Een heerlijk frisse lente lasagne met groene asperges is gemaakt met een citroen-bechamelsaus en verse asperges. Je kunt deze met of zonder vlees maken, klaar in iets meer dan een uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lente-lasagne-met-groene-asperges
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroenen. Verwarm 50 gram roomboter in een sauspan en voeg dan in één keer de bloem toe. Roer er dan geleidelijk de melk bij, zorg dat het telkens weer glad is. Je zult merken dat de saus snel dikker zal worden. Roer de citroenrasp en sap erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met een beetje boter.
Lente lasagne met groene asperges
Verdeel eerst een laagje spinazie in de ovenschaal en dan 4 lasagne vellen. Verdeel daar een laag citroen-bechamel saus overheen. Verdeel daar 1/3e van de erwtjes en worstjes overheen met 1/3e van de groene asperges. Begin dan weer met een laag spinazie, lasagne vellen, bechamel saus, wortjes en groene asperges. Herhaal alle lagen nogmaals en eindig met de geraspte kaas.
Bak de lasagne in ongeveer 40 minuten gaar en de kaas mooi goudbruin is. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.