Zo ontzettend makkelijk en toch super lekker! Deze romige courgettesoep heb je in een handomdraai op tafel staan en is te maken met weinig ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel 2 teentjes knoflook en 2 uien en snijd deze in fijne stukjes. Was de courgettes en snijd in grove blokjes.
Tip: Houdt een aantal (fijngesneden) stukjes courgette apart, bak deze even kort aan in een klein scheutje olijfolie. Je kunt de stukjes courgette als garnering gebruiken, tevens geeft het de soep een extra ‘bite’.
Doordat de groenten gepureerd gaan worden hoeven de stukjes niet heel netjes gesneden te worden.
Voeg een scheutje olijfolie toe in de grote pan en verhit op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui een aantal minuten aan, of tot glazig. Voeg een halve theelepel kerriepoeder toe en bak een aantal minuten mee, roer goed door.
Bak stukken de courgette kort aan en schenk er een liter groentebouillon bij. Breng aan de kook en kook totdat de courgette gaar is, dit duurt ongeveer 15 minuten.
Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak crème fraîche toe. Pureer tot een romige courgettesoep met behulp van een staafmixer of blender.
Serveer eventueel met een extra lepel crème fraîche en eventueel de fijngesneden blokjes courgette. Eet smakelijk!
Kan ik de crème fraîche vervangen?
In plaats van crème fraîche kun je ook gebruik maken van kookroom of slagroom.
Kan ik ook een andere soort courgette gebruiken?
Naast de standaard (groene) courgette kun je ook gebruik maken van een gele of witte courgette. Maar je kunt ook prima een bolcourgette gebruiken.
Moet ik de courgette schillen?
Je hoeft de courgette niet te schillen, was de courgette wel voordat je deze gaat gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Dankjewel Eve, en ook bedankt voor je oplettendheid want de bouillon ontbrak inderdaad in de ingrediëntenlijst. Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.