Een heerlijke Franse salade met tonijn, sperziebonen, rode aardappeltjes, tomaat en ei. Klaar in 40 minuten, recept voor 4 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-nicoise
Vul de 2 middelgrote pannen met water en breng aan de kook. Snijd de rode aardappelen in plakken, voeg deze toe aan 1 pan en kook in ongeveer 5 minuten gaar. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Giet de aardappelen dan af en laat afkoelen.
Blancheer in de andere pan de sperziebonen, giet de sperziebonen dan ook af. Vul het sauspannetje met water, voeg de eieren toe en kook de eieren in 7 minuten gaar. Plaats de eieren na het koken direct onder koud, stromend water om het kookproces te stoppen en om het pellen te vergemakkelijken.
Snijd de rode uien in ringen en halveer de cherry tomaten en zwarte olijven. Voeg 1 eetlepel Dijon mosterd toe aan een kom en voeg zout en peper toe en een scheutje witte wijnazijn. Meng glad met behulp van een garde en voeg ongeveer 60 ml olijfolie toe.
Snijd de tonijn filets in 4 stukken en breng de tonijn op smaak met peper en zout. Besmeer de tonijn met olijfolie en grill deze 30 seconden aan beide kanten. Zorg voor een mooi grill patroon.
Voeg de gemengde salade toe aan een kom of diep bord, breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte rode aardappelen, gehalveerde tomaten, olijven, gehalveerde sperziebonen en rode uiringen toe.
Meng door elkaar en plaats een tonijnfilet bovenop. Snijd de eieren in partjes en voeg deze aan de zijkant van de kom / het bord toe. Schenk de mosterddressing over de salade heen. Eet smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.