Recept voor een heerlijk vullend pompoenbrood. Recept voor 8 personen en 2 pompoenbroden. Klaar in iets meer dan 2 uur tijd.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenbrood
Voeg het volkorenmeel toe aan het werkblad. Maak een glad in het midden van het meel. Giet de melk toe in het gat en meng de (verse) gist er doorheen. Voeg zout toe aan de randen van het bloem en voeg de resterende ingrediënten toe: olijfolie, kruiden en de pompoenpuree.
Meng tot een deeg, je kunt dit handmatig doen of met behulp van een keukenmachine met deeghaak. Kneed ongeveer 10 minuten lang totdat er een elastische deegbal ontstaat.
Vorm het deeg in een bal en plaats in een kom. Dek af met een vochtige keukendoek. Laat tenminste een uur lang rusten op een warme plek.
Pompoenbrood
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bak het pompoenbrood in 30 - 35 minuten gaar. Controleer of het brood gaar is door te kijken naar de buitenkant van het brood. Als er een mooie bruine kleur te zien is, en het brood redelijk hol klinkt dan is deze gaar.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.