Aubergine tempura

(2)

Deze heerlijke krokante aubergine tempura is makkelijk om te maken. Klaar in 20 minuten, recept voor twee personen. Simpel en lekker!

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Aubergine tempura

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 aubergine
  • 3 eetlepels tempura meel
  • 3 eetlepels koolzuurhoudend water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Klein stukje verse gember
  • Halve limoen
  • 1 theelepel sambal
  • Aantal druppels sesamolie
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
Aubergine tempura ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • 2 kommen
  • 2 gardes
  • Rasp
  • Frituurpan of braadpan met dikke bodem
  • Houten prikker / spies
  • Schuimspaan

Bereiden


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aubergine-tempura


Voorbereiding -- 10 minuten

Rasp een stukje gember fijn in een kommetje. Meng er sojasaus, een aantal druppels sesamolie en sap van een halve limoen doorheen. Voeg sambal naar smaak toe. Snijd de aubergine in dunne plakken.

Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Meer is er niet voor nodig. Het beslag moet iets wat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de aubergineplakken goed bedekt worden.

Je kunt optioneel wat gedroogde kruiden en (geraspte) Parmezaanse kaas toevoegen.

Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater.

Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst. 

Aubergineplakken in tempurabeslag
Aubergineplakken in tempurabeslag

De aubergine tempura frituren -- 10 minuten

Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem. Gebruik een houten spies om de aubergineplakken door het tempurabeslag te halen, daarna in de frituurpan.

Frituur totdat de aubergines goudbruin geworden zijn aan beide kanten. Serveer direct, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Avocado ijs
Volgend recept →
Club sandwich

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!