Een gevulde paprika met orzo is een heerlijke vegetarische maaltijd bomvol groenten, ook perfect tijdens de lunch. Lekker met olijven, tijm, tomaatjes en knapperige rucola.
Een gevulde paprika is altijd een goed idee, probeer deze vegetarische gevulde paprika met orzo, olijven en tomaatjes eens tijdens de avondmaaltijd of lunch.
Het is aan te raden de paprika voor het vullen eerst alvast te roosteren in de oven, zo zal deze smaakvoller worden. De nootachtige orzo is een perfecte combinatie met olijven, tomaatjes, kaas en rucola.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-04-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-10-2025
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de zwarte olijven en de cherry tomaatjes door de helft.
Snijd de paprika's door de helft, laat de steel eraan zitten en verwijder de zaadlijsten.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat eventueel met bakpapier.

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de rode ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Voeg de orzo toe en bak deze nog ongeveer 3 minuten mee.
Schenk 400 ml groentebouillon erbij, zet het vuur middelhoog, plaats een deksel op de pan en roer af en toe. Laat de orzo de bouillon volledig opnemen, dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren.
Besprenkel de gehalveerde paprika's met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven en rooster de paprika's 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Wanneer de orzo de bouillon volledig heeft geabsorbeerd, maar de orzo is nog niet gaar kun je eventueel een scheutje water toevoegen en de orzo langer laten garen.
Roer zwarte olijven, cherry tomaatjes en 1 theelepel gedroogde tijm door de orzo en breng op smaak met zwarte peper en zout.
Draai de paprika's om en vul ze met het orzo mengsel. Bestrooi met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en bak de paprika's nogmaals 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de gevulde paprika met orzo met knapperige rucola, eet smakelijk!
Moet ik paprika eerst roosteren voor het vullen?
Je kunt de paprika eventueel direct vullen en dan pas bakken in de oven, maar de paprika vind ik dan persoonlijk minder smaakvol. Dit komt omdat het vooraf roosteren van de paprika voor meer smaak zal zorgen, plus de paprika zal zachter/gaarder zijn waardoor deze ook smaakvoller zal zijn.
Hoe lang kan ik gevulde paprika bewaren?
Je kunt gevulde paprika tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt deze makkelijk opnieuw opwarmen in de oven, airfryer of eventueel in de magnetron.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.5 | grote | paprika | 19.50 | 3.38 g | 2.63 g | - | - | 0.75 g | 1.50 g | 7.50 mg | 0.30 mg | 15.00 mg | 7.50 mg | 262.50 mg | 3.75 mg | 0.02 mg | 0.19 mg | - | - | 112.50 mg | - | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | 0.11 mg | - | 37.50 µg | - | - | - | |
| 0.5 | rode ui | 22.50 | 3.81 g | 3.81 g | 0.13 g | 0.06 g | 0.75 g | 1.56 g | 5.63 mg | 0.31 mg | 18.75 mg | 6.25 mg | 109.38 mg | 26.25 mg | 0.05 mg | 0.50 mg | - | - | 4.06 mg | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | 6.25 µg | - | - | - | ||
| 1 | knoflooktenen | 9.80 | 1.96 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.42 g | 0.13 g | 0.28 mg | 0.10 mg | 11.90 mg | 1.40 mg | 42.00 mg | 9.10 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | 0.98 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.28 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | handvol | zwarte olijven | 40.80 | 0.06 g | - | 4.14 g | 0.75 g | 0.42 g | 1.26 g | 630.00 mg | 0.45 mg | 28.50 mg | 6.00 mg | 13.50 mg | 5.10 mg | 0.06 mg | 0.06 mg | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | theelepel | gedroogde tijm | 3.27 | 0.38 g | 0.02 g | 0.07 g | 0.03 g | 0.09 g | 0.37 g | 0.55 mg | 1.24 mg | 19.00 mg | 2.20 mg | 8.10 mg | 2.00 mg | 0.01 mg | 0.06 mg | - | 0.05 µg | 0.50 mg | - | 1.90 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | 0.08 mg | 17.00 µg | - | |
| zwarte peper en zout | 8.79 | 2.27 g | 0.02 g | 0.11 g | 0.05 g | 0.36 g | 0.89 g | 678.27 mg | 0.18 mg | 8.00 mg | 2.66 mg | 22.17 mg | 3.03 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 1.03 µg | 0.04 µg | 2.67 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.35 µg | 0.16 mg | 5.73 µg | - | |||
| 0.5 | scheut | olijfolie | 44.15 | 0.01 g | - | 4.99 g | 0.73 g | - | - | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 75 | gram | orzo | gluten | 270.75 | 55.72 g | 1.72 g | 1.13 g | 0.22 g | 8.93 g | 2.47 g | - | 2.10 mg | 123.00 mg | - | 142.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.75 mg | 0.22 mg | 4.05 mg | - | 135.00 µg | - | - | - |
| 200 | ml | groentebouillon | selderij | 12.00 | 0.20 g | - | 1.00 g | 0.60 g | 1.00 g | - | 740.00 mg | 0.40 mg | 8.00 mg | 1.00 mg | 8.00 mg | 6.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.5 | handvol | cherry tomaatjes | 4.50 | 0.98 g | 0.65 g | 0.05 g | - | 0.23 g | 0.30 g | 1.25 mg | 0.08 mg | 2.50 mg | 2.75 mg | 59.25 mg | 6.00 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 0.03 µg | 3.00 mg | - | 208.25 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 3.75 µg | 0.14 mg | 1.20 µg | - | |
| 0.5 | handvol | geraspte parmezaanse kaas | melk | 105.50 | 0.50 g | 0.45 g | 7.13 g | 4.50 g | 10.00 g | - | 250.00 mg | 0.30 mg | 250.00 mg | 11.50 mg | 30.00 mg | 225.00 mg | 0.13 mg | 1.50 mg | - | - | - | 0.13 mg | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.15 mg | 0.03 mg | 0.50 µg | 2.50 µg | - | - | - |
| 0.5 | handvol | rucola | 3.25 | 0.25 g | 0.20 g | 0.05 g | - | 0.33 g | 0.38 g | 2.50 mg | 0.28 mg | 10.00 mg | 2.50 mg | 55.00 mg | 8.75 mg | 0.01 mg | 0.06 mg | - | - | 3.75 mg | - | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | 8.75 µg | - | - | - | |
| 544.81 | 69.51 g | 9.56 g | 18.80 g | 6.94 g | 23.27 g | 8.86 g | 2316.02 mg | 5.73 mg | 494.65 mg | 43.76 mg | 752.40 mg | 294.98 mg | 0.33 mg | 2.51 mg | 1.14 µg | 0.11 µg | 127.47 mg | 0.13 mg | 210.36 mg | 0.84 mg | 0.50 mg | 4.36 mg | 0.50 µg | 194.38 µg | 0.37 mg | 23.93 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!