Menugang: lunch

444 Recepten

Ruime keuze uit verschillende lunch recepten waarmee jij je volgende lunch helemaal compleet kan maken! Kies een lekker lunchrecept voor onder andere salades, brood, wraps, pannenkoeken enzovoorts!


Broodje pulled pork

Kooktijd 4 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Dit broodje pulled pork wordt gemaakt in de slowcooker en zit boordevol smaken. Voeg heel gemakkelijk alles bij elkaar, en wachten maar!


Mini sjalot tarte tatin

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een makkelijk vegetarisch voorgerecht voor de kerstdagen, of een andere feestelijke gelegenheid! Klaar in een half uur, recept voor 4 personen.


Ontbijt burrito met gehakt

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zonder veel moeite een heerlijke ontbijt burrito op tafel zetten? Geen boter of olijfolie nodig! Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Courgettebootjes gevuld met gehakt

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Courgettebootjes gevuld met gehakt zijn extra lekker door de toevoeging van kaas en zongedroogde tomaatjes. Klaar in 30 minuten.


Romige komkommer-courgette soep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Makkelijke romige komkommer-courgette soep, zacht van smaak en heerlijk als lunch met brood. Klaar binnen 20 minuten, of nog minder met de snelle versie!


Gevulde tomaat met parelgort en feta

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Snel, makkelijk en goedkoop bijgerecht. Deze gevulde tomaat met parelgort en feta is vegetarisch en klaar in 25 minuten. Heerlijk bij elk soort vis.


Japanse udon noedelsoep met ananas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Verwacht een smaakexplosie van deze Japanse udon noedelsoep met ananas! Makkelijk te maken en klaar in een half uur, recept voor 4 personen.


Bloemkoolsoep met zachte kaas

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Rooster de bloemkool eerst in de oven voor een extra smaakexplosie. Bloemkoolsoep met zachte kaas lijkt misschien complex, maar is makkelijk om te maken!


Zalmspread

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Maak je eigen zalmspread met dit makkelijke recept. Een zalmspread gemaakt van wilde zalm, mayonaise en kappertjes. Recept voor 4 personen.


Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een makkelijkere variant van de klassieke Franse soep. Een eenvoudige bouillabaisse is klaar in ongeveer 50 minuten, recept voor 6 personen.


Rode kool soep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Heb je ooit al eens rode kool soep geprobeerd? Dit zal jou en je gasten enorm verassen! Met een mooie paarse kleur, heerlijke smaak is het een geweldige soep!


Mini visbastilla

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Mini visbastilla is een gerecht uit Marokko, lekker krokant met een vulling gemaakt van gemengde vis en noedels. Klaar in 30 minuten.


Snelle kippensoep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Maak een super makkelijk en snelle kippensoep binnen 20 minuten met maar een paar ingrediënten. Zelfgemaakt is altijd het lekkerste, vind je ook niet?


Italiaanse sandwich met 3 soorten vlees

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Weet jij al wat je tijdens de lunch gaat eten? Zoek niet langer en maak deze warme Italiaanse sandwich! Belegd met verse vleeswaren en heerlijke kaas.


Maak je eigen kerstman brood

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Je hebt het vast al eens eerder voorbij zien komen, onze versie van een kerstman brood is een zoet deeg, een soort brioche. Heerlijk bij de kerst brunch!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kaas uienbrood ? Een kaas uienbrood, ofwel uienkruier, is een heerlijk luchtig brood met gekaramelliseerde uien en een dikke laag kaas. Dit brood is overal lekker bij en lauwwarm het allerlekkerste.

Categorie Lunch Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Calorieën 224 calorieën p.p.

Kaas uienbrood

Ingrediënten


  • 350 gram bloem
  • theelepel zout
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml melk
  • 4 uien
  • 100 gram geraspte kaas
  • zwarte peper

Bereiding

(29)
1
Verwarm de melk tot deze lauwwarm is, zorg ervoor dat deze niet te warm is. Meng de lauwwarme melk met de suiker en gist en laat even staan tot deze begint te schuimen, dan is je gist actief. 
2
Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden. Meng bloem samen met zout en voeg geleidelijk het gistmengsel toe. Meng goed tot een elastisch deeg en vorm er een deegbal van. 
3
Dek de kom met de deegbal af met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen.Kaas uienbrood
4
Pel ondertussen de uien en snijd deze in dunne (halve) ringen. Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan en bak de uien ongeveer 20 minuten lang tot ze licht gaan karamelliseren. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.