Deze koolrabi soep krijgt een extra volle smaak door de koolrabi eerst te roosteren in de oven. Een romige koolrabisoep met een vleugje laurier en tijm, een heerlijke herfst soep.
Een romige koolrabi soep is heerlijk als gezonde lunch of in een kleinere portie als smaakvol voorgerecht. De koolrabi, ui en knoflook krijgt extra veel smaak doordat deze in de oven lichtjes gaan karameliseren.
Je kunt het roosteren van de groenten eventueel ook overslaan, hierdoor zal de soep minder vol van smaak zijn. De soep is dan uiteraard nog steeds ontzettend lekker.
Koolrabi staat bekend om zijn licht zoete en frisse smaak. Een groente die niet heel populair is en dat is zonde, aangezien koolrabi rijk is aan vitamine C, vezels en kalium.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-12-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de koolrabi's en snijd in grove stukken. Pel de ui en knoflooktenen, laat de knoflooktenen heel en snijd de ui in vieren.
Verdeel de koolrabi, ui en knoflook over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Leg 2 laurierblaadjes ertussen en rooster de koolrabi ongeveer een half uur tot deze licht gaat karameliseren. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en het formaat van de koolrabi.
Schil de kruimige aardappel en snijd deze in kleine stukjes.
Verplaats de geroosterde koolrabi, ui, knoflook en laurierblaadjes naar een middelgrote pan.
Voeg 1 liter groentebouillon samen met de blokjes aardappel en tijm toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder de tijm en laurier en pureer de soep tot deze glad is. Dit kun je met een blender of staafmixer doen.
Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met room. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!
Wat is koolrabi?
Koolrabi is een caloriearme groentesoort die niet heel erg populair is. Deze ouderwetse groente is er in meerdere kleuren en is ontzettend voedzaam.
Koolrabi en koolraap zijn overigens verschillende groentesoorten, je kunt hier het verschil lezen.
Moet ik de koolrabi roosteren?
Je kunt er voor kiezen de koolrabi, ui en knoflook niet eerst in de oven te roosteren. Bak deze dan direct in de pan enkele minuten in olijfolie. De soep zal dan minder vol van smaak zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.