Zoete aardappel traybake
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zoete aardappel traybake vegetarisch

Deze bakplaat bomvol groenten, ofwel een zoete aardappel traybake, is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht (of bijgerecht). Makkelijk om te maken en extra smaakvol in combinatie met miso boter.

40 minuten
2 personen

De miso boter maakt deze zoete aardappel traybake extra smaakvol, het maakt 'm echt af. Maar je kunt de boter eventueel ook weglaten en er een andere, of geen, saus bij serveren.

Een bakplaat gevuld met allerlei groenten noemt men ook wel een traybake. Een traybake is een eenpansgerecht, maar dan uit de oven i.p.v. in de pan. Voor deze traybake is deze keer enkel groenten gebruikt, welke genoeg is voor 2 personen. Of serveer als bijgerecht voor 4 personen.

Zoete aardappel traybake ingrediënten

Recept zoete aardappel traybake

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 19-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Zoete aardappel traybake maken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in vieren.

Verdeel de broccoli in roosjes, niet te klein zodat ze niet zullen verbranden.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove stukken.

Zoete aardappel traybake
Zoete aardappel traybake

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Zorg ervoor dat de stukken niet te groot zijn en dat ze allemaal even groot zijn zodat ze tegelijk gaar worden.

Meng de champignons, broccoli, paprika en zoete aardappel samen met peper, zout, 2 theelepels gerookte paprikapoeder en een flinke scheut olijfolie. 

Verdeel de groenten over een bakplaat. Pel de rode ui en snijd deze in grove stukken en leg deze tussen de groenten.

Bak de groenten gaar in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de stukken groenten. 

Serveer de groenten met bijvoorbeeld luchtige miso boter, eet smakelijk!

Tips!

Waar serveer je de zoete aardappel traybake bij?

Je kunt de traybake als vegetarische maaltijd serveren, maar je kunt de traybake ook als bijgerecht serveren met bijvoorbeeld een stukje vlees of vis.

Welke saus is lekker bij zoete aardappel?

Behalve miso boter kun je eventueel ook kiezen voor een tahini saus, groene pesto of bijvoorbeeld knoflooksaus.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
353.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.78 g
10.31 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.88 g
13.73 g
Eiwitten
11.16 g
Vezels
13.72 g
Natrium
733.99 mg
Mineralen
Ijzer
4.97 mg
Calcium
206.85 mg
Magnesium
69.41 mg
Kalium
69.41 mg
Fosfor
356.03 mg
Koper
1.32 mg
Zink
2.57 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
283.49 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
1.17 mg
Vitamine B1
0.4 mg
Vitamine B2
1.05 mg
Vitamine B6
0.7 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
170.6 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
193.23 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zoete aardappel traybake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.