Pompoensoep
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoensoep vegetarisch

Heerlijk recept voor een goedkope en vullende pompoensoep. Lekker voor in de wintermaanden! Recept voor 6 personen, klaar in een half uur.

Pompoensoep ingrediënten

Recept pompoensoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-11-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de 2 rode uien in fijne blokjes. Schil de wortel en aardappel en snijd deze dan in grove stukken.

Snijd het teentje knoflook zo fijn mogelijk, of gebruik een knoflookpers. Maak de flespompoen schoon en snijd deze in grove stukken.

Pompoensoep
Zelf pompoensoep maken

De pompoensoep afmaken – 20 minuten

Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan, fruit dan de stukjes ui en knoflook een aantal minuten aan.

Voeg dan de stukken wortel, aardappel en pompoen toe. Voeg naar smaak kurkuma, gember en chilipoeder toe. Bak een aantal minuten mee en giet dan een liter kippenbouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en gaar de groentes 15 minuten lang.

Pureer de pompoensoep glad met behulp van een staafmixer of een blender. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak meer chili toe.

Serveer de pompoensoep met geroosterde pijnboompitten en room, eet smakelijk!

Tips!

Welke pompoenen zijn geschikt voor soep?

Je kunt elke soort pompoen gebruiken voor soep, maar kleinere pompoenen zijn makkelijker te snijden en bereiden.

De populairste soorten voor pompoensoep zijn de hokkaido en flespompoen (butternut).

Welke pompoen hoef je niet te schillen?

Kleinere pompoensoorten hoef je vaak niet te schillen, omdat de schil vrij zacht is. Dit is het geval bij o.a. hokkaido en flespompoen, waardoor deze het vaakste gebruikt worden voor pompoensoep.

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
98.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.54 g
7.85 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.66 g
0.58 g
Eiwitten
4.67 g
Vezels
4.35 g
Natrium
630.06 mg
Mineralen
Ijzer
2.33 mg
Calcium
89.16 mg
Magnesium
35.65 mg
Kalium
35.65 mg
Fosfor
100.28 mg
Koper
0.26 mg
Zink
0.92 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
39.75 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.39 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
32.11 µg
Vitamine E
0.01 mg
Vitamine K
0.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.