Zelfgemaakte brioche
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelfgemaakte brioche

Op zoek naar een goed recept voor een zelfgemaakte brioche? Deze heerlijke brioche broodjes zijn klaar in 2 uur en 20 minuten, recept voor 4 personen.

2 uur 20 minuten
4 personen
Recept zelfgemaakte brioche
Zelfgemaakte brioche ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
2 uur
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
2 uur 20 minuten

Voorbereiding – 2 uur

Vermeng de warme volle melk, water, suiker en droge gist en wacht totdat er een schuimlaag ontstaat. Vermeng ondertussen bloem, boter en zout in de kom van de keukenmachine.

Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Voeg het gist mengsel toe tijdens het mengen samen met 1 ei. Blijf mengen totdat er een glad deeg ontstaat, dit duurt een aantal minuten.

Het deeg moet plakkerig en iets wat nat zijn. Dek af met een schone keukendoek en laat op een warme plek rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.

Je kunt ervoor kiezen om 1 grote brioche te maken, of een aantal kleinere. Verdeel het deeg in evenredige stukken met behulp van een deegschraper of koksmes. 

Vorm balletjes met je handen, het deeg zal erg zacht zijn dus rol ze rustig en voorzichtig over het werkblad. Leg op de bakplaat en laat ruimte tussen de deegballetjes aangezien het deeg nog meer gaat rijzen.

Leg de keukendoek nogmaals op de deegballetjes en laat een uur lang rijzen, tot in grootte verdubbeld. 

Zelfgemaakte brioche
Zelfgemaakte brioche

De zelfgemaakte brioche afmaken – 15 tot 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Klop een ei los met een beetje water. Gebruik een siliconen kwast en besmeer elke brioche met het eimengsel.

Bak de kleine brioches in 15 tot 20 minuten goudbruin. Leg de brioche broodjes na het bakken op een afkoelrek. Geniet ervan!

Tips!

Kan ik ook een groot brioche brood maken?

Je kunt één grote brioche maken of individuele brioche broodjes. Voor een groot brioche brood leg je de balletjes dicht tegen elkaar aan in een ingevet cakeblik.

Voor kleine brioche broodjes maak je mooie balletjes en leg je deze op een bakplaat met ruimte ertussen.

Hoe lang kan ik brioche broodjes bewaren?

Je kunt de brioche broodjes goed verpakt ongeveer 2 tot 3 dagen vers houden. Om ze langer te kunnen bewaren, kun je brioche invriezen.

Je kunt de brioche na het ontdooien lichtjes nat maken en enkele minuten opwarmen in de oven zodat ze weer vers zijn.

Als de brioche toch een beetje oud is geworden, kun je er altijd wentelteefjes van maken.

Wat vind je van dit recept?

29 waarderingen
😍
29
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zelfgemaakte brioche"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.