Ohmydish.nl


Salade niçoise

Een heerlijke Franse salade met tonijn, sperziebonen, rode aardappeltjes, tomaat en ei. Klaar in 40 minuten, recept voor 4 personen.

40 minuten 4 personen Lunch
Salade niçoise

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 rode aardappelen
  • 125 gram sperziebonen
  • 2 tonijn filets
  • olijfolie
  • 100 gram gemengde sla
  • handvol zwarte olijven
  • 200 gram cherry tomaten
  • 2 rode uien
  • 4 eieren
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepels Dijon mosterd
Salade niçoise ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 middelgrote pannen
  • Sauspan
  • Grote bakpan
  • Vergiet
  • Koksmes
  • Garde
  • Snijplank
  • 4 diepe kommen

Bereiden


40 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-nicoise


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul de 2 middelgrote pannen met water en breng aan de kook. Snijd de rode aardappelen in plakken, voeg deze toe aan 1 pan en kook in ongeveer 5 minuten gaar. 

De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Giet de aardappelen dan af en laat afkoelen. Blancheer in de andere pan de sperziebonen, giet de sperziebonen dan ook af. 

Vul het sauspannetje met water, voeg de eieren toe en kook de eieren in 7 minuten gaar. Plaats de eieren na het koken direct onder koud, stromend water om het kookproces te stoppen en om het pellen te vergemakkelijken. 

Snijd de rode uien in ringen en halveer de cherry tomaten en zwarte olijven. Voeg 1 eetlepel Dijon mosterd toe aan een kom en voeg zout en peper toe en een scheutje witte wijnazijn. Meng glad met behulp van een garde en voeg ongeveer 60 ml olijfolie toe. 

Salade niçoise
Salade niçoise

De salade niçoise afmaken -- 30 minuten

Snijd de tonijn filets in 4 stukken en breng de tonijn op smaak met peper en zout. Besmeer de tonijn met olijfolie en grill deze 30 seconden aan beide kanten. Zorg voor een mooi grill patroon. 

Voeg de gemengde salade toe aan een kom of diep bord, breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte rode aardappelen, gehalveerde tomaten, olijven, gehalveerde sperziebonen en rode uiringen toe. 

Meng door elkaar en plaats een tonijnfilet bovenop. Snijd de eieren in partjes en voeg deze aan de zijkant van de kom / het bord toe. Schenk de mosterddressing over de salade heen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!