Maak een heerlijke soep met deze vergeten groente. Een aardpeersoep met scampi's is heerlijk romig. Recept voor 6 personen, klaar in 40 minuten tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-12-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de aardperen en snijd in grove stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook in stukjes. Je hoeft de ingrediënten niet heel fijn te snijden aangezien alles in de blender gepureerd gaat worden. Maak de prei schoon en snijd in kleine stukjes.
Het voorbereiden van de scampi's is erg makkelijk, je hoeft de scampi's alleen maar te pellen en het darmkanaal te verwijderen.
Leg de scampi's na het schoonmaken in een bak met koud water. Je kunt natuurlijk ook schoongemaakte scampi's kopen, deze zijn meestal in het vriesvak van de supermarkt te vinden.
Verhit olijfolie in de grote pan en fruit er 3 - 5 minuten lang de knoflook, sjalotjes en aardpeer in aan. Blus dit af met kippenbouillon en laat de soep ongeveer 20 minuten lang rustig koken.
Plaats de deksel op de pan om te voorkomen dat de aardpeersoep teveel vocht verliest. Pureer tot een soep met een staafmixer of blender.
Je kunt de aardpeersoep eventueel door een zeef halen om een gladde aardpeersoep te maken. Bak de scampi's. Verhit hiervoor een grote bakpan op middelhoog vuur.
Schenk een scheutje olijfolie over de scampi's heen en plaats in de hete bakpan zonder te bewegen. Draai de scampi's na een minuut of 2 om, en bak de andere kant. Prik de scampi's door een spies heen en leg deze bovenop de soepkom om ervoor te zorgen dat de scampi's warm blijven.
Roer vlak voor het serveren de room door de soep en breng op smaak met peper en zout.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.