Ohmydish.nl


Salade niçoise

Een heerlijke Franse salade met tonijn, sperziebonen, rode aardappeltjes, tomaat en ei. Klaar in 40 minuten, recept voor 4 personen.

Salade niçoise
40 minuten 4 personen Lunch
Salade niçoise

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 rode aardappelen
  • 125 gram sperziebonen
  • 2 tonijn filets
  • Olijfolie
  • 100 gram gemengde sla
  • Zwarte olijven
  • 200 gram cherry tomaten
  • 2 rode uien
  • 4 eieren
  • Witte wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Dijon mosterd
Salade niçoise ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 middelgrote pannen
  • Sauspan
  • Grote bakpan
  • Vergiet
  • Koksmes
  • Garde
  • Snijplank
  • 4 diepe kommen

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-nicoise


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul de 2 middelgrote pannen met water en breng aan de kook. Snijd de rode aardappelen in plakken, voeg deze toe aan 1 pan en kook in ongeveer 5 minuten gaar. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Giet de aardappelen dan af en laat afkoelen. Blancheer in de andere pan de sperziebonen, giet de sperziebonen dan ook af.

Vul het sauspannetje met water, voeg de eieren toe en kook de eieren in 7 minuten gaar. Plaats de eieren na het koken direct onder koud, stromend water om het kookproces te stoppen en om het pellen te vergemakkelijken. Snijd de rode uien in ringen en halveer de cherry tomaten en zwarte olijven.

Voeg 1 eetlepel Dijon mosterd toe aan een kom en voeg zout en peper toe en een scheutje witte wijnazijn. Meng glad met behulp van een garde en voeg ongeveer 60 ml olijfolie toe.

Salade niçoise Salade niçoise

De salade niçoise afmaken -- 30 minuten

Snijd de tonijn filets in 4 stukken met behulp van een koksmes en snijplank. Breng de tonijn op smaak met peper en zout.

Verhit olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur en bak daar de tonijn filets 30 seconden aan beide kanten aan.

Voeg de gemengde salade toe aan een kom of diep bord, breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte rode aardappelen, gehalveerde roma tomaten, olijven, sperziebonen en rode uiringen toe. Meng door elkaar heen en plaats een tonijnfilet bovenop. Snijd de eieren in partjes en voeg deze aan de zijkant van de kom / het bord toe.

Schenk de mosterd- witte wijnazijn dressing over de salade heen.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.