Ohmydish.nl


Zelfgemaakte brioche

Op zoek naar een goed recept voor een zelfgemaakte brioche? Deze heerlijke brioche broodjes zijn klaar in 2 uur en 20 minuten, recept voor 4 personen.

2 uur 20 minuten 4 personen Lunch
Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 140 ml warm water
  • 3 eetlepels warme volle melk
  • 7 gram actieve gist
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eieren
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 40 gram ongezouten boter
Zelfgemaakte brioche ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine met deeghaak
  • Deegschraper of koksmes
  • Keukendoek
  • Bakplaat
  • Afkoelrek

Bereiden


2 uur 20 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-brioche


Voorbereiding -- 2 uur

Vermeng de warme volle melk, water, suiker en actieve gist en wacht totdat er een schuimlaag ontstaat. Vermeng ondertussen bloem, boter en zout in de kom van de keukenmachine.

Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Voeg het gist mengsel toe tijdens het mengen samen met 1 ei. Blijf mengen totdat er een glad deeg ontstaat, dit duurt een aantal minuten.

Het deeg moet plakkerig en iets wat nat zijn. Dek af met een schone keukendoek en laat op een warme plek rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.

Je kunt ervoor kiezen om 1 grote brioche te maken, of een aantal kleinere. Sla dan de volgende stap over. Verdeel het deeg in evenredige stukken met behulp van een deegschraper of koksmes. 

Vorm balletjes met je handen, het deeg zal erg zacht zijn dus rol ze rustig en voorzichtig over het werkblad. Leg op de bakplaat en laat ruimte tussen de deegballetjes aangezien het deeg nog meer gaat rijzen.

Leg de keukendoek nogmaals op de deegballetjes en laat een uur lang rijzen, tot in grootte verdubbeld. 

Zelfgemaakte brioche
Zelfgemaakte brioche

De zelfgemaakte brioche afmaken -- 15 tot 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Klop een ei los met een beetje water. Gebruik een siliconen kwast en besmeer elke brioche met het eimengsel.

Bak de kleine brioches in 15 tot 20 minuten goudbruin. Leg de brioche broodjes na het bakken op een afkoelrek. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Couscoussalade

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!