Deze Mexicaanse gevulde paprika's zijn heerlijk voor de lunch of avondmaaltijd. Serveer deze vegetarische paprika's dan bijvoorbeeld met een salade.
Mexicaanse gevulde paprika's met rijst, bonen en meer voor een geroosterde paprika bomvol smaak. De crème fraìche (of zure room) past perfect bij de pittige jalapeño's, frisse limoen en zoete paprika.
Zodra je paprika's roostert in de oven krijgen ze nog meer smaak en worden ze zelfs licht zoet. Door ze te vullen met rijst, bonen, mais en meer worden ze ook nog eens extra smaakvol.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-05-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-05-2025
Kook de rijst gaar in een rijstkoker of kleine pan.
Pel ondertussen de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Snijd de paprika's door de helft, laat de steel eraan zitten en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de bosui in ringen en zet opzij. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in blokjes.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een kleine bakplaat met bakpapier.
Besprenkel de gehalveerde paprika's met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven en rooster de paprika's 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de rode ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Voeg de blokjes tomaat toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed door.
Laat de mais en kidneybonen uitlekken in een vergiet en voeg deze toe aan de pan. Roer goed door en breng de vulling op smaak met peper en zout.
Draai de paprika's om en vul ze met het rijst mengsel.
Verdeel de kaas over de bovenkant en plaats hier de jalapeño plakjes op. Bak de Mexicaanse gevulde paprika's ongeveer 10 minuten lang in de voorverwarmde oven.
Serveer met limoenpartjes, crème fraìche en bosui, eet smakelijk!
Moet ik paprika eerst roosteren voor het vullen?
Je kunt de paprika eventueel direct vullen en dan pas bakken in de oven, maar de paprika vind ik dan persoonlijk minder smaakvol. Dit komt omdat het vooraf roosteren van de paprika voor meer smaak zal zorgen, plus de paprika zal zachter/gaarder zijn waardoor deze ook smaakvoller zal zijn.
Hoe lang kan ik gevulde paprika bewaren?
Je kunt gevulde paprika tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt deze makkelijk opnieuw opwarmen in de oven, airfryer of eventueel in de magnetron.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.5 | grote | paprika | 19.50 | 3.38 g | 2.63 g | - | - | 0.75 g | 1.50 g | 7.50 mg | 0.30 mg | 15.00 mg | 7.50 mg | 262.50 mg | 3.75 mg | 0.02 mg | 0.19 mg | - | - | 112.50 mg | - | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | 0.11 mg | - | 37.50 µg | - | - | - | |
62.5 | gram | kidneybonen | 78.75 | 13.44 g | 0.88 g | 0.31 g | - | 4.88 g | 0.94 g | 3.13 mg | 1.50 mg | 25.00 mg | 21.88 mg | 212.50 mg | 87.50 mg | 0.13 mg | 0.44 mg | - | - | 0.63 mg | - | - | 0.07 mg | 0.04 mg | 0.06 mg | - | 15.63 µg | - | - | - | |
50 | gram | mais | 60.50 | 11.25 g | 0.50 g | 0.50 g | - | 1.75 g | 1.75 g | 2.50 mg | 0.35 mg | 2.50 mg | - | 150.00 mg | 55.00 mg | - | - | - | - | 5.00 mg | - | 0.01 mg | 0.08 mg | 0.06 mg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | |
1 | tomaten | 23.75 | 3.63 g | 3.63 g | 0.25 g | - | 1.25 g | 1.25 g | 10.00 mg | - | 17.50 mg | 12.50 mg | 371.25 mg | 32.50 mg | 0.06 mg | 0.13 mg | - | - | 26.25 mg | - | 0.05 mg | 0.05 mg | 0.03 mg | 0.10 mg | - | 8.75 µg | 0.63 mg | 9.38 µg | - | ||
0.5 | rode ui | 22.50 | 3.81 g | 3.81 g | 0.13 g | 0.06 g | 0.75 g | 1.56 g | 5.63 mg | 0.31 mg | 18.75 mg | 6.25 mg | 109.38 mg | 26.25 mg | 0.05 mg | 0.50 mg | - | - | 4.06 mg | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | 6.25 µg | - | - | - | ||
1 | knoflooktenen | 9.80 | 1.96 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.42 g | 0.13 g | 0.28 mg | 0.10 mg | 11.90 mg | 1.40 mg | 42.00 mg | 9.10 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | 0.98 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.28 µg | - | - | - | ||
50 | gram | rijst | 48.00 | 10.00 g | - | 0.20 g | 0.05 g | 1.25 g | 0.40 g | 1.50 mg | 0.15 mg | 3.00 mg | 5.00 mg | 30.00 mg | 20.00 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 10.00 µg | - | - | - | |
peper en zout | 8.79 | 2.27 g | 0.02 g | 0.11 g | 0.05 g | 0.36 g | 0.89 g | 678.27 mg | 0.18 mg | 8.00 mg | 2.66 mg | 22.17 mg | 3.03 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 1.03 µg | 0.04 µg | 2.67 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.35 µg | 0.16 mg | 5.73 µg | - | |||
0.5 | handvol | geraspte kaas | melk | 94.75 | - | - | 7.43 g | 4.80 g | 7.18 g | - | 112.50 mg | 0.08 mg | 255.00 mg | 10.00 mg | 27.50 mg | 160.00 mg | 0.29 mg | 1.15 mg | - | - | 0.13 mg | 0.15 mg | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | 0.02 mg | 0.55 µg | 3.75 µg | - | - | - |
1 | bosuien | 9.60 | 1.89 g | 0.69 g | 0.06 g | - | 0.54 g | 0.78 g | 4.80 mg | 0.42 mg | 21.60 mg | 6.00 mg | 82.80 mg | 8.70 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | - | 0.21 µg | 5.40 mg | - | 175.50 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 19.20 µg | 0.18 mg | 62.10 µg | - | ||
0.5 | limoen | 8.00 | 0.50 g | 0.48 g | 0.63 g | - | 0.13 g | - | 0.50 mg | 0.05 mg | 3.75 mg | - | 20.00 mg | 2.75 mg | - | - | - | - | 11.25 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | ||
5 | plakje | jalapeño | 7.25 | 14.25 g | 1.03 g | 0.10 g | 0.03 g | 0.23 g | 0.70 g | 0.75 mg | 0.10 mg | 3.75 mg | 3.50 mg | 63.75 mg | 5.75 mg | 0.03 mg | 0.05 mg | - | 0.10 µg | 29.50 mg | - | 258.25 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | 6.75 µg | 0.18 mg | 3.50 µg | - | |
1 | eetlepel | crème fraîche | melk | 67.20 | 0.40 g | 0.10 g | 7.20 g | 4.20 g | 0.50 g | - | 5.00 mg | - | 14.00 mg | 2.00 mg | 20.00 mg | 12.00 mg | - | 0.04 mg | - | - | 0.20 mg | 0.18 mg | 0.06 mg | - | 0.02 mg | - | 0.04 µg | 0.40 µg | - | - | - |
458.39 | 66.77 g | 13.81 g | 16.92 g | 9.19 g | 19.97 g | 9.90 g | 832.35 mg | 3.53 mg | 399.75 mg | 78.69 mg | 1413.85 mg | 426.33 mg | 0.68 mg | 2.92 mg | 1.14 µg | 0.35 µg | 198.57 mg | 0.33 mg | 434.01 mg | 0.32 mg | 0.34 mg | 0.64 mg | 0.59 µg | 108.86 µg | 1.14 mg | 80.70 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!