Deze mungbonensoep met kokosmelk, zoete aardappel en spinazie is een vullende maaltijdsoep die extra lekker is met naanbrood.
Gedroogde mungbonen zijn in verschillende kleuren te koop bij de toko. Deze gele gehalveerde mungbonen geven deze mungbonensoep een heerlijke smaak en textuur, je kunt ze eventueel vervangen door linzen.
Gele mungbonen zijn dezelfde bonen als de bekende groene mungbonen, door het dubbeldoppen van de mungbonen blijven er enkel de gele boontjes over. Doordat ze duppel zijn gedopt en ook nog eens gehalveerd (gesplit) zijn ze sneller zacht, ofwel een kortere kooktijd, en je kunt ze direct gebruiken want je hoeft ze daardoor niet eerst te weken. Daarnaast zijn ze ook nog eens beter verteerbaar dan de groene mungbonen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-02-2025, dit recept is voor 10 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-02-2025
Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in vrij kleine blokjes.
Verhit een scheut neutrale olie of kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Bak de geraspte gember nog kort mee en voeg dan de blokjes zoete aardappel toe. Bak deze nog 3 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree samen met alle kruiden toe en bak dit nog kort mee om de tomatenpuree te ontzuren.
Schenk de groentebouillon erbij, plaats een deksel op de pan en breng aan de kook. Zodra de soep kookt voeg je de mungbonen toe en zet het vuur middellaag.
Laat de zoete aardappel en mungbonen gaar worden, dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren.
Roer de kokosmelk erdoor samen met de spinazie en laat het geheel nog kort doorkoken. Mocht je de soep te dik vinden, kun je een beetje extra groentebouillon of water toevoegen.
Breng op smaak met zwarte peper, zout en eventueel meer kruiden. Serveer de mungbonensoep met naanbrood, eet smakelijk!
Welke mungbonen voor het maken van soep?
Je kunt verschillende soorten mungbonen gebruiken voor het maken van mungbonensoep. Zo kun je groene mungbonen gebruiken, de gedroogde variant dien je wel eerst minimaal 12 uur te weken in ruim koud water.
Je kunt gedroogde gele mungbonen gebruiken, de hele mungbonen dien je 12 uur te weken maar de gesplitte (halve) gele mungbonen hebben een korte kooktijd en kun je direct gebruiken zonder weken.
Hoe lang kan ik mungbonensoep bewaren?
Je kunt deze mungbonensoep tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Deze soep kun je ook tot wel 3 maanden invriezen.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
35 | gram | gele mungbonen | 121.45 | 21.91 g | 2.31 g | 0.42 g | 0.14 g | 8.36 g | 5.71 g | 5.25 mg | 2.34 mg | 46.20 mg | 66.15 mg | 436.10 mg | 128.45 mg | 0.30 mg | 0.77 mg | - | 0.88 µg | 1.68 mg | - | - | 0.14 mg | 0.06 mg | 0.11 mg | - | 147.35 µg | 0.21 mg | 3.47 µg | - | |
80 | gram | zoete aardappel | 76.80 | 16.80 g | 2.40 g | 0.08 g | - | 1.04 g | 2.00 g | 20.00 mg | 0.40 mg | 24.00 mg | 17.60 mg | 264.00 mg | 33.60 mg | 0.13 mg | 0.11 mg | - | - | 20.80 mg | - | 0.56 mg | 0.11 mg | 0.04 mg | 0.31 mg | - | 10.40 µg | - | - | - | |
20 | gram | spinazie | 3.00 | 0.12 g | 0.08 g | 0.06 g | - | 0.50 g | 0.40 g | 13.00 mg | 0.82 mg | 24.00 mg | 9.00 mg | 130.00 mg | 11.00 mg | 0.02 mg | 0.10 mg | - | 0.20 µg | 10.40 mg | - | 0.16 mg | 0.02 mg | 0.04 mg | 0.04 mg | - | 14.00 µg | 0.40 mg | 96.00 µg | - | |
0.2 | rode uien | 9.00 | 1.53 g | 1.53 g | 0.05 g | 0.03 g | 0.30 g | 0.63 g | 2.25 mg | 0.13 mg | 7.50 mg | 2.50 mg | 43.75 mg | 10.50 mg | 0.02 mg | 0.20 mg | - | - | 1.63 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 2.50 µg | - | - | - | ||
0.4 | knoflooktenen | 3.92 | 0.78 g | 0.03 g | - | - | 0.17 g | 0.05 g | 0.11 mg | 0.04 mg | 4.76 mg | 0.56 mg | 16.80 mg | 3.64 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.04 µg | - | 0.39 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.11 µg | - | - | - | ||
0.4 | cm | verse gember | 0.50 | 0.09 g | - | 0.01 g | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.04 mg | 0.02 mg | 0.16 mg | 0.32 mg | 2.08 mg | 0.24 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
7 | gram | tomatenpuree | 5.32 | 0.98 g | 0.70 g | - | - | 0.24 g | 0.20 g | 31.50 mg | 0.28 mg | 2.10 mg | 3.85 mg | 59.50 mg | 4.90 mg | 0.03 mg | 0.10 mg | - | - | 2.10 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.10 µg | - | - | - | |
0.2 | theelepeltjes | kerrie poeder | 1.30 | 0.14 g | - | 0.05 g | - | 0.05 g | 0.05 g | 3.60 mg | 0.12 mg | 2.00 mg | - | 4.80 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.2 | theelepeltjes | kurkuma | 1.50 | 0.18 g | 0.01 g | 0.09 g | 0.01 g | 0.07 g | 0.04 g | 0.67 mg | 0.27 mg | 3.72 mg | 1.46 mg | 7.15 mg | 2.00 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.04 µg | 0.02 µg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | 0.04 µg | 0.01 mg | 0.02 µg | - | |
0.1 | theelepel | gemalen korianderzaad | 0.89 | 0.16 g | - | 0.05 g | - | 0.04 g | 0.13 g | 0.11 mg | 0.05 mg | 2.13 mg | 0.99 mg | 3.80 mg | 0.90 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.06 mg | - | - | - | - | - | - | 0.03 µg | 0.01 mg | 0.93 µg | - | |
0.1 | theelepel | gemalen komijnzaad | 1.28 | 0.10 g | - | 0.07 g | 0.01 g | 0.05 g | 0.03 g | 0.51 mg | - | 2.70 mg | - | 5.40 mg | 0.20 mg | - | - | - | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
zwarte peper en zout | 1.76 | 0.45 g | - | 0.02 g | 0.01 g | 0.07 g | 0.18 g | 135.65 mg | 0.04 mg | 1.60 mg | 0.53 mg | 4.43 mg | 0.61 mg | - | - | 0.21 µg | 0.01 µg | 0.53 mg | - | - | - | - | - | - | 0.07 µg | 0.03 mg | 1.15 µg | - | |||
0.1 | liter | groentebouillon | selderij | 6.00 | 0.10 g | - | 0.50 g | 0.30 g | 0.50 g | - | 370.00 mg | 0.20 mg | 4.00 mg | 0.50 mg | 4.00 mg | 3.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
40 | ml | kokosmelk | 83.20 | 1.20 g | - | 8.60 g | 7.40 g | 0.60 g | - | 6.00 mg | 1.40 mg | 8.00 mg | 18.00 mg | 88.00 mg | 40.00 mg | 0.08 mg | 0.20 mg | - | - | 0.80 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | |
1 | naanbroden | melk, gluten | 225.00 | 41.25 g | 3.75 g | 3.75 g | 0.75 g | 6.00 g | 2.25 g | 375.00 mg | 1.50 mg | 75.00 mg | 37.50 mg | 150.00 mg | 112.50 mg | 0.15 mg | 0.75 mg | - | 7.50 µg | - | - | - | 0.23 mg | 0.30 mg | 0.38 mg | - | 37.50 µg | 1.50 mg | 0.75 µg | - | |
540.91 | 85.80 g | 10.80 g | 13.75 g | 8.64 g | 18.01 g | 11.67 g | 963.69 mg | 7.59 mg | 207.87 mg | 158.97 mg | 1219.82 mg | 351.52 mg | 0.76 mg | 2.32 mg | 0.29 µg | 8.60 µg | 38.49 mg | - | 0.73 mg | 0.54 mg | 0.46 mg | 0.90 mg | - | 214.10 µg | 2.16 mg | 102.31 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!