Koolrabi soep
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Koolrabi soep vegetarisch

Deze koolrabi soep krijgt een extra volle smaak door de koolrabi eerst te roosteren in de oven. Een romige koolrabisoep met een vleugje laurier en tijm, een heerlijke herfst soep.

1 uur
4 personen

Een romige koolrabi soep is heerlijk als gezonde lunch of in een kleinere portie als smaakvol voorgerecht. De koolrabi, ui en knoflook krijgt extra veel smaak doordat deze in de oven lichtjes gaan karameliseren.

Je kunt het roosteren van de groenten eventueel ook overslaan, hierdoor zal de soep minder vol van smaak zijn. De soep is dan uiteraard nog steeds ontzettend lekker.

Koolrabi staat bekend om zijn licht zoete en frisse smaak. Een groente die niet heel populair is en dat is zonde, aangezien koolrabi rijk is aan vitamine C, vezels en kalium.

Koolrabi soep ingrediënten

Recept koolrabi soep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Schil de koolrabi's en snijd in grove stukken. Pel de ui en knoflooktenen, laat de knoflooktenen heel en snijd de ui in vieren.

Verdeel de koolrabi, ui en knoflook over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. 

Leg 2 laurierblaadjes ertussen en rooster de koolrabi ongeveer een half uur tot deze licht gaat karameliseren. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en het formaat van de koolrabi.

Koolrabi soep
Koolrabi soep

De koolrabi soep afmaken – 20 minuten

Schil de kruimige aardappel en snijd deze in kleine stukjes.

Verplaats de geroosterde koolrabi, ui, knoflook en laurierblaadjes naar een middelgrote pan.

Voeg 1 liter groentebouillon samen met de blokjes aardappel en tijm toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder de tijm en laurier en pureer de soep tot deze glad is. Dit kun je met een blender of staafmixer doen.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met room. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Wat is koolrabi?

Koolrabi is een caloriearme groentesoort die niet heel erg populair is. Deze ouderwetse groente is er in meerdere kleuren en is ontzettend voedzaam.

Koolrabi en koolraap zijn overigens verschillende groentesoorten, je kunt hier het verschil lezen.

Moet ik de koolrabi roosteren?

Je kunt er voor kiezen de koolrabi, ui en knoflook niet eerst in de oven te roosteren. Bak deze dan direct in de pan enkele minuten in olijfolie. De soep zal dan minder vol van smaak zijn.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
139.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.72 g
2.31 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.94 g
2.6 g
Eiwitten
4.83 g
Vezels
6.09 g
Natrium
362.79 mg
Mineralen
Ijzer
2.32 mg
Calcium
191.66 mg
Magnesium
74.81 mg
Kalium
74.81 mg
Fosfor
135.94 mg
Koper
0.27 mg
Zink
0.83 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
98.16 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
1.77 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.31 mg
Vitamine B12
0.03 µg
Foliumzuur
97.6 µg
Vitamine E
0.12 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Koolrabi soep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.