Bladerdeegtaartjes met rode biet
😍 5 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Bladerdeegtaartjes met rode biet vegetarisch

Deze bladerdeegtaartjes met rode biet zijn een makkelijke lunch die binnen no-time klaar zijn. Deze mini taartjes met plakjes biet, 2 soorten kaas en rode ui zitten bomvol smaak.

30 minuten
4 personen

Rode bieten lenen zich perfect voor het maken van hartige taarten. Deze mini bladerdeegtaartjes met rode biet zijn heerlijk voor de lunch of als onderdeel van bijvoorbeeld een high tea.

Door het gebruik van 2 soorten kaas zijn deze taartjes extra hartig, aangezien blauwschimmelkaas sterk van smaak is. Niet iedereen houdt daarvan, dus je kunt deze eventueel vervangen door een oude kaas die ook veel smaak heeft.

Mocht je geen kleine vierkante plakjes bladerdeeg hebben, kun je eventueel ook een grote plak gebruiken om zo een grote hartige taart te maken die je later in stukken kunt verdelen.

Bladerdeegtaartjes met rode biet ingrediënten

Recept bladerdeegtaartjes met rode biet

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept bladerdeegtaartjes met rode biet allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-01-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 26-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
Onbekend
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
30 minuten

Bladerdeegtaartjes met rode biet maken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Houd een aantal blaadjes salie apart en snijd de rest fijn. Meng 6 eetlepels crème fraîche samen met de fijngesneden salie en breng op smaak met peper en zout.

Prik gaatjes in het midden van de plakjes bladerdeeg. Besmeer de plakjes met crème fraîche, maar laat de randen vrij.

Bladerdeegtaartjes met rode biet
Bladerdeegtaartjes met rode biet

Snijd de rode bieten in plakjes en verdeel deze over de crème fraîche.

Pel de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen. Verdeel een beetje van de rode ui over de rode bieten.

Maak af met blauwschimmelkaas en een beetje grana padano, bak de bladerdeegtaartjes mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten.

Garneer eventueel met verse salie en serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang kun je bladerdeegtaartjes bewaren?

Bladerdeeg wordt vrij snel taai en minder lekker, hierdoor zijn bladerdeegtaartjes lekkerder als deze nog (lauw)warm zijn. Je kunt de bladerdeegtaartjes tot wel 3 dagen bewaren, je kunt ze dan het beste voor het serveren eerst nog kort opnieuw opwarmen in de oven zodat ze weer verser zullen smaken.

Welke bieten voor een hartige taart?

Voor deze mini taartjes maar ook voor een grote hartige taart met bladerdeeg kun je allerlei soorten bieten gebruiken. Rode bieten zijn vrij aards van smaak, terwijl gele bieten bijvoorbeeld zoeter zijn.

Gebruik bieten die gaar zijn, aangezien rauwe bieten niet gaar zullen worden in de oven. Je kunt de bieten wel eerst roosteren in de oven, of kook rauwe bieten zelf tot ze gaar zijn.

Wat vind je hiervan?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
385.27 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.89 g
9.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.73 g
14.59 g
Eiwitten
10.17 g
Vezels
3.98 g
Natrium
780.81 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 plakje vierkante bladerdeeg gluten 152.00 15.00 g 1.68 g 9.20 g 4.08 g 2.20 g 0.48 g 140.00 mg 0.12 mg 4.00 mg 1.60 mg 34.00 mg 24.00 mg - 0.08 mg - - - 0.20 mg 0.04 mg 0.12 mg 0.12 mg 0.04 mg - 2.00 µg - - -
1 voorgekookte rode bieten 45.00 11.00 g 6.88 g 0.25 g 0.05 g 2.00 g 2.50 g 80.00 mg 1.00 mg 20.00 mg 28.75 mg 406.25 mg 45.00 mg 0.09 mg 0.44 mg - 0.75 µg 6.13 mg - - 0.04 mg 0.05 mg 0.09 mg - 85.00 µg 0.50 mg 0.25 µg -
0.13 rode ui 5.63 0.95 g 0.95 g 0.03 g 0.02 g 0.19 g 0.39 g 1.41 mg 0.08 mg 4.69 mg 1.56 mg 27.34 mg 6.56 mg 0.01 mg 0.13 mg - - 1.02 mg - - - - 0.02 mg - 1.56 µg - - -
0.25 takje verse salie 1.08 0.17 g - 0.04 g 0.01 g 0.08 g 0.17 g 0.28 mg 0.04 mg 4.13 mg 1.08 mg 10.68 mg 0.83 mg 0.01 mg 0.02 mg - 0.03 µg 0.81 mg - 147.50 mg - 0.01 mg - - 4.85 µg 0.19 mg 42.86 µg -
12.5 gram blauwschimmelkaas melk 47.13 - - 4.25 g 2.69 g 2.38 g - 100.00 mg 0.04 mg 87.50 mg 6.25 mg 13.75 mg 25.00 mg - - - - 0.06 mg 0.10 mg - - 0.04 mg 0.01 mg 0.25 µg 5.00 µg - - -
0.25 handvol fijn geraspte grana padano melk, ei 29.25 0.04 g - 2.10 g 1.43 g 2.40 g - 112.50 mg 0.04 mg 90.00 mg 2.25 mg 11.25 mg 75.00 mg - 0.30 mg - 1.50 µg - - 30.00 mg - 0.03 mg - 0.11 µg 1.35 µg 0.04 mg 0.19 µg -
1.5 eetlepel crème fraîche melk 100.80 0.60 g 0.15 g 10.80 g 6.30 g 0.75 g - 7.50 mg - 21.00 mg 3.00 mg 30.00 mg 18.00 mg - 0.06 mg - - 0.30 mg 0.27 mg 0.09 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.06 µg 0.60 µg - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
    385.27 28.89 g 9.67 g 26.73 g 14.59 g 10.17 g 3.98 g 780.81 mg 1.40 mg 235.31 mg 45.82 mg 544.35 mg 195.90 mg 0.12 mg 1.04 mg 0.52 µg 2.30 µg 9.65 mg 0.57 mg 177.63 mg 0.18 mg 0.28 mg 0.18 mg 0.42 µg 100.54 µg 0.80 mg 46.16 µg -
0 reacties op "Bladerdeegtaartjes met rode biet"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.