Paaspizza
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paaspizza

Kom in de paassferen met deze heerlijke zelfgemaakte paaspizza. Een pizza met asperges, artisjokharten en eieren. Recept voor 4 personen (2 pizza's), klaar in 20 minuten.

Paaspizza ingrediënten
Recept paaspizza

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 27-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 27-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van het pizza deeg. Je kunt ook kant-en-klare pizzadeeg uit het koelvak van de supermarkt gebruiken. 

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Rol het deeg uit in een ronde vorm en plaats deze op de bakplaat met bakpapier erop. Verdeel tomatenpuree over de pizza bodem met behulp van de bolle kant van een eetlepel. 

Giet de potjes of blikjes groene asperges af met behulp van een vergiet en verdeel de inhoud van 1 blik over de pizza bodem.

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel deze met de platte kant naar boven over de pizza bodem. Snijd de artisjokharten in kleinere stukken en verdeel deze ook over de pizza bodem. 

Verdeel een handvol geraspte grana padano over de pizza heen.

Tik twee eieren open boven de pizza, probeer de eieren ongeveer in het midden van de pizza open te breken.

Tip: je kunt de eieren ook eerst in een kommetje openbreken en een beetje opklutsen in het geval je geen eierdooier op de pizza wil hebben. 

Paaspizza
Paaspizza

De paaspizza afmaken – 10 minuten

Bak de pizza in ongeveer 10 minuten, afhankelijk hoe krachtig de oven is. Haal de paaspizza na het bakken uit de oven. 

Haal de ham uit de verpakking en verdeel deze samen met wat extra grana padano over de pizza heen.

Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Herhaal de bovenstaande stappen voor de tweede pizza. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Paaspizza"
K.tuinman zegt op 01-05-2018
leuk weer even wat anders
Ohmydish zegt op 01-05-2018
Dankje! :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.