Ohmydish.nl


Groene aspergesalade met eetbare bloemen

De lente en zomer zijn perfect voor salades. Probeer deze groene aspergesalade met eetbare bloemen eens. Klaar in een kwartiertje.

Groene aspergesalade met eetbare bloemen
15 minuten 2 personen Lunch
Groene aspergesalade met eetbare bloemen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Handvol (kleine) groene asperges
  • Rucola of andere sla
  • Een snee brood naar keuze
  • Handvol radijsjes
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie of een andere neutrale olie + extra
  • Zout en peper naar smaak
  • Een aantal eetbare bloemen
Groene aspergesalade met eetbare bloemen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Kleine bakpan
  • Sladroger
  • Grote kom
  • Kleine kom + garde
  • Grilpan

Bereiden

15 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesalade-met-eetbare-bloemen


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak een simpele dressing door de mosterd te combineren met de droge witte wijn en wat peper en zout. Meng dan langzaam de zonnebloemolie of andere neutrale olie door de dressing met behulp van een garde. Blijf mengen totdat er een mooie dressing ontstaat. 

Als je geen ingemaakte radijsjes gebruikt, snijd dan een handvol radijsjes in partjes.

Was de rucola (of een andere soort andere sla) en gebruik een centrifuge om overtollig water te verwijderen. Snijd de uiteinden van de groene asperges af en voeg wat olie toe aan de asperges.

Snijd de korsten van het brood en snijd het zachte deel in kleine blokjes. Verhit een beetje olie (niet teveel!) in een kleine bakpan en bak de stukjes brood goudbruin en krokant. 

Groene aspergesalade met eetbare bloemen
Groene aspergesalade met eetbare bloemen

De groene aspergesalade met eetbare bloemen afmaken -- 5 minuten

Verdeel de sla, radijsjes, dressing en croutons over de borden. Verhit de grillpan om hoog vuur en gril daarin de asperges 3 minuten lang. 

Verdeel dan de hete asperges over de borden en maak de salade af met eetbare bloemen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Goulashsoep met rundvlees

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.