Pikelets (Australische pannenkoekjes) zijn kleine en stevige pannenkoekjes. Lekker met jam en een flinke hoeveelheid poedersuiker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 22-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 10-09-2024
Zeef 125 gram zelfrijzend bloem in een middelgrote kom. Door het zeven van het bloem voorkom je dat er klontjes ontstaan in het beslag. Voeg het ei toe en meng door de bloem.
Giet 220 ml volle melk in de kom en blijf mengen totdat er een glad beslag ontstaat. Je kunt een iets dikker beslag maken door meer bloem toe te voegen, of een dunner beslag door meer melk toe te voegen.
Verhit een klontje boter in een middelgrote pan op middel-hoog vuur. Voeg een aantal lepels beslag toe in de hete pan. De pikelets zijn maximaal 5 cm breed.
Draai de pikelets om zodra er bubbels ontstaan aan de bovenkant. Bak goudbruin. Serveer de pikelets met jam en bestrooi met flink wat poedersuiker. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.