Heerlijke kruidige kalkoenballetjes maak je in een handomdraai zelf. Deze pitabroodjes met kalkoenballetjes zijn een heerlijke doordeweekse maaltijd of serveer ze voor de lunch.
Kalkoen is een heerlijk mager stukje vlees welke zich uitstekend leent om gehaktballetjes van te maken. Kalkoenballetjes kun je vervolgens in een pitabroodje of op een salade serveren, extra lekker met tzatziki voor een fantastische Griekse maaltijd.
Je kunt verschillende stukken kalkoen gebruiken, maar het makkelijkste is het gebruik van kalkoenfilet. Je kunt eventueel ook kipfilet of kippendijen gebruiken om deze smaakvolle en kruidige balletjes te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-04-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-04-2025
Pel de rode ui en snijd de helft in dunne ringen en de andere helft grof. Pel de knoflooktenen en snijd deze ook grof.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de komkommer en snijd deze in (halve) plakjes.
Snijd de cherry tomaatjes en de olijven door de helft en snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.
Snijd de kalkoenfilet in grove stukken en voeg deze samen met de grof gesneden rode ui en knoflook toe aan de foodprocessor.
Pureer het geheel kort en voeg dan ook de blaadjes basilicum toe. Pureer tot het geheel vrij glad geworden is.
Verplaats de kalkoen naar een middelgrote kom en voeg 1 ei, peper, zout en een handvol paneermeel toe. Kneed goed tot je er balletjes van kunt draaien.
Rol kleine balletjes van het kalkoenmengsel en nu kun je deze garen op verschillende manieren. Je kunt ze in de airfryer, oven of in de pan bakken.
Voor de airfryer leg je deze in een bakblik, zorg dat ze elkaar niet aanraken en bak ze mooi goudbruin en gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten op 180 graden Celsius. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de grootte van de balletjes.
In de pan kun je deze mooi goudbruin bakken in een scheut olijfolie.
Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster en snijd deze dan open. Vul de pitabroodjes met tzatziki, ijsbergsla, kalkoenballetjes, komkommer, cherry tomaatjes, rode ui en zwarte olijven. Serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
125 | gram | kalkoenfilet | 132.50 | 0.75 g | - | 1.75 g | 0.38 g | 28.25 g | - | 62.50 mg | 1.25 mg | 6.25 mg | 37.50 mg | 475.00 mg | 312.50 mg | - | 1.13 mg | - | - | 2.50 mg | - | 0.01 mg | 0.08 mg | 0.13 mg | 1.00 mg | 1.75 µg | - | - | - | - | |
0.25 | rode ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
0.25 | ei | ei | 21.60 | 0.17 g | 0.03 g | 1.50 g | 0.38 g | 1.88 g | - | 18.00 mg | 0.27 mg | 7.50 mg | 1.50 mg | 19.50 mg | 27.00 mg | 0.01 mg | 0.20 mg | 5.25 µg | 4.60 µg | - | 0.27 mg | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.35 µg | 9.00 µg | 0.17 mg | 0.04 µg | - | |
0.25 | handvol | paneermeel | ei, gluten, soja | 47.88 | 9.13 g | 0.75 g | 0.38 g | 0.19 g | 1.63 g | 0.50 g | 106.25 mg | 0.15 mg | 2.50 mg | 1.25 mg | 37.50 mg | 12.50 mg | 0.04 mg | 0.11 mg | - | - | 0.75 mg | - | - | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - |
peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
verse basilicum | 0.12 | 0.01 g | 0.01 g | - | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.63 mg | 0.03 mg | 0.75 mg | 0.10 mg | - | - | - | - | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
2 | pitabroodjes | gluten | 267.00 | 52.00 g | 2.00 g | 1.50 g | - | 8.80 g | 3.90 g | 300.00 mg | 1.60 mg | 90.00 mg | 12.00 mg | 100.00 mg | 90.00 mg | 0.20 mg | 0.60 mg | - | - | - | - | - | 0.20 mg | 0.10 mg | - | - | 20.00 µg | - | - | - | |
0.06 | ijsbergsla | 0.34 | 0.03 g | - | - | - | 0.04 g | 0.03 g | 0.31 mg | 0.03 mg | 1.09 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 1.09 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.25 mg | - | - | - | - | - | - | 1.25 µg | - | - | - | ||
0.25 | handvol | cherry tomaatjes | 2.25 | 0.49 g | 0.33 g | 0.03 g | - | 0.11 g | 0.15 g | 0.63 mg | 0.04 mg | 1.25 mg | 1.38 mg | 29.63 mg | 3.00 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.01 µg | 1.50 mg | - | 104.13 mg | - | - | 0.01 mg | - | 1.88 µg | 0.07 mg | 0.60 µg | - | |
0.25 | handvol | zwarte olijven | 20.40 | 0.03 g | - | 2.07 g | 0.38 g | 0.21 g | 0.63 g | 315.00 mg | 0.22 mg | 14.25 mg | 3.00 mg | 6.75 mg | 2.55 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | |
37.5 | gram | tzatziki | melk, ei, mosterd | 56.25 | 2.25 g | 1.13 g | 4.50 g | 2.25 g | 1.50 g | 0.38 g | 112.50 mg | 0.38 mg | 37.50 mg | 7.50 mg | 75.00 mg | 37.50 mg | 0.04 mg | 0.19 mg | - | 0.75 µg | 1.88 mg | - | 375.00 mg | 0.04 mg | 0.08 mg | 0.08 mg | 0.19 µg | 7.50 µg | 0.75 mg | 18.75 µg | - |
568.88 | 68.87 g | 6.19 g | 11.85 g | 3.62 g | 43.18 g | 6.89 g | 1257.30 mg | 4.25 mg | 180.29 mg | 69.46 mg | 840.27 mg | 505.43 mg | 0.37 mg | 2.58 mg | 5.82 µg | 5.39 µg | 10.81 mg | 0.27 mg | 479.18 mg | 0.42 mg | 0.40 mg | 1.18 mg | 2.28 µg | 43.07 µg | 1.06 mg | 22.25 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!