Super snel broodje prosciutto di parma als lunch, met een heerlijke knoflookmayonaise. Klaar in minder dan 10 minuten, recept voor 2 broodjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 18-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bestrijk de Italiaanse bollen met olijfolie en rooster deze 5 minuten lang in de oven. De olijfolie zal het brood extra krokant en lekker maken. Snijd de rijpe tomaten in dunne plakjes.
Was en droog de romaine sla. Pel 2 tenen knoflook en snijd deze fijn en meng deze met vier lepels mayonaise en citroensap. Meng goed door elkaar heen.
Snijd de twee Italiaanse bollen doormidden met behulp van een broodmes. Besmeer 1 kant van elk broodje met de knoflookmayonaise.
Voeg romaine slablaadjes en dungesneden tomaat toe. Verdeel 2 plakken Prosciutto over elk broodje en plaats de andere helft van het broodje bovenop. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Eenheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | teentje | knoflook | 7 | 1.4g | 0.05g | 0.01g | - | 0.3g | 0.1g | 0.2mg | 0.07mg | 8.5mg | 1mg | 30mg | 6.5mg | 0.01mg | 0.05mg | 0.08µg | - | 0.7mg | - | - | 0.01mg | - | 0.02mg | - | 0.2µg | - | - | - | |
2 | eetlepel | mayonaise | ei, mosterd, selderij | 296.4 | 1g | 1g | 32.8g | 4.8g | 0.68g | - | 120mg | - | 4mg | 8mg | 8mg | 16mg | 0.01mg | 0.09mg | - | - | - | 0.08mg | 0.01mg | 0.01mg | 0.01mg | - | 0.08µg | 1.2µg | - | - | - |
1 | italiaanse broodjes | gluten | 141 | 25g | - | 2.25g | 1g | 4.25g | 1.4g | 250mg | 0.75mg | 25mg | 20mg | 70mg | 50mg | - | 0.3mg | - | - | - | - | - | 0.05mg | 0.05mg | 0.05mg | - | 20µg | - | - | - | |
1 | eetlepel | citroensap | sulfiet | 6.4 | 1.6g | 0.5g | - | - | - | - | 0.4mg | 0.02mg | 2mg | 1.4mg | 28mg | 3mg | 0.06mg | 0.02mg | - | - | 10mg | - | - | 0.01mg | - | 0.01mg | - | 2µg | - | - | - |
2 | plak | prosciutto di parma | 48.2 | 0.06g | - | 2.46g | 0.84g | 6.3g | - | 320mg | 0.46mg | 1.2mg | 4mg | 104mg | 36mg | 0.02mg | 0.4mg | 2µg | 4.34µg | - | 0.04mg | 0.2mg | 0.14mg | 0.04mg | 0.06mg | 0.16µg | 1µg | 0.04mg | - | - | |
romaine sla | 17 | 3.3g | 1.2g | 0.3g | 0.1g | 1.2g | 1.8g | 8mg | 0.5mg | 33mg | 15mg | 247mg | 29mg | - | 0.2mg | - | 0.4µg | 28mg | - | 444mg | 0.1mg | 0.1mg | 0.1mg | - | 113µg | 0.2mg | 48.2µg | - | |||
1 | rijpe tomaten | 23.75 | 3.63g | 3.63g | 0.25g | - | 1.25g | 1.25g | 10mg | - | 17.5mg | 12.5mg | 371.25mg | 32.5mg | 0.06mg | 0.13mg | - | - | 26.25mg | - | 0.05mg | 0.05mg | 0.03mg | 0.1mg | - | 8.75µg | 0.63mg | 9.38µg | - | ||
olijfolie | 4.06 | - | - | 0.46g | 0.07g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
543.81 | 35.99g | 6.37g | 38.52g | 6.81g | 13.98g | 4.55g | 708.6mg | 1.8mg | 91.2mg | 61.9mg | 858.25mg | 173mg | 0.16mg | 1.18mg | 2.08µg | 4.74µg | 64.95mg | 0.12mg | 444.26mg | 0.37mg | 0.24mg | 0.34mg | 0.24µg | 146.15µg | 0.87mg | 57.58µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!