Deze klassieke tonijnsalade is heerlijk voor op brood, toast of bij een barbecue. Klaar in maar 15 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 10-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Giet het blikje tonijn af en haal de stukjes tonijn van elkaar af met je vingers of een vork. Doe de tonijn in een middelgrote kom. Pel de rode ui en eventueel de halve knoflookteen en snijd deze fijn.
Maak de selderijstengel schoon en snijd de selderij en augurkjes in blokjes. Snijd de verse peterselie ook zo fijn mogelijk. Voeg de rode ui samen met de selderij en knoflook toe aan de middelgrote kom en voeg 2 eetlepels citroensap toe.
Voeg dan de augurkjes en peterselie toe, meng goed samen met een siliconen spatel.
Voeg mayonaise en Dijon mosterd toe en meng de tonijnsalade goed door elkaar, breng op smaak met peper en zout.
Deze klassieke tonijnsalade kun je afgedekt tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.