Gevulde paprika met orzo - heerlijke vegetarische paprika's
😍 4 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Gevulde paprika met orzo Vegetarisch

Luister naar dit recept

Een gevulde paprika met orzo is een heerlijke vegetarische maaltijd bomvol groenten, ook perfect tijdens de lunch. Lekker met olijven, tijm, tomaatjes en knapperige rucola.

40 minuten
2 personen

Voedingsbalansscore

Goed
7.3/10
Glycemische index
Glycemische belasting
50.46 (Laag)
35.08 (Hoog)

Voedingswaarde per portie

Kcal
544.81 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69.51 g
9.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.80 g
6.94 g
Eiwitten
23.27 g
Vezels
8.86 g
Natrium
2316.02 mg

Een gevulde paprika is altijd een goed idee, probeer deze vegetarische gevulde paprika met orzo, olijven en tomaatjes eens tijdens de avondmaaltijd of lunch. 

Het is aan te raden de paprika voor het vullen eerst alvast te roosteren in de oven, zo zal deze smaakvoller worden. De nootachtige orzo is een perfecte combinatie met olijven, tomaatjes, kaas en rucola.

Gevulde paprika met orzo ingrediënten

Recept gevulde paprika met orzo

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept gevulde paprika met orzo allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-04-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 08-10-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding - 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de zwarte olijven en de cherry tomaatjes door de helft.

Snijd de paprika's door de helft, laat de steel eraan zitten en verwijder de zaadlijsten.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat eventueel met bakpapier.

Gevulde paprika met orzo - heerlijke vegetarische paprika's
Gevulde paprika met orzo - heerlijke vegetarische paprika's

Gevulde paprika met orzo maken - 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de rode ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.

Voeg de orzo toe en bak deze nog ongeveer 3 minuten mee.

Schenk 400 ml groentebouillon erbij, zet het vuur middelhoog, plaats een deksel op de pan en roer af en toe. Laat de orzo de bouillon volledig opnemen, dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren.

Besprenkel de gehalveerde paprika's met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven en rooster de paprika's 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Wanneer de orzo de bouillon volledig heeft geabsorbeerd, maar de orzo is nog niet gaar kun je eventueel een scheutje water toevoegen en de orzo langer laten garen.

Roer zwarte olijven, cherry tomaatjes en 1 theelepel gedroogde tijm door de orzo en breng op smaak met zwarte peper en zout.

Draai de paprika's om en vul ze met het orzo mengsel. Bestrooi met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en bak de paprika's nogmaals 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de gevulde paprika met orzo met knapperige rucola, eet smakelijk!

Tips!

Moet ik paprika eerst roosteren voor het vullen?

Je kunt de paprika eventueel direct vullen en dan pas bakken in de oven, maar de paprika vind ik dan persoonlijk minder smaakvol. Dit komt omdat het vooraf roosteren van de paprika voor meer smaak zal zorgen, plus de paprika zal zachter/gaarder zijn waardoor deze ook smaakvoller zal zijn.

Hoe lang kan ik gevulde paprika bewaren?

Je kunt gevulde paprika tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt deze makkelijk opnieuw opwarmen in de oven, airfryer of eventueel in de magnetron.

Wat vind je hiervan?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
544.81 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69.51 g
9.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.80 g
6.94 g
Eiwitten
23.27 g
Vezels
8.86 g
Natrium
2316.02 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.5 grote paprika 19.50 3.38 g 2.63 g - - 0.75 g 1.50 g 7.50 mg 0.30 mg 15.00 mg 7.50 mg 262.50 mg 3.75 mg 0.02 mg 0.19 mg - - 112.50 mg - 0.07 mg 0.02 mg 0.05 mg 0.11 mg - 37.50 µg - - -
0.5 rode ui 22.50 3.81 g 3.81 g 0.13 g 0.06 g 0.75 g 1.56 g 5.63 mg 0.31 mg 18.75 mg 6.25 mg 109.38 mg 26.25 mg 0.05 mg 0.50 mg - - 4.06 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.08 mg - 6.25 µg - - -
1 knoflooktenen 9.80 1.96 g 0.06 g 0.01 g - 0.42 g 0.13 g 0.28 mg 0.10 mg 11.90 mg 1.40 mg 42.00 mg 9.10 mg 0.02 mg 0.07 mg 0.11 µg - 0.98 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 0.28 µg - - -
0.5 handvol zwarte olijven 40.80 0.06 g - 4.14 g 0.75 g 0.42 g 1.26 g 630.00 mg 0.45 mg 28.50 mg 6.00 mg 13.50 mg 5.10 mg 0.06 mg 0.06 mg - - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg - - - - -
0.5 theelepel gedroogde tijm 3.27 0.38 g 0.02 g 0.07 g 0.03 g 0.09 g 0.37 g 0.55 mg 1.24 mg 19.00 mg 2.20 mg 8.10 mg 2.00 mg 0.01 mg 0.06 mg - 0.05 µg 0.50 mg - 1.90 mg - - 0.01 mg - - 0.08 mg 17.00 µg -
zwarte peper en zout 8.79 2.27 g 0.02 g 0.11 g 0.05 g 0.36 g 0.89 g 678.27 mg 0.18 mg 8.00 mg 2.66 mg 22.17 mg 3.03 mg 0.02 mg 0.02 mg 1.03 µg 0.04 µg 2.67 mg - - - - 0.01 mg - 0.35 µg 0.16 mg 5.73 µg -
0.5 scheut olijfolie 44.15 0.01 g - 4.99 g 0.73 g - - 0.05 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
75 gram orzo gluten 270.75 55.72 g 1.72 g 1.13 g 0.22 g 8.93 g 2.47 g - 2.10 mg 123.00 mg - 142.50 mg - - - - - - - - 0.75 mg 0.22 mg 4.05 mg - 135.00 µg - - -
200 ml groentebouillon selderij 12.00 0.20 g - 1.00 g 0.60 g 1.00 g - 740.00 mg 0.40 mg 8.00 mg 1.00 mg 8.00 mg 6.00 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 handvol cherry tomaatjes 4.50 0.98 g 0.65 g 0.05 g - 0.23 g 0.30 g 1.25 mg 0.08 mg 2.50 mg 2.75 mg 59.25 mg 6.00 mg 0.01 mg 0.05 mg - 0.03 µg 3.00 mg - 208.25 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 3.75 µg 0.14 mg 1.20 µg -
0.5 handvol geraspte parmezaanse kaas melk 105.50 0.50 g 0.45 g 7.13 g 4.50 g 10.00 g - 250.00 mg 0.30 mg 250.00 mg 11.50 mg 30.00 mg 225.00 mg 0.13 mg 1.50 mg - - - 0.13 mg 0.08 mg 0.01 mg 0.15 mg 0.03 mg 0.50 µg 2.50 µg - - -
0.5 handvol rucola 3.25 0.25 g 0.20 g 0.05 g - 0.33 g 0.38 g 2.50 mg 0.28 mg 10.00 mg 2.50 mg 55.00 mg 8.75 mg 0.01 mg 0.06 mg - - 3.75 mg - 0.05 mg 0.02 mg 0.02 mg 0.02 mg - 8.75 µg - - -
    544.81 69.51 g 9.56 g 18.80 g 6.94 g 23.27 g 8.86 g 2316.02 mg 5.73 mg 494.65 mg 43.76 mg 752.40 mg 294.98 mg 0.33 mg 2.51 mg 1.14 µg 0.11 µg 127.47 mg 0.13 mg 210.36 mg 0.84 mg 0.50 mg 4.36 mg 0.50 µg 194.38 µg 0.37 mg 23.93 µg -
0 reacties op "Gevulde paprika met orzo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasta Vegetarisch Kaas Rijst Kruiden Oven Groenten Olijven Knoflook Ui

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.