Een heerlijke koffie met een scheutje drank voor tijdens een koude dag. Amaretto koffie is extra lekker met amandelkoekjes, een fantastische koffie voor de amandelliefhebbers!
Gebruik bij het maken van deze amaretto koffie bij voorkeur een amandelmelk die vol en romig van smaak is. De amandelsmaak zal dan beter naar voren komen in combinatie met amaretto.
Deze koffie met amaretto kan ik geen officiële Italiaanse koffie noemen aangezien er geen slagroom gebruikt wordt. Maar door het gebruik van amaretto heeft deze koffie wel een Italiaans tintje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-10-2024, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Schenk 15 ml amaretto in een glas of mok, dit is de kleine kant van een barmaatje.
Mocht je een melkopschuimer voor het opkloppen van de amandelmelk gebruiken, dien je de melk eerst op te warmen. Bij het gebruik van een stoompijpje van een koffiemachine, is dit niet nodig.
Zet espresso met een koffiemachine naar keuze.
Klop de amandelmelk vervolgens tot deze mooi schuimig en luchtig is geworden.
Schenk de opgeklopte melk voorzichtig op de espresso en amaretto zodra de laagjes mooi zichtbaar blijven. Serveer direct met bijvoorbeeld amaretti of andere Italiaanse koekjes. Geniet ervan!
Is koffie met amaretto een Italiaanse koffie?
De naam Italiaanse koffie refereert naar koffie met amaretto en slagroom. Aangezien deze amaretto koffie geen slagroom bevat is dit geen officiële Italiaanse koffie.
Het lukt niet om amandelmelk op te schuimen, hoe kan dit?
Het kan lastig zijn om amandelmelk op te schuimen door het gebrek aan eiwit. Dit is afhankelijk van de soort amandelmelk die je gebruikt, aangezien in veel soorten amandelmelk een zeer laag percentage amandelen zit. Ik heb zelf goede ervaring met het opschuimen van de amandelmelk van Alpro, maar je zult niet net zo'n dikke schuim krijgen als bij koemelk.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.