Ohmydish.nl


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.

Appel brioche

1 uur 5 minuten 8 personen

Deze appel brioche ziet er feestelijk uit, een heerlijke aanvulling voor de brunch tijdens de feestdagen. Gemaakt met appel, kaneel en zelfgemaakt deeg.


Appel meringue taart

1 uur 12 personen

Deze appel meringue taart heeft alles wat je zoekt in een perfecte herfsttaart. Een krokante bodem, romige appelvulling en zachte meringue.


Konijn met dadels en bier

1 uur 15 minuten 4 personen

Konijn met dadels en bier is een heerlijk mals hoofdgerecht. Een tikje zuur en een tikje zoet, precies goed gecombineerd!


Pompoen-kastanjesoep

40 minuten 6 personen

Deze pompoen-kastanjesoep is een heerlijke herfstsoep, met een extra zachte smaak door de toevoeging van de kastanjes. Klaar binnen 40 minuten.


Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

35 minuten 4 personen

Deze parelcouscous salade met granaatappel en aubergine is heerlijk voor de herfst als de granaatappels en walnoten in het seizoen zijn.


Salade met mozzarella, druiven en stroopdressing

20 minuten 4 personen

Salades zijn niet alleen in de zomer lekker, een goede herfst salade is hier ook altijd welkom. Maak eens een salade met mozzarella, druiven en stroopdressing


No-bake pompoen cheesecake

1 uur 12 personen

Deze no-bake pompoen cheesecake is heerlijk voor de herfst, perfect als je even geen oven hebt. Kun jij wachten tot deze stijf is geworden?


Kip met vijgen en camembert

30 minuten 4 personen

Een gevulde kipfilet kennen we wel, maar ken je deze kip met vijgen en camembert al? De combinatie van zoete vijgen en romige camembert is overheerlijk!


Vijgenjam

55 minuten 6 personen

Deze zelfgemaakte vijgenjam is extra lekker door het toevoegen van azijn, in combinatie met rozemarijn is deze net wat specialer dan je gewend bent.


Aubergine gratin

1 uur 5 minuten 4 personen

Voor deze aubergine gratin worden de aubergines eerst nóg smaakvoller gemaakt in een grillpan. Extra lekker door een krokante laag kaas en een makkelijke tomatensaus.


Boeuf bourguignon

4 uur 15 minuten 6 personen

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!


Kruidige appeltaart

50 minuten 12 personen

Een kruidige appeltaart met frisse appels, kaneel, kardamom, nootmuskaat en meer. Verrassende smaken, een heerlijke variatie op een klassieker!


Hutspot

30 minuten 6 personen

Echte Hollandse kost, wie is er niet dol op! Klassieke hutspot, heerlijk simpel met aardappels, wortels en uien. Binnen een half uur op tafel.


Apfelstrudel met vanillesaus

45 minuten 6 personen

Een apfelstrudel met vanillesaus is een echte klassieker uit de Duitse keuken. Geliefd bij velen en een echte herfsthit! Met zelfgemaakte vanillesaus.


Speculaas

30 minuten 6 personen

Dit speculaas recept gebruikte mijn moeder vroeger om samen met ons koekjes te bakken. Heerlijk krokant en makkelijk te maken. Zelfgebakken koekjes, mm!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.