Thema: paasrecepten

90 Recepten

Ben je op zoek naar leuke paasrecepten voor 2024? Heerlijk genieten met familie en vrienden van de lekkerste paasgerechten voor ontbijt, brunch, lunch en diner. De paasbrunch is bij velen het moment om uit te pakken met een tafel vol lekkers, van de lekkerste hartige eiergerechten tot gerechten met brood en frisse zoetigheden met citroen. 

Pasen is een goed begin om de lente uitgebreid te beginnen, daarom zullen er tijdens Pasen ook vaak gerechten met asperges op tafel te vinden zijn. Een aspergesoep in een klein kopje is een ideaal voorgerecht, of als extraatje tijdens de paasbrunch. 


Paas cakerol met mango

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een Paas cakerol met mango is heerlijk fris, zoet en extra lekker met chocolade paaseitjes. Met een makkelijke zachte en luchtige cake.


Vogelnestjes pasta met kwarteleitjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze vogelnestjes pasta met kwarteleitjes springen direct in het oog. Lekkere kwarteleitjes geserveerd op een nestje van pasta met spekjes en kaas.


Blini's met gerookte zalm

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze blini's met gerookte zalm zijn makkelijk te maken. Een feestelijk hapje tijdens de feestdagen of een feestje. Extra lekker met zelfgemaakte luchtige blini's.


Chocolade paasnestjes

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze chocolade paasnestjes zijn ontzettend lekker met veel chocolade. Een perfect gebakje voor bij de koffie of als dessert.


Bruschetta met ham en kwarteleitjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Bruschetta met ham en kwarteleitjes zijn een feestelijk en makkelijk hapje voor tijdens een feestje. Klaar binnen 20 minuten met weinig ingrediënten.


Gevulde kwarteleitjes met truffel

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze gevulde kwarteleitjes met truffel zien er extra feestelijk uit op een prikker. Je kunt ze eventueel ook gehalveerd op een bordje serveren.


Ananas bavarois

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (82)

Super zachte en luchtige ananas bavarois is extra lekker met een vleugje rum. Kan natuurlijk ook zonder voor de kinderen deze Pasen.


Bladerdeegrol met gehakt en ei

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze bladerdeegrol met gehakt en ei is heerlijk hartig met verschillende soorten kruiden. Perfect als hapje tijdens de paasbrunch.


Rösti-ei muffins

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze rösti-ei muffins staan leuk tijdens de paasbrunch, maar ze zijn ook heerlijk als bijgerecht bij het avondeten. Aardappel bakjes met een eitje, jammie!


Doperwtensoep met geroosterde paprika

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Doperwtensoep met geroosterde paprika is een heerlijke vegetarische soep die perfect is voor de lente door zijn prachtige groene kleur.


Gevulde eieren met geroosterde paprika

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze gevulde eieren met geroosterde paprika mogen niet ontbreken tijdens Pasen. Ze zijn heel makkelijk te maken en kosten weinig tijd.


Pasta primavera

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een pasta primavera is een klassieke pasta, een perfecte lichte maaltijd in de lente en zomer. Deze simpele pasta staat binnen 20 minuten op tafel.


Lente lasagne met groene asperges

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een heerlijk frisse lente lasagne met groene asperges is gemaakt met een citroen-bechamelsaus en verse asperges. Je kunt deze met of zonder vlees maken, klaar in iets meer dan een uur.


Paaspizza

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Kom in de paassferen met deze heerlijke zelfgemaakte paaspizza. Een pizza met asperges, artisjokharten en eieren. Recept voor 4 personen (2 pizza's), klaar in 20 minuten.


Roerei met zwarte olijven

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Dit roerei met zwarte olijven ziet er extra feestelijk uit tijdens het paas ontbijt. Een roerei is snel gemaakt en is niet moeilijk. Je kunt de zwarte olijven ook vervangen door truffel tapenade.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere paaskuikens van gevulde eieren ? Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen.

Ingrediënten


  • 10 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • halve theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zwarte olijf
  • stukje wortel

Bereiding

(12)
1
Leg de eieren in een kleine pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 minuten vanaf het punt dat het water kookt.
2
Snijd ondertussen driehoekjes van wortel voor de snaveltjes en kleine stukjes van de olijf voor de ogen en leg opzij.
3
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.
4
Snijd een hoedje van de kant waar de eidooier zich bevindt. Haal de eidooier voorzichtig eruit en plaats deze in een middelgrote kom. Herhaal voor de resterende eieren.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.