Ohmydish.nl


Gevulde eieren met zongedroogde tomaten

(9)

Een absolute aanrader: deze gevulde eieren met zongedroogde tomaten maak je heel makkelijk snel zelf. Ideaal als hapje, tapas of tussendoortje.

15 minuten 5 personen Lunch
Gevulde eieren met zongedroogde tomaten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 middelgrote eieren
  • 60 gram mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 of 2 zongedroogde tomaten, afhankelijk van de grootte
  • 1/2 ui
  • Klein handje Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
Gevulde eieren met zongedroogde tomaten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Kokmes
  • Kleine pan
  • Lepel
  • Kom

Bereiden


15 minuten 5 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-eieren-met-zongedroogde-tomaten


Voorbereiding – 10 minuten

Kook de 5 eieren 7 minuten lang, de eidooiers moet na het koken nog een beetje zacht zijn. Dit vergemakkelijkt het mengen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd doormidden.

Snijd een halve ui en de zongedroogde tomaten in zo fijn mogelijke stukjes. Lepel de eidooiers uit de gekookte eieren en vermeng met de mayonaise, mosterd, zongedroogde tomaten, ui en een klein handje Italiaanse kruiden.

De gevulde eieren met zongedroogde tomaten afmaken – 5 minuten

Vul de eieren met het mengsel. Laat de gevulde eieren met zongedroogde tomaten tenminste 15 minuten afkoelen in de koelkast. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gevulde eieren met zalm
Volgend recept →
Couscoussalade

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.