Deze heerlijke krokante aubergine tempura is makkelijk om te maken. Klaar in 20 minuten, recept voor twee personen. Simpel en lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Rasp een stukje gember fijn in een kommetje. Meng er sojasaus, een aantal druppels sesamolie en sap van een halve limoen doorheen. Voeg sambal naar smaak toe. Snijd de aubergine in dunne plakken.
Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Meer is er niet voor nodig. Het beslag moet iets wat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de aubergineplakken goed bedekt worden.
Je kunt optioneel wat gedroogde kruiden en (geraspte) Parmezaanse kaas toevoegen.
Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst.
Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem. Gebruik een houten spies om de aubergineplakken door het tempurabeslag te halen, daarna in de frituurpan.
Frituur totdat de aubergines goudbruin geworden zijn aan beide kanten. Serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.