Pesto brood - een luchtig vlechtbrood met pesto
😍 9 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Pesto brood Vegetarisch

Luister naar dit recept

Een zelfgemaakt pesto brood is een heerlijk vlechtbrood dat luchtig en zacht is, perfect voor bij een kom soep. Je kunt groene of rode pesto gebruiken, of zelfs olijventapenade.

45 minuten
4 personen

Voedingsbalansscore

Super
8.2/10
Glycemische index
Glycemische belasting
67.57 (Medium)
26.99 (Hoog)

Voedingswaarde per portie

Kcal
311.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.95 g
5.38 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.84 g
4.55 g
Eiwitten
9.70 g
Vezels
2.01 g
Natrium
492.91 mg

Dit pesto brood is het lekkerste als deze nog warm is, daarom maakte ik een klein pestobroodje, maar je kunt het recept makkelijk verdubbelen voor een groot vlechtbrood of 2 kleine vlechtbroodjes.

Je kunt groene of rode pesto gebruiken en je kunt eventueel ook een klein beetje geraspte (Parmezaanse) kaas over de pesto verdelen. Dit vlechtbrood is ook lekker met bijvoorbeeld groene of zwarte olijventapenade.

Pesto brood ingrediënten

Recept pesto brood

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept pesto brood allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 15-10-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Pesto brood maken - 45 minuten + wachttijd

Verwarm 70 ml water samen met 1,5 eetlepel melk tot lauwwarm en zorg dat het niet te heet is. Los hier 1 eetlepel suiker samen met een half zakje gist in op en wacht 10 minuten tot het gaat schuimen.

Meng 200 gram bloem samen met een halve theelepel zout en voeg hier 20 gram zachte boter samen met 1 ei aan toe.

Voeg langzaam het gistmengsel toe kneed tot een zachte en vrij plakkerige deegbal. Voeg geen extra bloem toe, dan zal het brood namelijk te stevig en droog worden. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot de deegballen verdubbeld is.

Bekleed ondertussen een kleine bakplaat met bakpapier.

Pesto brood
Pesto brood

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg nog kort door. Druk deze platter en rol eventueel lichtjes uit met een deegroller, maar zorg dat het deeg niet te dun is.

Besmeer met een dun laagje pesto (ongeveer 2 eetlepels) en snijd in 3 delen. Rol elk deel losjes op en vlecht deze tot een brood zoals op onderstaande foto's.

Leg het brood op de bakplaat bekleed met bakpapier, dek af met een schone theedoek en laat deze nogmaals 20 minuten rijzen.

Pesto brood voorbereiding - stap 1
Pesto brood voorbereiding - stap 1
Pesto brood voorbereiding - stap 2
Pesto brood voorbereiding - stap 2
Pesto brood voorbereiding - stap 3
Pesto brood voorbereiding - stap 3

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Druk de uiteindes nogmaals goed aan en zorg dat de open eindes aan de onderkant uitkomen, anders zullen ze tijdens het bakken open gaan.

Meng 1 eidooier met 1 eetlepel pesto en besmeer hier het brood mee.

Pesto brood voorbereiding - stap 4
Pesto brood voorbereiding - stap 4

Bak het pesto brood gaar en mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en het formaat van het brood.

Je kunt het pestobroodje direct serveren, (lauw)warm is deze het lekkerste, geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kun je het pesto brood bewaren?

Je kunt pesto brood tot wel 2 dagen bewaren, daarna zal het te droog worden en minder lekker worden.

Kan ik een groter pesto brood maken?

Voor een groot pesto brood kun je het recept zonder problemen verdubbelen. De baktijd zal dan ook ongeveer dubbel zo lang worden.

Wat vind je hiervan?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
311.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.95 g
5.38 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.84 g
4.55 g
Eiwitten
9.70 g
Vezels
2.01 g
Natrium
492.91 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
17.5 ml water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.38 eetlepel volle melk melk 4.65 0.32 g 0.32 g 0.26 g 0.16 g 0.28 g - 3.30 mg - 9.00 mg 0.75 mg 12.00 mg 7.43 mg - 0.04 mg - - 0.15 mg 0.01 mg - - 0.01 mg - 0.03 µg 0.30 µg - - -
0.13 zakje gist 3.55 0.30 g 0.30 g 0.04 g - 0.42 g 0.16 g 0.61 mg 0.04 mg 0.44 mg 1.40 mg 12.25 mg 1.05 mg 0.03 mg 0.07 mg - - - - - 0.11 mg 0.18 mg 0.04 mg - 25.38 µg - - -
0.25 eetlepel suiker 15.08 3.71 g 3.71 g - - - - - - - 0.08 mg 0.15 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 ei ei 21.60 0.17 g 0.03 g 1.50 g 0.38 g 1.88 g - 18.00 mg 0.27 mg 7.50 mg 1.50 mg 19.50 mg 27.00 mg 0.01 mg 0.20 mg 5.25 µg 4.60 µg - 0.27 mg 0.03 mg 0.02 mg 0.05 mg 0.02 mg 0.35 µg 9.00 µg 0.17 mg 0.04 µg -
5 gram roomboter melk 36.75 0.03 g 0.03 g 4.13 g 2.70 g 0.03 g - 0.25 mg 0.01 mg 0.65 mg 0.10 mg 0.75 mg 1.00 mg - - - - - 0.06 mg 0.05 mg - - - - - - - -
50 gram bloem gluten 182.00 34.90 g 0.75 g 0.75 g 0.10 g 5.70 g 1.40 g 1.00 mg 0.50 mg 10.00 mg 10.00 mg 90.00 mg 50.00 mg 0.15 mg 0.55 mg - - - - - 0.06 mg 0.05 mg 0.14 mg - 17.50 µg - - -
0.13 theelepel zout - - - - - - - 300.00 mg - 0.08 mg 2.18 mg 0.04 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.75 eetlepel pesto melk, sesamzaad 30.45 0.51 g 0.22 g 4.58 g 0.81 g 0.59 g 0.45 g 167.25 mg 0.44 mg 17.70 mg 7.80 mg 67.50 mg 18.15 mg 0.06 mg 0.17 mg - 0.63 µg 0.60 mg - 85.50 mg 0.03 mg 0.05 mg 0.05 mg - 3.30 µg 0.74 mg 27.45 µg -
0.25 eidooier ei 17.40 - - 1.60 g 0.40 g 0.81 g - 2.50 mg 0.36 mg 7.00 mg 0.50 mg 7.00 mg 29.50 mg 0.02 mg 0.19 mg - 2.75 µg - 0.25 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.15 mg 0.10 µg 8.00 µg 0.13 mg 0.03 µg -
    311.48 39.95 g 5.38 g 12.84 g 4.55 g 9.70 g 2.01 g 492.91 mg 1.61 mg 52.36 mg 24.30 mg 209.19 mg 134.13 mg 0.27 mg 1.21 mg 5.25 µg 7.99 µg 0.75 mg 0.59 mg 85.61 mg 0.23 mg 0.35 mg 0.40 mg 0.48 µg 63.48 µg 1.03 mg 27.52 µg -
0 reacties op "Pesto brood"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brood Pesto Gist Brood bakken Broodrecept

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.