Ohmydish.nl


Zelf tonijnsalade maken

Deze klassieke tonijnsalade is heerlijk voor op brood, toast of bij een barbecue. Klaar in maar 15 minuten, recept voor 4 personen.

Zelf tonijnsalade maken
15 minuten 4 personen Lunch
Zelf tonijnsalade maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 blikje witte tonijn in water
  • 1 selderijstengel
  • 100 ml mayonaise
  • 1/4e theelepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 kleine rode ui
  • 2 augurken (zoetzuur)
  • optioneel: 1/2e knoflookteen
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak
Zelf tonijnsalade maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote kom
  • Siliconen spatel
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereiden

15 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-tonijnsalade-maken


Klassieke tonijnsalade maken -- 15 minuten

Giet het blikje tonijn af en haal de stukjes tonijn van elkaar af met je vingers of een vork. Doe de tonijn in een middelgrote kom. Pel de rode ui en eventueel de halve knoflookteen en snijd deze fijn.

Maak de selderijstengel schoon en snijd de selderij en augurkjes in blokjes. Snijd de verse peterselie ook zo fijn mogelijk. Voeg de rode ui samen met de selderij en knoflook toe aan de middelgrote kom en voeg 2 eetlepels citroensap toe.

Voeg dan de augurkjes en peterselie toe, meng goed samen met een siliconen spatel. 

Klassieke tonijnsalade
Klassieke tonijnsalade

Voeg mayonaise en Dijon mosterd toe en meng de tonijnsalade goed door elkaar, breng op smaak met peper en zout.

Deze klassieke tonijnsalade kun je afgedekt tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Rode bietensoep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.