Dit pompoenbrood is een heerlijk luchtig brood met een subtiele pompoensmaak. Extra lekker met kruiden die je laten denken aan de herfst zoals kaneel en kruidnagel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-11-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 2 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Vul een grote pan met water en breng aan de kook.
Kook de pompoenstukjes samen met de kruidnagels en salieblaadjes 10 minuten lang. Giet af en pureer dit een gladde puree, dit kun je met een blender of staafmixer doen.
Voeg het volkorenmeel toe aan het werkblad. Maak een kuiltje in het midden van het meel. Giet de melk toe in het kuiltje en meng de (verse) gist er doorheen.
Voeg zout toe aan de randen van de bloem en voeg de resterende ingrediënten toe: olijfolie, kruiden en de pompoenpuree. Meng tot een deeg, je kunt dit handmatig doen of met behulp van een keukenmachine met deeghaak.
Kneed ongeveer 10 minuten lang totdat er een elastische deegbal ontstaat. Vorm het deeg in een bal en plaats in een kom. Dek af met een vochtige keukendoek en laat tenminste een uur lang rusten op een warme plek.
Haal het deeg na een uur uit de kom. Je kunt 1 groot pompoenbrood bakken of meerdere kleine broodjes. Vorm een bal van het pompoenbrood en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Laat het deeg dan nogmaals een half uur rijzen onder een schone theedoek. Verwarm de oven ondertussen tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bak het pompoenbrood in 30 - 35 minuten gaar.
Controleer of het brood gaar is door te kijken naar de buitenkant van het brood. Als er een mooie bruine kleur te zien is, en het brood redelijk hol klinkt dan is deze gaar. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.