Salade met peer en gorgonzola

(14)

Heerlijke salade van peer en gorgonzola, walnoten en een friszure dressing. Recept voor 4 personen. Klaar in minder dan 10 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-08-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Salade met peer en gorgonzola

Ingrediënten


  • 40 gram honing
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 100 ml olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • Halve citroen
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 kropjes little gem sla
  • ongeveer 100 gram Gorgonzola kaas
  • Klein handje walnoten
  • 2 rijpe peren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Kookgerei nodig


  • Klein mesje
  • Snijplank
  • Kleine kom
  • Dunschiller
  • Garde
  • Grote bakpan

Salade met peer en gorgonzola Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-peer-en-gorgonzola


Voorbereiding -- 5 minuten

Schil de peren met behulp van een dunschiller. Snijd de peren in partjes en haal het klokhuis eruit. 

Was de little gem sla en pers het sap van een halve citroen. 

Voeg honing, witte wijnazijn, sap van een halve citroen en mosterd toe aan een kleine kom. Meng met behulp van een garde tot een dressing terwijl je langzaam de olijfolie erbij schenkt.

Proef, en breng de dressing op smaak met peper en zout. 

Salade met peer en gorgonzola
Salade met peer en gorgonzola

De salade van peer en gorgonzola afmaken -- 5 minuten

Scheur de little gem salade in grove stukken en leg op een bord. Verkruimel de walnoten en verdeel samen met de gorgonzola kaas over de salade. 

Verhit een aantal eetlepels zonnebloemolie in de grote bakpan. Bak de peren een aantal minuten en voeg toe aan de salade. Schenk de dressing over de salade heen en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-08-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Salade met peer en gorgonzola

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.