Pompoenbrood
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoenbrood veganistisch

Dit pompoenbrood is een heerlijk luchtig brood met een subtiele pompoensmaak. Extra lekker met kruiden die je laten denken aan de herfst zoals kaneel en kruidnagel.

2 uur 10 minuten
8 personen
Pompoenbrood ingrediënten

Recept pompoenbrood

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-11-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
2 uur 10 minuten

Voorbereiding – 50 minuten + 1 uur wachttijd

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Vul een grote pan met water en breng aan de kook.

Kook de pompoenstukjes samen met de kruidnagels en salieblaadjes 10 minuten lang. Giet af en pureer dit een gladde puree, dit kun je met een blender of staafmixer doen.

Voeg het volkorenmeel toe aan het werkblad. Maak een kuiltje in het midden van het meel. Giet de melk toe in het kuiltje en meng de (verse) gist er doorheen.

Voeg zout toe aan de randen van de bloem en voeg de resterende ingrediënten toe: olijfolie, kruiden en de pompoenpuree. Meng tot een deeg, je kunt dit handmatig doen of met behulp van een keukenmachine met deeghaak.

Kneed ongeveer 10 minuten lang totdat er een elastische deegbal ontstaat. Vorm het deeg in een bal en plaats in een kom. Dek af met een vochtige keukendoek en laat tenminste een uur lang rusten op een warme plek. 

Pompoenbrood
Pompoenbrood

Het pompoenbrood bakken – 1 uur

Haal het deeg na een uur uit de kom. Je kunt 1 groot pompoenbrood bakken of meerdere kleine broodjes. Vorm een bal van het pompoenbrood en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Laat het deeg dan nogmaals een half uur rijzen onder een schone theedoek. Verwarm de oven ondertussen tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bak het pompoenbrood in 30 - 35 minuten gaar. 

Controleer of het brood gaar is door te kijken naar de buitenkant van het brood. Als er een mooie bruine kleur te zien is, en het brood redelijk hol klinkt dan is deze gaar. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
311.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.51 g
4.18 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.12 g
0.51 g
Eiwitten
11.28 g
Vezels
3.53 g
Natrium
612.32 mg
Mineralen
Ijzer
1.42 mg
Calcium
59.09 mg
Magnesium
33.27 mg
Kalium
33.27 mg
Fosfor
113.36 mg
Koper
0.38 mg
Zink
1.28 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
11.67 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
88.52 mg
Vitamine B1
0.45 mg
Vitamine B2
0.68 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
0.06 µg
Foliumzuur
113.39 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
25.87 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoenbrood"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.