Goulash met rundvlees, paprika en aardappelen is een heerlijke klassieker uit de Hongaarse keuken. Er bestaan veel versies, mijn versie is heerlijk kruidig met veel paprika.
Een goulash kent zijn oorsprong in Hongarije, maar kent veel variaties in andere Oost Europese landen. De meest bekende variant wordt gemaakt met rundvlees, een heerlijk stoofpotje die vooral populair is in koude maanden.
Een goulash is vol en hartig van smaak, welke voornamelijk door het gebruik van paprikapoeder komt. Goulash heeft hierdoor een warme en rijke smaak, die je eventueel kunt combineren met een beetje zure room. Het vlees wordt heerlijk mals door de zuurheid van de tomaten en het lang sudderen op laag vuur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-12-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 3 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-12-2024
Pel de uien en snijd deze in (halve) ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de rode peper fijn, voor een mildere versie kun je eventueel de zaadlijsten verwijderen.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in grove stukken. Snijd de geroosterde paprika's in kleine stukjes.
Verwijder overtollig vet en spieren van het rundvlees en snijd deze in grove stukken. Bestrooi de stukken ruim met peper, zout en bloem. Zorg dat het vlees volledig bedekt is met een dun laagje bloem.
Verhit een klont boter in een braadpan en bak het vlees rondom mooi bruin. Dit kun je het beste in delen doen.
Haal het vlees uit de braadpan en verhit opnieuw een klont boter. Bak de ui en paprika enkele minuten tot de ui glazig is geworden.
Voeg het vlees opnieuw toe samen met de knoflook en rode peper.
Voeg na een minuut de tomatenpuree toe samen met alle kruiden: paprikapoeder, komijnzaad, laurierblaadjes en takjes peterselie.
Voeg de geroosterde paprika en de tomatenblokjes toe en schenk 400 ml water erbij.
Zodra het water kookt zet je het vuur laag en laat de goulash ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
Schil de aardappelen en snijd deze door de helft, of in vieren wanneer deze erg groot zijn. Voeg de aardappelen toe en kook deze gaar in ongeveer 30 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen.
Verwijder de laurierblaadjes en de takjes peterselie en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Waar komt goulash vandaan?
Goulash is een Hongaars gerecht, maar kent ook variaties in veel andere Oost-Europese landen.
Welk vlees voor goulash?
Je kunt voor goulash verschillende soorten vlees gebruiken, zoals runder stoofvlees, varkensvlees maar zelfs kipgoulash is heerlijk.
Gebruik rundvlees welke geschikt is om te stoven, zoals runderlappen, sukadelappen, riblappen, klapstuk en nog veel meer.
Hoe lang kan ik goulash bewaren?
Je kunt goulash tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren, of vries deze tot wel 3 maanden in.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.