Op zoek naar een goed recept voor een zelfgemaakte brioche? Deze heerlijke brioche broodjes zijn klaar in 2 uur en 20 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vermeng de warme volle melk, water, suiker en droge gist en wacht totdat er een schuimlaag ontstaat. Vermeng ondertussen bloem, boter en zout in de kom van de keukenmachine.
Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Voeg het gist mengsel toe tijdens het mengen samen met 1 ei. Blijf mengen totdat er een glad deeg ontstaat, dit duurt een aantal minuten.
Het deeg moet plakkerig en iets wat nat zijn. Dek af met een schone keukendoek en laat op een warme plek rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.
Je kunt ervoor kiezen om 1 grote brioche te maken, of een aantal kleinere. Verdeel het deeg in evenredige stukken met behulp van een deegschraper of koksmes.
Vorm balletjes met je handen, het deeg zal erg zacht zijn dus rol ze rustig en voorzichtig over het werkblad. Leg op de bakplaat en laat ruimte tussen de deegballetjes aangezien het deeg nog meer gaat rijzen.
Leg de keukendoek nogmaals op de deegballetjes en laat een uur lang rijzen, tot in grootte verdubbeld.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Klop een ei los met een beetje water. Gebruik een siliconen kwast en besmeer elke brioche met het eimengsel.
Bak de kleine brioches in 15 tot 20 minuten goudbruin. Leg de brioche broodjes na het bakken op een afkoelrek. Geniet ervan!
Kan ik ook een groot brioche brood maken?
Je kunt één grote brioche maken of individuele brioche broodjes. Voor een groot brioche brood leg je de balletjes dicht tegen elkaar aan in een ingevet cakeblik.
Voor kleine brioche broodjes maak je mooie balletjes en leg je deze op een bakplaat met ruimte ertussen.
Hoe lang kan ik brioche broodjes bewaren?
Je kunt de brioche broodjes goed verpakt ongeveer 2 tot 3 dagen vers houden. Om ze langer te kunnen bewaren, kun je brioche invriezen.
Je kunt de brioche na het ontdooien lichtjes nat maken en enkele minuten opwarmen in de oven zodat ze weer vers zijn.
Als de brioche toch een beetje oud is geworden, kun je er altijd wentelteefjes van maken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.