Klassieke cheeseburger

(7)

Lekker veel cheddar kaas op een rundvleesburger. Deze klassieke cheeseburger is klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-04-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 502 calorieën p.p.
Klassieke cheeseburger

Ingrediënten


  • 4 hamburger broodjes
  • 4 rundvlees burgers
  • 4 - 8 plakken cheddar kaas
  • Ijsbergsla
  • 2 rode uien
  • 2 rijpe tomaten
  • Pot met augurken plakjes
  • Gebakken uitjes
  • Mayonaise en/of tomatenketchup naar smaak
  • Olijfolie of boter om mee te bakken

Kookgerei nodig


  • Slacentrifuge
  • Grillpan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven

Klassieke cheeseburger Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 502 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-cheeseburger


Voorbereiding - 5 minuten

Was de rijpe tomaten en snijd in dunne plakjes. Snijd de rode uien ook in dunne plakjes. Was de ijsbergsla en droog met behulp van een slacentrifuge. 

Klassieke cheeseburger
Zelf een cheeseburger maken

De klassieke cheeseburger afmaken – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 170 graden Celsius. Verhit boter of olijfolie in de grillpan en bak de hamburgers goudbruin. Draai de burgers een aantal keren om tijdens het bakken. 

Leg de burgers op een bord en leg er een aantal plakjes cheddar kaas op. Plaats het bord met de burgers 5 minuten lang in de oven, dit zal ervoor zorgen dat de kaas evenredig gesmolten is. Je kunt eventueel ook de kaas toevoegen terwijl de burgers in de pan aan het bakken zijn.

Snijd de hamburger broodjes doormidden. Rooster de binnenkant van de broodjes in de grillpan. Voeg mayonaise en/of tomatenketchup toe, dan een burger met kaas, tomatenplakjes, sla, rode ui, augurk en gebakken uitjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-04-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Klassieke cheeseburger

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.