Deze simpele venkelsoep heeft een fluweelzachte smaak. Uitermate geschikt voor regenachtige dagen, recept voor 6 personen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkelsoep
Was de bleekselderij en verwijder eventueel de draden met een dunschiller en snijd de bleekselderij in stukken. Verwijder het groene gedeelte en de harde kern van de venkelknollen.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd vervolgens de ui en de venkelknollen in stukken van 1 tot 2 cm en de knoflook grof. Verhit de grote pan op middel-hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
Fruit de ui, knoflook, bleekselderij en venkel licht aan, blijf af en toe roeren. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in stukken. Voeg de aardappelen na 5 minuten toe, of zodra de groentes zacht geworden zijn
Maak een pakketje van de tijm en het laurierblad, met wat (keuken)touw. Op deze manier kun je de kruiden makkelijk(er) uit de pan halen. Schenk de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de venkelsoep 40 minuten lang zachtjes koken. Haal de bouquet garni (kruidenpakketje) uit de soep na 40 minuten.
Pureer de venkelsoep met een blender of staafmixer. Proef de soep en bepaal of er extra peper en zout toegevoegd moet worden. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.