Ohmydish.nl


Paaspizza

Kom in de paassferen met deze heerlijke zelfgemaakte paaspizza. Een pizza met asperges, artisjokharten en eieren. Recept voor 4 personen (2 pizza's), klaar in 20 minuten.

20 minuten 4 personen Paasrecepten
Paaspizza

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 recepten voor pizza deeg
    • Of gebruik een kant-en-klare pizzabodem
  • 2 potjes / blikjes groene asperges
  • 240 gram artisjokharten
  • 1 groot blik tomatenpuree (140 gram)
  • 6 plakken ham, zoals parma ham
  • 50 gram geraspte grana padano (kaas)
  • Handvol cherrytomaten
  • 4 eieren (normale grootte)
  • Peper en zout
Paaspizza ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Deegroller
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet
  • Eetlepel

Bereiden


20 minuten 4 personen Paasrecepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paaspizza


Voorbereiding nodig -- 10 minuten

Begin met het maken van het pizza deeg. Je kunt ook kant-en-klare pizzadeeg uit het koelvak van de supermarkt gebruiken. 

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Rol het deeg uit in een ronde vorm en plaats deze op de bakplaat met bakpapier erop. Verdeel tomatenpuree over de pizza bodem met behulp van de bolle kant van een eetlepel

Giet de potjes of blikjes groene asperges af met behulp van een vergiet en verdeel de inhoud van 1 blik over de pizza bodem. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel deze met de platte kant naar boven over de pizza bodem. Snijd de artisjokharten in kleinere stukken en verdeel deze ook over de pizza bodem. 

Verdeel een handvol geraspte grana padano over de pizza heen. Tik twee eieren open boven de pizza, probeer de eieren ongeveer in het midden van de pizza open te breken. Je kunt de eieren ook eerst in een kommetje openbreken en een beetje opklutsen in het geval je geen eierdooier op de pizza wil hebben. 

Paaspizza
Paaspizza

De paaspizza afmaken -- 10 minuten

Bak de pizza in ongeveer 10 minuten, afhankelijk hoe krachtig de oven is. Haal de paaspizza na het bakken uit de oven. 

Haal de ham uit de verpakking en verdeel deze samen met wat extra grana padano over de pizza heen. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Herhaal de bovenstaande stappen voor de tweede pizza. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Mojito

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!