Zelf tonijnsalade maken
😍 25 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Zelf tonijnsalade maken

Deze klassieke tonijnsalade is heerlijk voor op brood, toast of bij een barbecue. Klaar in maar 15 minuten, recept voor 4 personen.

15 minuten
4 personen
Zelf tonijnsalade maken ingrediënten

Recept zelf tonijnsalade maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept zelf tonijnsalade maken allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 10-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
Onbekend
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

Klassieke tonijnsalade maken – 15 minuten

Giet het blikje tonijn af en haal de stukjes tonijn van elkaar af met je vingers of een vork. Doe de tonijn in een middelgrote kom. Pel de rode ui en eventueel de halve knoflookteen en snijd deze fijn.

Maak de selderijstengel schoon en snijd de selderij en augurkjes in blokjes. Snijd de verse peterselie ook zo fijn mogelijk. Voeg de rode ui samen met de selderij en knoflook toe aan de middelgrote kom en voeg 2 eetlepels citroensap toe.

Voeg dan de augurkjes en peterselie toe, meng goed samen met een siliconen spatel. 

Klassieke tonijnsalade
Klassieke tonijnsalade

Voeg mayonaise en Dijon mosterd toe en meng de tonijnsalade goed door elkaar, breng op smaak met peper en zout.

Deze klassieke tonijnsalade kun je afgedekt tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
234.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.72 g
3.10 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.88 g
3.14 g
Eiwitten
6.70 g
Vezels
1.88 g
Natrium
570.63 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.25 blikje witte tonijn in water vis 22.80 - - 0.22 g 0.08 g 5.18 g - 70.00 mg 0.16 mg 1.40 mg 5.20 mg 50.00 mg 38.00 mg 0.02 mg 0.12 mg - - - 0.08 mg - 0.01 mg 0.02 mg 0.10 mg 0.80 µg 0.40 µg - - -
0.25 selderijstengel selderij 2.97 0.61 g - 0.02 g - 0.12 g 0.28 g 24.50 mg 0.07 mg 14.00 mg 1.75 mg 70.00 mg 7.00 mg - 0.02 mg - - 5.25 mg - 0.09 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg - 2.10 µg - - -
25 ml mayonaise ei, mosterd, selderij 185.25 0.63 g 0.63 g 20.50 g 3.00 g 0.43 g - 75.00 mg - 2.50 mg 5.00 mg 5.00 mg 10.00 mg 0.01 mg 0.06 mg - - - 0.05 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 0.05 µg 0.75 µg - - -
0.06 theelepel dijon mosterd mosterd 0.37 0.03 g - 0.02 g - 0.02 g - 5.25 mg 0.01 mg 0.35 mg 0.35 mg 0.57 mg 0.31 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 eetlepel citroensap sulfiet 3.20 0.80 g 0.25 g - - - - 0.20 mg 0.01 mg 1.00 mg 0.70 mg 14.00 mg 1.50 mg 0.03 mg 0.01 mg - - 5.00 mg - - - - - - 1.00 µg - - -
0.25 rode ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
0.5 augurken mosterd 2.10 0.30 g 0.30 g - - 0.17 g 0.18 g 52.50 mg 0.67 mg 3.00 mg 1.50 mg 22.50 mg 3.75 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 0.33 mg - - - - - - 0.60 µg - - -
0.13 knoflookteen 1.23 0.25 g 0.01 g - - 0.05 g 0.02 g 0.04 mg 0.01 mg 1.49 mg 0.18 mg 5.25 mg 1.14 mg - 0.01 mg 0.01 µg - 0.12 mg - - - - - - 0.04 µg - - -
0.5 eetlepel verse peterselie 1.36 0.06 g - 0.01 g - 0.18 g 0.18 g 1.20 mg 0.30 mg 1.60 mg 2.00 mg 34.00 mg 5.20 mg - 0.04 mg - - 6.40 mg - 0.04 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 4.80 µg - - -
zout en peper 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
    234.92 5.72 g 3.10 g 20.88 g 3.14 g 6.70 g 1.88 g 570.63 mg 1.48 mg 38.71 mg 21.13 mg 267.09 mg 81.53 mg 0.10 mg 0.54 mg 0.53 µg 0.02 µg 20.47 mg 0.13 mg 0.13 mg 0.05 mg 0.07 mg 0.18 mg 0.85 µg 12.99 µg 0.08 mg 2.86 µg -
0 reacties op "Zelf tonijnsalade maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.