Een romige haringsalade met rode biet is heerlijk op brood of met knapperige sla. Ook lekker voor op een toastje bij een feestje.
Haringsalade met rode biet, appel en augurkjes: een fris en romig bijgerecht.
Haringsalade is een echte klassieker die in veel huishoudens op tafel verschijnt. Deze romige variant met rode biet, appel en augurkjes is perfect voor liefhebbers van een frisse, lichtzoete smaak met een beetje pit. Door de combinatie van de zilte haring en de zoete bietjes ontstaat er een heerlijk balans van smaken.
Wat deze haringsalade zo speciaal maakt, zijn de verschillende ingrediënten. De stukjes appel zorgen voor een knapperige, frisse bite, terwijl de rode bietjes de salade een prachtige roze kleur geven. De augurkjes voegen een klein zuurtje toe, wat de romige dressing op basis van mayonaise en yoghurt extra lekker maakt.
Deze haringsalade is ideaal als bijgerecht tijdens een brunch, lunch of als frisse snack op een feestje. Serveer hem op een bedje van sla, met knapperig brood of gewoon op een toastje. Het is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook nog eens makkelijk te maken. Binnen een paar minuten zet je iets bijzonders op tafel!
Probeer deze variant van haringsalade en geniet van lekkere smaken en texturen. Met gerookte haring, rode biet, appel en augurkjes maak je een salade die gegarandeerd in de smaak valt bij jong en oud!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 08-10-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 16-11-2024
Pak een grote kom, snijplank en een (koks)mes. Snijd het sjalotje in zo klein mogelijke stukjes.
Snijd de gerookte haringfilets in zo klein mogelijke blokjes. Dit doe je heel makkelijk door de vis eerst over de lengte in te snijden, daarna over de breedte.
Snijd de gekookte rode bieten ook in kleine blokjes.
Je kunt ervoor kiezen om de appel te schillen als je dat wilt. Snijd dan ook de appel in kleine stukjes. Het lekkerst is om een stevige en lichtzure appel te gebruiken zoals pink lady.
Als laatste snijd je een handvol augurkjes ook in dunne plakjes.
Voeg alle fijngesneden ingrediënten toe aan de grote kom.
Meng de haringsalade goed door met behulp van een eetlepel.
Knijp het sap uit een halve citroen, zorg ervoor dat het mengsel niet al te nat wordt. Gebruik eventueel minder of meer citroensap naar wens.
Voeg nu 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel mayonaise toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar heen.
Proef, en voeg naar smaak peper en zout toe.
In de meeste gevallen is gerookte haring al best zout van zichzelf, bepaal dus zelf hoe zout je de salade wil hebben.
Laat de romige haringsalade ongeveer 10 minuten koud worden in de koelkast en serveer met een goed stuk brood of met knapperige sla. Eet smakelijk!
Hoe lang kan ik de haringsalade bewaren?
Mits goed afgedekt kun je deze romige haringsalade prima tot wel 5 dagen in de koelkast bewaren. Dit komt doordat er veel producten inzitten die lang houdbaar zijn, gebruik wel steeds een schone lepel om op te scheppen.
Mijn haringsalade is veel te zout, wat nu?
Gerookte haring is van zichzelf al best zout. Heb je de salade toch per ongeluk te zout gemaakt? Je kunt de haringsalade minder zout maken door meer rode bieten en appel toe te voegen. Of voeg deze toe aan een flinke bak met knapperige ijsbergsla, meng alles goed door elkaar heen en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.