Gerookte eendenborst bonbon
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gerookte eendenborst bonbon

Deze gerookte eendenborst bonbons zijn makkelijk om te maken. Ze zien er feestelijk uit, maar ze kunnen het hele jaar door. Met een heerlijke vulling van o.a. champignons.

30 minuten
4 personen

Een gerookte eendenborst bonbon op een bedje van sla, met een beetje hazelnootolie en balsamico crème is een perfecte combinatie met de vulling van kastanjechampignons en pijnboompitten.

Een feestelijk voorgerecht, het hele jaar door lekker maar bijvoorbeeld ook erg geschikt tijdens de feestdagen. Een luxe voorafje met weinig moeite is een ideale start van een etentje.

Gerookte eendenborst bonbon ingrediënten

Recept gerookte eendenborst bonbon

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Gerookte eendenborst bonbons maken – 30 minuten

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze fijn.

Pel de rode ui en snijd deze fijn.

Verhit een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn.

Haal de pijnboompitten uit de pan en verhit hierin een scheut olijfolie op hoog vuur.

Bak de fijngesneden champignons tot deze mooi bruin zijn geworden.

Voeg de rode ui toe en bak het geheel tot de ui zacht is geworden.

Gerookte eendenborst bonbons
Gerookte eendenborst bonbons

Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignons volledig afkoelen.

Plaats een stuk huishoudfolie in een klein kopje of kommetje en bekleed dit met plakjes gerookte eendenborst. Zorg dat deze elkaar een beetje overlappen.

Vul de eendenborst met het champignon mengsel en maak een pakketje door het huishoudfolie dicht te draaien.

Herhaal voor de resterende eendenborst bonbons.

Was de sla indien nodig en meng deze met een scheut hazelnootolie, peper en zout.

Verdeel de sla over borden, verwijder de folie van de bonbons en leg deze in het midden op de sla. Maak af met balsamico crème, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
186.51 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.3 g
3.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.41 g
3.22 g
Eiwitten
10.39 g
Vezels
2.99 g
Natrium
719.63 mg
Mineralen
Ijzer
2.42 mg
Calcium
31.55 mg
Magnesium
35.46 mg
Kalium
35.46 mg
Fosfor
187.58 mg
Koper
0.47 mg
Zink
1.59 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
8.38 µg
Vitamines
Vitamine C
8.63 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.38 mg
Vitamine B6
0.22 mg
Vitamine B12
0.42 µg
Foliumzuur
31.88 µg
Vitamine E
0.38 mg
Vitamine K
3.25 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gerookte eendenborst bonbon"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.