Deze bladerdeegtaartjes met rode biet zijn een makkelijke lunch die binnen no-time klaar zijn. Deze mini taartjes met plakjes biet, 2 soorten kaas en rode ui zitten bomvol smaak.
Rode bieten lenen zich perfect voor het maken van hartige taarten. Deze mini bladerdeegtaartjes met rode biet zijn heerlijk voor de lunch of als onderdeel van bijvoorbeeld een high tea.
Door het gebruik van 2 soorten kaas zijn deze taartjes extra hartig, aangezien blauwschimmelkaas sterk van smaak is. Niet iedereen houdt daarvan, dus je kunt deze eventueel vervangen door een oude kaas die ook veel smaak heeft.
Mocht je geen kleine vierkante plakjes bladerdeeg hebben, kun je eventueel ook een grote plak gebruiken om zo een grote hartige taart te maken die je later in stukken kunt verdelen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-01-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Houd een aantal blaadjes salie apart en snijd de rest fijn. Meng 6 eetlepels crème fraîche samen met de fijngesneden salie en breng op smaak met peper en zout.
Prik gaatjes in het midden van de plakjes bladerdeeg. Besmeer de plakjes met crème fraîche, maar laat de randen vrij.
Snijd de rode bieten in plakjes en verdeel deze over de crème fraîche.
Pel de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen. Verdeel een beetje van de rode ui over de rode bieten.
Maak af met blauwschimmelkaas en een beetje grana padano, bak de bladerdeegtaartjes mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten.
Garneer eventueel met verse salie en serveer direct, eet smakelijk!
Hoe lang kun je bladerdeegtaartjes bewaren?
Bladerdeeg wordt vrij snel taai en minder lekker, hierdoor zijn bladerdeegtaartjes lekkerder als deze nog (lauw)warm zijn. Je kunt de bladerdeegtaartjes tot wel 3 dagen bewaren, je kunt ze dan het beste voor het serveren eerst nog kort opnieuw opwarmen in de oven zodat ze weer verser zullen smaken.
Welke bieten voor een hartige taart?
Voor deze mini taartjes maar ook voor een grote hartige taart met bladerdeeg kun je allerlei soorten bieten gebruiken. Rode bieten zijn vrij aards van smaak, terwijl gele bieten bijvoorbeeld zoeter zijn.
Gebruik bieten die gaar zijn, aangezien rauwe bieten niet gaar zullen worden in de oven. Je kunt de bieten wel eerst roosteren in de oven, of kook rauwe bieten zelf tot ze gaar zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.