Deze tulpen van gevulde eieren zijn super leuk voor de paasbrunch. Door het kleuren van de eieren wordt de paastafel extra vrolijk, maar je kunt de eieren ook wit laten.
Een bosje tulpen van gevulde eieren is een blikvanger op tafel, je kunt ze wit laten en naast kleuren met bietensap of rode kleurstof kun je ze ook een andere kleur geven.
Of kleur ze met verschillende kleuren, zodat je een bosje tulpen in verschillende kleuren hebt. Zo kun je ze bijvoorbeeld geel kleuren met kurkuma of uienschillen, of maak ze paars met rode kool.
Deze tulpenbos is niet per se moeilijk om te maken, maar het vergt wel voorzichtigheid zodat de eieren heel blijven tijdens het vullen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-04-2025, dit recept is voor 5 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-04-2025
Kook de eieren 7 minuten lang in kokend water en laat ze vervolgens schrikken onder koud stromend water. Laat de eieren goed koud worden, zo kun je ze makkelijker pellen.
Pel de eieren en plaats deze eventueel in bietensap of water met rode kleurstof om de eieren te kleuren. Je kunt ze ook wit laten, witte tulpen zijn namelijk net zo leuk. Laat de gekookte eieren enkele uren in het sap staan om een mooie kleur te krijgen.
Maak met een klein mesje een kruis in de eieren, zorg dat je deze niet te ver in snijd, en haal voorzichtig de eidooiers eruit.
Prak de eidooiers met een vork en breng op smaak met 3 eetlepels roomkaas, 1 theelepel mosterd, halve theelepel paprikapoeder, peper en zout.
Het is het handigste om de vulling in een spuitzak te doen, maar je kunt de eieren eventueel ook vullen met een kleine lepel.
Verdeel de bosuien in stukken om stengels voor de tulpen te maken. Maak voorzichtig een kleine inkeping aan de onderkant van de gevulde eieren en plaats hier de bosui in. Leg de tulpen van gevulde eieren op een groot bord, eet smakelijk!
Het eiwit gaat kapot tijdens het vullen, wat nu?
Stel dat het eiwit kapot gaat tijdens het vullen, of tijdens het eruit halen van de eidooiers, dan is dit geen probleem. Je kunt het eiwit terug plaatsen zodra je de eieren hebt gevuld, door de vulling zullen ze dan blijven plakken.
Kan ik de roomkaas vervangen?
Je kunt de roomkaas eventueel vervangen door mayonaise voor klassieke gevuld eieren.
Hoe lang kan ik gevulde eieren bewaren?
Gevulde eieren kun je tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2 | eieren | ei | 172.80 | 1.32 g | 0.24 g | 12.00 g | 3.00 g | 15.00 g | - | 144.00 mg | 2.16 mg | 60.00 mg | 12.00 mg | 156.00 mg | 216.00 mg | 0.10 mg | 1.56 mg | 42.00 µg | 36.84 µg | - | 2.16 mg | 0.24 mg | 0.12 mg | 0.36 mg | 0.18 mg | 2.76 µg | 72.00 µg | 1.32 mg | 0.30 µg | - | |
0.6 | eetlepel | naturel roomkaas | melk | 19.56 | 0.15 g | 0.15 g | 1.93 g | 1.33 g | 0.48 g | - | 16.80 mg | 0.01 mg | 6.00 mg | 0.60 mg | 6.60 mg | 5.10 mg | - | 0.04 mg | - | - | - | 0.04 mg | 0.03 mg | - | 0.01 mg | - | 0.06 µg | 0.60 µg | - | - | - |
0.2 | theelepel | mosterd | mosterd | 1.19 | 0.10 g | - | 0.06 g | 0.01 g | 0.07 g | - | 16.80 mg | 0.03 mg | 1.12 mg | 1.12 mg | 1.82 mg | 0.98 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.1 | theelepel | paprikapoeder | 1.06 | 0.11 g | - | 0.04 g | 0.01 g | 0.05 g | 0.06 g | 0.09 mg | 0.07 mg | 0.54 mg | - | 7.20 mg | 1.05 mg | - | - | - | - | 0.21 mg | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | |
peper en zout | 3.51 | 0.91 g | 0.01 g | 0.05 g | 0.02 g | 0.15 g | 0.35 g | 271.31 mg | 0.07 mg | 3.20 mg | 1.06 mg | 8.87 mg | 1.21 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.41 µg | 0.02 µg | 1.07 mg | - | - | - | - | - | - | 0.14 µg | 0.06 mg | 2.29 µg | - | |||
50 | ml | bietensap of rode kleurstof | 19.00 | 4.10 g | 4.00 g | - | - | 0.55 g | - | 100.00 mg | 0.25 mg | 1.00 mg | 10.00 mg | 120.00 mg | 14.00 mg | - | 0.10 mg | - | - | 3.50 mg | - | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | 0.05 mg | - | 8.50 µg | - | - | - | |
1 | bosuien | 9.60 | 1.89 g | 0.69 g | 0.06 g | - | 0.54 g | 0.78 g | 4.80 mg | 0.42 mg | 21.60 mg | 6.00 mg | 82.80 mg | 8.70 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | - | 0.21 µg | 5.40 mg | - | 175.50 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 19.20 µg | 0.18 mg | 62.10 µg | - | ||
226.72 | 8.58 g | 5.09 g | 14.13 g | 4.37 g | 16.83 g | 1.19 g | 553.80 mg | 3.00 mg | 93.46 mg | 30.78 mg | 383.29 mg | 247.04 mg | 0.14 mg | 1.81 mg | 42.41 µg | 37.07 µg | 10.18 mg | 2.20 mg | 175.78 mg | 0.15 mg | 0.41 mg | 0.28 mg | 2.82 µg | 100.44 µg | 1.56 mg | 64.69 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!