Pompoen uit de oven

(2)

Deze pompoen uit de oven heeft een subtiele kruidige smaak en is een perfect bijgerecht voor de herfst. Heerlijk met bijvoorbeeld stoofvlees en aardappelpuree.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-11-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-11-2023

Pompoen uit de oven is een heerlijke manier om pompoen te serveren. Heerlijk als bijgerecht of als onderdeel van een salade.

De pompoen hoort bij de herfst en is er in vele soorten, maten en kleuren. Om te roosteren is de flespompoen of Hokkaido pompoen het makkelijkste, aangezien je deze namelijk niet per se hoeft te schillen.

Deze geroosterde pompoen heeft een lichte rooksmaak door het gebruik van gerookte paprikapoeder, wanneer je de zoete variant gebruikt kun je eventueel een beetje chilipoeder of cayennepeper toevoegen om toch een beetje pit toe te voegen.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Pompoen uit de oven

Ingrediënten


  • 1 kleine pompoen
  • olijfolie
  • knoflookpoeder
  • gerookte paprikapoeder (hot)
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • optioneel: dunschiller
  • oven
  • bakplaat

Pompoen uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-uit-de-oven


Pompoen uit de oven bereiden – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Schil de pompoen indien nodig, bij een flespompoen is dit bijvoorbeeld niet per se noodzakelijk. Verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen in stukken, niet te dik.

Pompoen uit de oven
Pompoen uit de oven

Verdeel 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel gerookte paprikapoeder over de pompoen en verdeel over een bakplaat.

Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 

Rooster de pompoen ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de plakken pompoen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-11-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-11-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Pompoen uit de oven: Veel gestelde vragen

Welke pompoen kun je roosteren in de oven?

Je kunt in principe elke soort pompoen roosteren in de oven, zoals een flespompoen of Hokkaido pompoen.

Welke kruiden passen goed bij geroosterde pompoen?

Bij een geroosterde pompoen passen bijvoorbeeld knoflook, paprika, kaneel, gember, tijm, rozemarijn en meer.

0 reacties op Pompoen uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.