Deze Turkse soep met gehaktballetjes zit bomvol smaak en is een gezonde maaltijdsoep met kikkererwten, linzen en bulgur. Heerlijk met citroen, yoghurt en een snufje chili.
Deze Turkse soep met gehaktballetjes staat binnen 3 kwartier op tafel en zit bomvol goede voedingsstoffen. Heerlijk met savooiekool, die je eventueel kunt vervangen door snijbiet of een andere koolsoort.
Een maaltijdsoep met zelfgemaakte gehaktballetjes, die extra stevig en vol van smaak worden door de toevoeging van bulgur en biber salçasi. Dit is een Turkse peper pasta die Turkse gerechten hun typische smaak en prachtige rode kleur geven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-11-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-11-2024
Pel de uien en snijd deze fijn. Pel de knoflooktenen, snijd deze grof en houd apart.
Was de groene kool en snijd deze vrij fijn.
Plaats 100 gram fijne bulgur in een kom en schenk hier 75 ml kokend water overheen. Dek af met huishoudfolie en zet opzij.
Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is geworden.
Voeg de groene kool toe en bak deze nog 5 minuten langer.
Schenk de runderbouillon samen met 2 laurierblaadjes en 5 eetlepels peper pasta erbij en breng aan de kook.
Voeg de gedroogde linzen toe, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Maak ondertussen de gehaktballetjes. Plaats de knoflook samen met 2 eetlepels peper pasta en een klein deel van de bulgur in de foodprocessor.
Pureer dit en voeg telkens meer bulgur toe. Voeg het gehakt in delen toe en pureer tot een glad mengsel.
Breng op smaak met peper en zout en rol er kleine gehaktballetjes van.
Voeg de gehaktballetjes samen met de kikkererwten toe aan de soep en kook het geheel nog ongeveer 15 minuten op middellaag vuur.
Verwijder de laurierblaadjes en breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de Turkse soep met gehaktballetjes met citroenpartjes, yoghurt, chilivlokken en een paar druppels olijfolie per kopje. Eet smakelijk!
Wat is biber salçasi?
In Turkije wordt vaak gebruik gemaakt van een rode peper pasta, dit is een pasta die Turkse gerechten zijn authentieke smaak en dieprode kleur geeft.
Het wordt gemaakt van o.a. pepers en/of paprika's, zout en olie. Er bestaan pittige en milde versies:
Hoe lang kan ik deze Turkse soep bewaren?
Je kunt de Turkse soep met gehaktballetjes tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt deze ook invriezen en tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.