Ohmydish.nl


Lente lasagne met groene asperges

Een heerlijk frisse lente lasagne met groene asperges is gemaakt met een citroen-bechamelsaus en verse asperges. Je kunt deze met of zonder vlees maken, klaar in iets meer dan een uur.

Lente lasagne met groene asperges
1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Lente lasagne met groene asperges

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • een bosje groene asperges
  • ongeveer 12 lasagne vellen
  • optioneel: 6 worstjes naar keuze (wij gebruikten merguez worstjes)
  • ongeveer 300 gram erwtjes (vers of diepvries)
  • ongeveer 300 gram spinazie (vers of diepvries)
  • 50 gram roomboter + extra
  • 60 gram bloem
  • 1 liter melk
  • 2 citroenen (rasp + sap)
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram geraspte kaas (bijv. Emmentaler)
Lente lasagne met groene asperges ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • schuimspaan
  • fijne zeef
  • oven
  • grote ovenschaal
  • sauspan
  • garde
  • middelgrote bakpan

Bereiden

1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lente-lasagne-met-groene-asperges


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder ongeveer 2 cm van het onderste gedeelte van de groene asperges en snijd ze dan door de helft. Kook de asperges enkele minuten in het water, haal deze uit het water en kook dan de spinazie kort indien nodig. 

Plaats de spinazie in een fijne zeef en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroenen. Verwarm 50 gram roomboter in een sauspan en voeg dan in één keer de bloem toe om een roux te maken. Roer er dan geleidelijk de melk bij, zorg dat het telkens weer glad is. Je zult merken dat de saus snel dikker zal worden. 

Roer de citroenrasp en sap erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met een beetje boter. 

Lente lasagne met groene asperges
Lente lasagne met groene asperges

Lente lasagne met groene asperges afmaken -- 50 minuten

Snijd de worstjes in kleinere stukjes, maar niet te klein. Verhit een beetje boter in een bakpan en bak hierin de worstjes enkele minuten. Voeg dan ook de erwtjes toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel eerst een laagje spinazie in de ovenschaal en dan 4 lasagne vellen. 

Verdeel daar een laag citroen-bechamel saus overheen. Verdeel daar 1/3e van de erwtjes en worstjes overheen met 1/3e van de groene asperges. Begin dan weer met een laag spinazie, lasagne vellen, bechamel saus, worstjes en groene asperges.

Herhaal alle lagen nogmaals en eindig met de geraspte kaas. Bak de lasagne in ongeveer 40 minuten gaar en de kaas mooi goudbruin is. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.