlijk met wortel, bosui, knoflook en meer. Deze dumplings worden meestal gekookt of gestoomd.
Chinese dumplings met kip hebben een smaakvolle vulling van o.a. knoflook, wortel, bosuien en Sichuan peper. Deze peper geeft een complexe smaak aan de kipvulling, waardoor deze perfect in balans is.
De Sichuan peper wordt ook wel Szechuan peper genoemd, deze kun je gemalen of gedroogd kopen, maal deze dan zelf fijn met een vijzel of koffiemolen. De Sichuan peper is een specerij die vooral in de Chinese keuken wordt gebruikt. Het is geen echte peper, aangezien het gedroogde besjes zijn, deze behoren tot de citrus familie. Dit verklaart ook direct de smaak van de tintelende sensatie op de tong, een combinatie van licht pittige warmte en een citrusachtige smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-02-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-02-2025
Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember en snijd deze ook grof.
Schil de wortel en snijd deze in stukjes. Snijd de bosuien in stukken.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en plaats deze in een food processor samen met de knoflook, gember, wortel en bosuien.
Pureer het geheel en voeg dan gemalen Sichuan peper, sesamolie, sojasaus een snufje zout en 50 ml kippenbouillon.
Pureer tot een vrij glad mengsel en zet opzij.
Pak een dumpling vel in je hand en verdeel een flinke theelepel in het midden.
Maak eventueel de randjes van de helft van het dumpling vel nat met water.
Vouw de dumpling dicht en plooi het deeg vanuit rechts en dan links en druk goed aan zodat de dumplings dicht blijven tijdens het koken of stomen.
Bestuif een groot bord met een beetje maizena of bloem om plakken te voorkomen. Leg hier de gevouwen dumpling op en herhaal voor de resterende dumpling vellen en vulling.
Je kunt de dumplings nu gaar koken in ruim kokend water of stoom ze gaar in een stoommandje of stoomoven. Tijdens het koken zijn ze gaar zodra ze gaan drijven.
Serveer direct met eventueel extra bosui, sesamzaadjes en een simpele dipsaus van bijvoorbeeld sojasaus, gembersiroop, sambal en bosui ringetjes. Eet smakelijk!
Waar kan ik Sichuan peper kopen?
Je kunt Sichuan peper bij de toko kopen of bij (online) winkels die gespecialiseerd zijn in kruiden en specerijen.
Kan ik Sichuan peper vervangen?
Sichuan peper heeft een unieke smaak, deze kun je lastig volledig nabootsen. Wil je dit toch doen, ga dan voor een combinatie van roze en zwarte peper.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
6 | dumplingvellen | gluten, soja | 156.00 | 34.20 g | - | 0.30 g | 0.06 g | 4.50 g | 0.60 g | 3.00 mg | 0.30 mg | 6.00 mg | 3.00 mg | 30.00 mg | 18.00 mg | 0.06 mg | 0.12 mg | - | 0.60 µg | - | - | - | 0.06 mg | 0.06 mg | 0.06 mg | - | 10.20 µg | 0.06 mg | 0.06 µg | - | |
62.5 | gram | kipfilet | 71.25 | - | - | 2.50 g | 0.94 g | 18.75 g | - | 31.25 mg | 0.44 mg | 6.25 mg | 21.88 mg | 250.00 mg | 212.50 mg | 0.02 mg | 0.44 mg | - | - | - | 0.06 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.04 mg | 0.44 mg | 0.19 µg | 1.25 µg | - | - | - | |
0.13 | wortel | 1.35 | 0.24 g | 0.22 g | - | - | 0.04 g | 0.15 g | 1.50 mg | 0.02 mg | 1.50 mg | 0.30 mg | 9.00 mg | 2.00 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.10 mg | - | 0.06 mg | - | - | - | - | 0.75 µg | - | - | - | ||
0.5 | bosuien | 4.80 | 0.95 g | 0.35 g | 0.03 g | - | 0.27 g | 0.39 g | 2.40 mg | 0.21 mg | 10.80 mg | 3.00 mg | 41.40 mg | 4.35 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | - | 0.11 µg | 2.70 mg | - | 87.75 mg | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 9.60 µg | 0.09 mg | 31.05 µg | - | ||
0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
0.75 | cm | verse gember | 0.93 | 0.17 g | - | 0.02 g | - | 0.02 g | 0.02 g | 0.08 mg | 0.03 mg | 0.30 mg | 0.60 mg | 3.90 mg | 0.45 mg | - | 0.03 mg | - | - | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | theelepel | sichuan peper | 1.40 | 0.25 g | - | 0.04 g | 0.01 g | 0.05 g | 0.15 g | 0.04 mg | 0.04 mg | 1.00 mg | 0.60 mg | 1.55 mg | 0.70 mg | - | 0.01 mg | - | 0.02 µg | 0.01 mg | - | 0.40 mg | - | - | - | - | - | 0.04 mg | 0.17 µg | - | |
0.25 | theelepel | sesamolie | sesamzaad | 22.08 | - | - | 2.50 g | 0.40 g | - | - | 0.05 mg | - | 0.25 mg | - | 0.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.25 | eetlepel | sojasaus | soja, gluten | 6.40 | 1.00 g | 1.00 g | 0.01 g | - | 0.58 g | - | 275.00 mg | 0.25 mg | 3.00 mg | - | 25.00 mg | 2.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.40 µg | - | - | - |
0.25 | snuf | zout | - | - | - | - | - | - | - | 100.00 mg | - | 0.03 mg | 0.73 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
12.5 | ml | kippenbouillon | selderij | 0.75 | 0.01 g | - | 0.06 g | 0.04 g | 0.06 g | - | 46.25 mg | 0.03 mg | 0.50 mg | 0.06 mg | 0.50 mg | 0.38 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
269.86 | 37.79 g | 1.60 g | 5.46 g | 1.45 g | 24.48 g | 1.37 g | 459.70 mg | 1.36 mg | 35.57 mg | 30.86 mg | 382.86 mg | 245.42 mg | 0.11 mg | 0.68 mg | 0.05 µg | 0.72 µg | 3.37 mg | 0.06 mg | 88.22 mg | 0.12 mg | 0.12 mg | 0.54 mg | 0.19 µg | 22.34 µg | 0.19 mg | 31.28 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!