Deze heerlijke krokante aubergine tempura is makkelijk om te maken. Klaar in 20 minuten, recept voor twee personen. Simpel en lekker!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aubergine-tempura
Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Meer is er niet voor nodig. Het beslag moet iets wat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de aubergineplakken goed bedekt worden. Je kunt optioneel wat gedroogde kruiden en (geraspte) Parmezaanse kaas toevoegen.
Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater. Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst.
Aubergineplakken in tempurabeslag
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.