Verwacht geweldige smaken van deze citroen pannenkoeken. Klaar in minder dan half een uur en ze zijn belachelijk lekker. Recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/citroen-pannenkoeken
Rasp de citroen en pers al het sap uit de citroen. Meng de eieren, 3/4e van het citroensap, de helft van de citroen zeste, melk, maanzaad, baksoda, bakpoeder en een snuf zout samen in de grote kom totdat je een soepel pannenkoekenbeslag hebt.
Combineer poedersuiker samen met de andere helft van de citroen zeste en de rest van het citroensap samen in een klein kommetje. Meng dit samen met behulp van een kleine garde of een vork totdat je een mooie glazuur hebt.
Verhit wat boter in een middelgrote bakpan en voeg dan een soeplepel aan pannenkoekenbeslag toe aan de pan op middelhoog vuur. Wacht ongeveer 2 tot 3 minuten en flip dan de pannenkoek om en bak deze nog eens 2 tot 3 minuten.
Bak beide kanten van de pannenkoek tot mooi goudbruin. Herhaal deze stap totdat je al het beslag hebt opgemaakt, en je al een mooie stapel pannenkoeken hebt.
Verdeel het glazuur over de stapel pannenkoeken en serveer direct. Eet smakelijk !
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.