Kom in de paassferen met deze heerlijke zelfgemaakte paaspizza. Een pizza met asperges, artisjokharten en eieren. Recept voor 4 personen (2 pizza's), klaar in 20 minuten. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paaspizza
Begin met het maken van het pizza deeg. Je kunt ook kant-en-klare pizzadeeg uit het koelvak van de supermarkt gebruiken.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Rol het deeg uit in een ronde vorm en plaats deze op de bakplaat met bakpapier erop. Verdeel tomatenpuree over de pizza bodem met behulp van de bolle kant van een eetlepel.
Giet de potjes of blikjes groene asperges af met behulp van een vergiet en verdeel de inhoud van 1 blik over de pizza bodem. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel deze met de platte kant naar boven over de pizza bodem. Snijd de artisjokharten in kleinere stukken en verdeel deze ook over de pizza bodem.
Verdeel een handvol geraspte grana padano over de pizza heen. Tik twee eieren open boven de pizza, probeer de eieren ongeveer in het midden van de pizza open te breken. Je kunt de eieren ook eerst in een kommetje openbreken en een beetje opklutsen in het geval je geen eierdooier op de pizza wil hebben.
Bak de pizza in ongeveer 10 minuten, afhankelijk hoe krachtig de oven is. Haal de paaspizza na het bakken uit de oven.
Haal de ham uit de verpakking en verdeel deze samen met wat extra grana padano over de pizza heen. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Herhaal de bovenstaande stappen voor de tweede pizza. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.