Een heerlijke koolrabi ovenschotel met aardappel, spekjes, prei en meer. De walnoten geven de ovenschotel een perfecte textuur en geven het gerecht een herfstig tintje.
Koolrabi klinkt ouderwets en is nostalgie voor velen omdat je waarschijnlijk aan de koolrabi in een melksaus van vroeger moet denken. Daarom wordt koolrabi niet zo vaak gebruikt en dat is jammer, want koolrabi is een gezonde en veelzijdige groente die extra lekker is in deze koolrabi ovenschotel.
Een romige ovenschotel met eieren, prei en zoutige spekjes maken dit gerecht extra hartig en smaakvol. De walnoten geven dit gerecht niet alleen een vollere smaak, maar geven het ook nog eens een knapperige textuur.
De hoeveelheid van deze ovenschotel is kun je ook serveren voor 4 personen, mits je er een salade bij serveert.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-11-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-10-2024
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook.
Was de prei en snijd deze in dunne (halve) ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Schil de koolrabi's en snijd in vrij dunne plakjes. Kook de koolrabi beetgaar in het kokende water en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
Verhit ondertussen een middelgrote bakpan op hoog vuur en bak de spekjes enkele minuten. Bak de prei nog 5 minuten mee en bak op het laatste de knoflook nog een minuut mee.
Verdeel het prei mengsel over de koolrabi.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Mochten de aardappelplakjes te dik zijn, kun je deze het beste even voorkoken.
Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de prei. Meng 3 eieren samen met 100 ml room en 150 gram crème fraîche in een middelgrote kom.
Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de ovenschaal.
Snijd de halve rol geitenkaas in dunne plakken en verdeel over de plakjes aardappel. Maak af met een handvol geraspte kaas.
Bak de koolrabi ovenschotel mooi goudbruin en gaar in ongeveer 40 minuten.
Serveer met een handvol gehakte walnoten en garneer eventueel met peterselie, eet smakelijk!
Wat is koolrabi?
Koolrabi is een caloriearme groentesoort die niet heel erg populair is. Deze ouderwetse groente is er in meerdere kleuren en is ontzettend voedzaam.
Koolrabi en koolraap zijn overigens verschillende groentesoorten, je kunt hier het verschil lezen.
Welke room voor een ovenschotel?
Je kunt verschillende soorten room gebruiken, het maakt in principe niet uit of je kookroom gebruikt of bijvoorbeeld vloeibare slagroom.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.