Deze heerlijk zachte en licht romige gestoofde witte kool is een fantastisch bijgerecht wanneer je in de winter eens iets anders wilt dan rode kool met appeltjes. Vol van smaak met een vleugje mosterd.
Gestoofde witte kool is een heerlijk en makkelijk bijgerecht, een lichter alternatief voor de ouderwetse rode kool met appeltjes. Licht romig door het gebruik van een beetje crème fraîche, welke je kunt vervangen door een scheutje room.
Witte kool past bij veel soorten kruiden, maar voor deze gestoofde kool gebruiken we simpele kruiden zoals laurierblad. Deze geven de kool een subtiele smaak zonder te overheersen en daarnaast zal de kool hierdoor niet gaan verkleuren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-12-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-12-2024
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool. Snijd de witte kool vervolgens in fijne reepjes, dit kun je met een snijmachine, mandoline of koksmes doen.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een klontje boter in een grote bakpan of diepe bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook tot de sjalot glazig is geworden.
Voeg de witte kool toe en bak deze ongeveer 15 minuten op middellaag vuur terwijl je regelmatig roert.
Schenk 200 ml water erbij, voeg 2 laurierblaadjes toe en laat de witte kool met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels crème fraîche, peper en zout.
Verwijder de laurierblaadjes en laat de witte kool eventueel nog langer stoven tot het vocht is verdampt en de kool een beetje zacht is geworden. De kool is het lekkerste als deze niet te zacht is. Eet smakelijk!
Hoe lang kan ik gestoofde witte kool bewaren?
Je kunt gestoofde witte kool tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren of tot wel 3 maanden in de vriezer.
Kan ik de crème fraîche vervangen?
Je kunt crème fraîche eventueel vervangen door (kook)room of zure room.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.