Een makkelijke en heerlijke spinaziesalade met zoete aardappel is een fantastische salade voor de lunch. Deze salade is ook heerlijk als bijgerecht met een stukje vlees of vis serveren.
Een vegetarische spinaziesalade met zoete aardappel, rode bietjes en feta is zeer makkelijk om te maken. Deze salade wordt gemaakt met een simpele limoendressing die perfect past bij de aardse smaak van rode bieten en spinazie.
Je kunt de zoete aardappel eventueel ook vervangen door pompoen, deze zijn beide op dezelfde manier te roosteren in de oven of airfryer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-04-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-04-2025
Indien je een oven gebruikt, verwarm je deze voor op 180 graden Celsius.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Meng de blokjes met een beetje olijfolie, zwarte peper en zout en verdeel deze over een bakplaat of bakblik welke in de airfryer past. Bak de zoete aardappel blokjes gaar in de airfryer of oven, dit zal ongeveer 15 minuten duren afhankelijk van de grootte van de blokjes en het gekozen apparaat.
Was ondertussen de spinazie indien nodig, verwijder eventueel de harde steeltjes en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Was de cherry tomaten en snijd deze door de helft en snijd de feta in blokjes.
Snijd de rode bieten in blokjes. Kraak indien nodig de walnoten en hak deze grof.
Je kunt de dressing direct in een grote kom maken. Maak een makkelijke dressing met de rasp en het sap van 1 limoen, 2 eetlepels honing en 1 theelepel mosterd. Breng de dressing op smaak met zwarte peper en zout.
Meng de spinazie samen met cherry tomaten, rode bieten blokjes, feta en de dressing. Maak af met de geroosterde zoete aardappel en gehakte walnoten, eet smakelijk!
Wanneer gebruik je zwarte peper en wanneer gebruik je witte peper?
Je kunt zwarte of witte peper voor elk gerecht gebruiken, maar soms wil je juist de warme, scherpere en completere smaak die zwarte peper geeft aan gerechten. Witte peper is milder en aardser van smaak en wordt veel gekozen voor een iets neutralere smaak, of wanneer de kleur van zwarte peper minder mooi zal zijn in een gerecht (zoals soep).
Hoe lang kan ik spinaziesalade bewaren?
Je kunt de spinaziesalade tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren. Hiervoor zul je de dressing apart moeten houden, anders zal de spinazie en walnoten al snel niet meer knapperig zijn.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
100 | gram | zoete aardappel | 96.00 | 21.00 g | 3.00 g | 0.10 g | - | 1.30 g | 2.50 g | 25.00 mg | 0.50 mg | 30.00 mg | 22.00 mg | 330.00 mg | 42.00 mg | 0.16 mg | 0.14 mg | - | - | 26.00 mg | - | 0.70 mg | 0.14 mg | 0.05 mg | 0.39 mg | - | 13.00 µg | - | - | - | |
50 | gram | verse spinazie | 7.50 | 0.30 g | 0.20 g | 0.15 g | - | 1.25 g | 1.00 g | 32.50 mg | 2.05 mg | 60.00 mg | 22.50 mg | 325.00 mg | 27.50 mg | 0.06 mg | 0.25 mg | - | 0.50 µg | 26.00 mg | - | 0.40 mg | 0.06 mg | 0.10 mg | 0.10 mg | - | 35.00 µg | 1.00 mg | 240.00 µg | - | |
0.5 | gekookte rode bieten | 22.50 | 5.50 g | 3.44 g | 0.13 g | 0.03 g | 1.00 g | 1.25 g | 40.00 mg | 0.50 mg | 10.00 mg | 14.38 mg | 203.13 mg | 22.50 mg | 0.04 mg | 0.22 mg | - | 0.38 µg | 3.06 mg | - | - | 0.02 mg | 0.03 mg | 0.04 mg | - | 42.50 µg | 0.25 mg | 0.13 µg | - | ||
0.25 | handvol | cherry tomaten | 2.25 | 0.49 g | 0.33 g | 0.03 g | - | 0.11 g | 0.15 g | 0.63 mg | 0.04 mg | 1.25 mg | 1.38 mg | 29.63 mg | 3.00 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.01 µg | 1.50 mg | - | 104.13 mg | - | - | 0.01 mg | - | 1.88 µg | 0.07 mg | 0.60 µg | - | |
25 | gram | feta | melk | 63.00 | 0.30 g | - | 5.38 g | 3.75 g | 3.55 g | - | 275.00 mg | 0.18 mg | 107.50 mg | - | 155.00 mg | 85.00 mg | - | 0.73 mg | - | - | - | - | - | - | 0.08 mg | - | 0.08 µg | - | - | - | - |
0.25 | handvol | walnoten | noten | 42.19 | 0.76 g | 0.16 g | 3.91 g | 0.31 g | 0.90 g | 0.50 g | 0.13 mg | 0.13 mg | 5.63 mg | 10.00 mg | 33.75 mg | 25.00 mg | 0.08 mg | 0.16 mg | - | - | 0.25 mg | - | - | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | 3.13 µg | - | - | - |
0.25 | limoen | 4.00 | 0.25 g | 0.24 g | 0.31 g | - | 0.06 g | - | 0.25 mg | 0.03 mg | 1.88 mg | - | 10.00 mg | 1.38 mg | - | - | - | - | 5.63 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.5 | eetlepel | honing | 38.50 | 9.44 g | 9.39 g | - | - | 0.05 g | - | 0.88 mg | 0.16 mg | 0.63 mg | 0.25 mg | 6.25 mg | 2.50 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | - | - | 0.40 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
0.25 | theelepel | mosterd | mosterd | 1.49 | 0.13 g | - | 0.07 g | 0.02 g | 0.09 g | - | 21.00 mg | 0.03 mg | 1.40 mg | 1.40 mg | 2.28 mg | 1.23 mg | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
zwarte peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
281.82 | 39.29 g | 16.76 g | 10.12 g | 4.13 g | 8.49 g | 5.84 g | 734.51 mg | 3.69 mg | 222.27 mg | 73.23 mg | 1106.11 mg | 211.61 mg | 0.37 mg | 1.62 mg | 0.52 µg | 0.91 µg | 64.17 mg | - | 105.23 mg | 0.25 mg | 0.28 mg | 0.58 mg | 0.08 µg | 95.68 µg | 1.40 mg | 243.59 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!