Ohmydish.nl


Pompoenbrood

Recept voor een heerlijk vullend pompoenbrood. Recept voor 8 personen en 2 pompoenbroden. Klaar in iets meer dan 2 uur tijd.

2 uur 50 minuten 8 personen Lunch
Pompoenbrood

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kleine pompoen van ongeveer 600 gram
  • 600 gram volkorenbloem
  • 120 ml volle melk op kamertemperatuur
  • Olijfolie
  • 21 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist
  • 2 theelepels zout
  • 6 blaadjes verse salie
  • 2 kruidnagels
  • 2 snufjes kaneelpoeder
  • 2 snufjes cayennepoeder (optioneel)
Pompoenbrood ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Blender
  • Keukenmachine met deeghaak
  • Oven
  • Lepel
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Vochtige keukendoek

Bereiden


2 uur 50 minuten 8 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenbrood


Voorbereiding -- 50 minuten + 1 uur wachttijd

Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Breng water aan de kook in de grote pan.

Kook de pompoenstukjes samen met de kruidnagels en salieblaadjes 10 minuten lang. Giet af en plaats de stukken pompen in de blender. Pureer tot een glad mengsel.

Voeg het volkorenmeel toe aan het werkblad. Maak een glad in het midden van het meel. Giet de melk toe in het gat en meng de (verse) gist er doorheen.

Voeg zout toe aan de randen van het bloem en voeg de resterende ingrediënten toe: olijfolie, kruiden en de pompoenpuree. Meng tot een deeg, je kunt dit handmatig doen of met behulp van een keukenmachine met deeghaak.

Kneed ongeveer 10 minuten lang totdat er een elastische deegbal ontstaat. Vorm het deeg in een bal en plaats in een kom. Dek af met een vochtige keukendoek.

Laat tenminste een uur lang rusten op een warme plek. 

Pompoenbrood
Pompoenbrood

Het pompoenbrood bakken -- 1 uur

Haal het deeg na een uur uit de kom. Je kunt 1 groot pompoenbrood bakken of meerdere kleine broden. Vorm een bal van het pompoenbrood en leg op de bakplaat met bakpapier erop.

Laat het deeg dan nogmaals een half uur rijzen onder een keukendoek. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bak het pompoenbrood in 30 - 35 minuten gaar. 

Controleer of het brood gaar is door te kijken naar de buitenkant van het brood. Als er een mooie bruine kleur te zien is, en het brood redelijk hol klinkt dan is deze gaar. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Herfst stoofpot
Volgend recept →
Wraps met gehakt uit de oven

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!