Groene aspergesalade met eetbare bloemen
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Groene aspergesalade met eetbare bloemen veganistisch

De lente en zomer zijn perfect voor salades. Probeer deze groene aspergesalade met eetbare bloemen eens, een fris voorgerecht welke binnen no-time op tafel staat.

15 minuten
2 personen
Groene aspergesalade met eetbare bloemen ingrediënten
Recept groene aspergesalade met eetbare bloemen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Maak een simpele dressing door de mosterd te combineren met de droge witte wijn en wat peper en zout. Meng dan langzaam de zonnebloemolie of andere neutrale olie door de dressing met behulp van een garde. Blijf mengen totdat er een mooie dressing ontstaat. 

Als je geen ingemaakte radijsjes gebruikt, snijd dan een handvol radijsjes in partjes.

Was de rucola (of een andere soort andere sla) en gebruik een centrifuge om overtollig water te verwijderen. Snijd de uiteinden van de groene asperges af en voeg wat olie toe aan de asperges.

Snijd de korsten van het brood en snijd het zachte deel in kleine blokjes. Verhit een beetje olie (niet teveel!) in een kleine bakpan en bak de stukjes brood goudbruin en krokant. 

Groene aspergesalade met eetbare bloemen
Groene aspergesalade met eetbare bloemen

De groene aspergesalade met eetbare bloemen afmaken – 5 minuten

Verdeel de sla, radijsjes, dressing en croutons over de borden. Verhit de grillpan om hoog vuur en gril daarin de asperges 3 minuten lang. 

Verdeel dan de hete asperges over de borden en maak de salade af met eetbare bloemen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
717.59 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.75 g
2.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
70.04 g
8.28 g
Eiwitten
4.08 g
Vezels
2.58 g
Natrium
928.89 mg
Mineralen
Ijzer
1.5 mg
Calcium
46.41 mg
Magnesium
27.67 mg
Kalium
27.67 mg
Fosfor
88.72 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.53 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.06 µg
Vitamines
Vitamine C
20.55 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
57.83 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
23.28 µg
Vitamine E
0.18 mg
Vitamine K
19.9 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Groene aspergesalade met eetbare bloemen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.