De lente en zomer zijn perfect voor salades. Probeer deze groene aspergesalade met eetbare bloemen eens. Klaar in een kwartiertje.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesalade-met-eetbare-bloemen
Maak een simpele dressing door de mosterd te combineren met de droge witte wijn en wat peper en zout. Meng dan langzaam de zonnebloemolie of andere neutrale olie door de dressing met behulp van een garde. Blijf mengen totdat er een mooie dressing ontstaat.
Als je geen ingemaakte radijsjes gebruikt, snijd dan een handvol radijsjes in partjes.
Was de rucola (of een andere soort andere sla) en gebruik een centrifuge om overtollig water te verwijderen. Snijd de uiteinden van de groene asperges af en voeg wat olie toe aan de asperges.
Snijd de korsten van het brood en snijd het zachte deel in kleine blokjes. Verhit een beetje olie (niet teveel!) in een kleine bakpan en bak de stukjes brood goudbruin en krokant.
Verdeel de sla, radijsjes, dressing en croutons over de borden. Verhit de grillpan om hoog vuur en gril daarin de asperges 3 minuten lang.
Verdeel dan de hete asperges over de borden en maak de salade af met eetbare bloemen. Eet smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.