Deze gerookte eendenborst bonbons zijn makkelijk om te maken. Ze zien er feestelijk uit, maar ze kunnen het hele jaar door. Met een heerlijke vulling van o.a. champignons.
Een gerookte eendenborst bonbon op een bedje van sla, met een beetje hazelnootolie en balsamico crème is een perfecte combinatie met de vulling van kastanjechampignons en pijnboompitten.
Een feestelijk voorgerecht, het hele jaar door lekker maar bijvoorbeeld ook erg geschikt tijdens de feestdagen. Een luxe voorafje met weinig moeite is een ideale start van een etentje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze fijn.
Pel de rode ui en snijd deze fijn.
Verhit een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal de pijnboompitten uit de pan en verhit hierin een scheut olijfolie op hoog vuur.
Bak de fijngesneden champignons tot deze mooi bruin zijn geworden.
Voeg de rode ui toe en bak het geheel tot de ui zacht is geworden.
Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignons volledig afkoelen.
Plaats een stuk huishoudfolie in een klein kopje of kommetje en bekleed dit met plakjes gerookte eendenborst. Zorg dat deze elkaar een beetje overlappen.
Vul de eendenborst met het champignon mengsel en maak een pakketje door het huishoudfolie dicht te draaien.
Herhaal voor de resterende eendenborst bonbons.
Was de sla indien nodig en meng deze met een scheut hazelnootolie, peper en zout.
Verdeel de sla over borden, verwijder de folie van de bonbons en leg deze in het midden op de sla. Maak af met balsamico crème, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.