Heerlijk recept voor een goedkope en vullende pompoensoep. Lekker voor in de wintermaanden! Recept voor 6 personen, klaar in een half uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoensoep
Snijd de 2 rode uien in fijne blokjes. Schil de wortel en aardappel en snijd deze dan in grove stukken.
Snijd het teentje knoflook zo fijn mogelijk, of gebruik een knoflookpers. Maak de flespompoen schoon en snijd deze in grove stukken.
Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan, fruit dan de stukjes ui en knoflook een aantal minuten aan.
Voeg dan de stukken wortel, aardappel en pompoen toe. Voeg naar smaak kurkuma, gember en chilipoeder toe. Bak een aantal minuten mee en giet dan een liter kippenbouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en gaar de groentes 15 minuten lang.
Pureer de pompoensoep glad met behulp van een staafmixer of een blender. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak meer chili toe. Serveer de pompoensoep met geroosterde pijnboompitten en room.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.