Deze pompoen uit de oven heeft een subtiele kruidige smaak en is een perfect bijgerecht voor de herfst. Heerlijk met bijvoorbeeld stoofvlees en aardappelpuree.
Pompoen uit de oven is een heerlijke manier om pompoen te serveren. Heerlijk als bijgerecht of als onderdeel van een salade.
De pompoen hoort bij de herfst en is er in vele soorten, maten en kleuren. Om te roosteren is de flespompoen of Hokkaido pompoen het makkelijkste, aangezien je deze namelijk niet per se hoeft te schillen.
Deze geroosterde pompoen heeft een lichte rooksmaak door het gebruik van gerookte paprikapoeder, wanneer je de zoete variant gebruikt kun je eventueel een beetje chilipoeder of cayennepeper toevoegen om toch een beetje pit toe te voegen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-11-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Schil de pompoen indien nodig, bij een flespompoen is dit bijvoorbeeld niet per se noodzakelijk. Verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen in stukken, niet te dik.
Verdeel 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel gerookte paprikapoeder over de pompoen en verdeel over een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pompoen ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de plakken pompoen. Eet smakelijk!
Welke pompoen kun je roosteren in de oven?
Je kunt in principe elke soort pompoen roosteren in de oven, zoals een flespompoen of Hokkaido pompoen.
Welke kruiden passen goed bij geroosterde pompoen?
Bij een geroosterde pompoen passen bijvoorbeeld knoflook, paprika, kaneel, gember, tijm, rozemarijn en meer.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.