Deze pannenkoeken met blauwe bessen zijn een lekkere manier om de dag te beginnen. Stevige, luchtige pannenkoekjes met ahornsiroop.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng het zelfrijzend meel, bakpoeder en een snufje zout samen. Je kunt hier een keukenmachine voor gebruiken, of meng het beslag met een kom en garde.
Voeg de volle melk en het eitje toe en klop tot een glad beslag.
Voeg voorzichtig de helft van de blauwe bessen toe aan het beslag, gebruik hiervoor een grote lepel.
Verhit een klontje boter in een bakpan op laag vuur. Voeg 2 lepels beslag per keer toe en wacht een aantal minuten.
Draai de pannenkoek om zodra je luchtbelletjes bovenop de pannenkoek ziet.
Herhaal totdat al het beslag opgemaakt is. Stapel de pannenkoeken op elkaar op een bord.
Tip: Je stapelt de pannenkoeken op elkaar om ze warm te houden, plus het ziet er ook nog eens leuk uit!
Voeg de overgebleven blauwe bessen toe en schenk er dan royaal ahornsiroop overheen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.