Op zoek naar een goed recept voor een zelfgemaakte brioche? Deze heerlijke brioche broodjes zijn klaar in 2 uur en 20 minuten, recept voor 4 personen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-brioche
Vermeng de warme volle melk, water, suiker en droge gist en wacht totdat er een schuimlaag ontstaat. Vermeng ondertussen bloem, boter en zout in de kom van de keukenmachine.
Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Voeg het gist mengsel toe tijdens het mengen samen met 1 ei. Blijf mengen totdat er een glad deeg ontstaat, dit duurt een aantal minuten.
Het deeg moet plakkerig en iets wat nat zijn. Dek af met een schone keukendoek en laat op een warme plek rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.
Je kunt ervoor kiezen om 1 grote brioche te maken, of een aantal kleinere. Verdeel het deeg in evenredige stukken met behulp van een deegschraper of koksmes.
Vorm balletjes met je handen, het deeg zal erg zacht zijn dus rol ze rustig en voorzichtig over het werkblad. Leg op de bakplaat en laat ruimte tussen de deegballetjes aangezien het deeg nog meer gaat rijzen.
Leg de keukendoek nogmaals op de deegballetjes en laat een uur lang rijzen, tot in grootte verdubbeld.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Klop een ei los met een beetje water. Gebruik een siliconen kwast en besmeer elke brioche met het eimengsel.
Bak de kleine brioches in 15 tot 20 minuten goudbruin. Leg de brioche broodjes na het bakken op een afkoelrek. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik ook een groot brioche brood maken?
Je kunt één grote brioche maken of individuele brioche broodjes. Voor een groot brioche brood leg je de balletjes dicht tegen elkaar aan in een ingevet cakeblik.
Voor kleine brioche broodjes maak je mooie balletjes en leg je deze op een bakplaat met ruimte ertussen.
Hoe lang kan ik brioche broodjes bewaren?
Je kunt de brioche broodjes goed verpakt ongeveer 2 tot 3 dagen vers houden. Om ze langer te kunnen bewaren, kun je brioche invriezen.
Je kunt de brioche na het ontdooien lichtjes nat maken en enkele minuten opwarmen in de oven zodat ze weer vers zijn.
Als de brioche toch een beetje oud is geworden, kun je er altijd wentelteefjes van maken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.