Een heerlijk frisse lente lasagne met groene asperges is gemaakt met een citroen-bechamelsaus en verse asperges. Je kunt deze met of zonder vlees maken, klaar in iets meer dan een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder ongeveer 2 cm van het onderste gedeelte van de groene asperges en snijd ze dan door de helft.
Kook de asperges enkele minuten in het water, haal deze uit het water en kook dan de spinazie kort indien nodig.
Plaats de spinazie in een fijne zeef en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Verwarm 50 gram roomboter in een sauspan en voeg dan in één keer de bloem toe om een roux te maken. Roer er dan geleidelijk de melk bij, zorg dat het telkens weer glad is. Je zult merken dat de saus snel dikker zal worden.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroenen. Roer de citroenrasp en sap erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter.
Snijd de worstjes in kleinere stukjes, maar niet te klein. Verhit een beetje boter in een bakpan en bak hierin de worstjes enkele minuten.
Voeg de erwtjes toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel eerst een laagje spinazie in de ovenschaal en dan 4 lasagne vellen.
Verdeel daar een laag citroen-bechamel saus overheen. Verdeel daar 1/3e van de erwtjes en worstjes overheen met 1/3e van de groene asperges. Begin dan weer met een laag spinazie, lasagne vellen, bechamel saus, worstjes en groene asperges.
Herhaal alle lagen nogmaals en eindig met de geraspte kaas. Bak de lasagne in ongeveer 40 minuten gaar en de kaas mooi goudbruin is. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.