Een zachte advocaat cheesecake met een vleugje chocolade. Advocaat is misschien ouderwets, maar in combinatie met roomkaas en chocolade vooral érg lekker.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/advocaat-cheesecake
Vet de springvorm in met boter en verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius. Verkruimel de koekjes met behulp van een blender of keukenmachine.
Of gebruik een deegroller, plaats hiervoor de koekjes wel eerst in een hersluitbare zak voor een schoon aanrecht. Smelt de boter en meng deze samen met de koekkruimels.
Druk de koekkruimels op de bodem en zorg dat deze evenredig zijn verdeeld. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maken. Meng de roomkaas samen met de eieren, poedersuiker, advocaat en bloem tot een gladde massa.
Schenk de roomkaasvulling op de koekbodem en bak de cheesecake af in ongeveer 45 minuten. Maak de oven niet te vlug open, dan zal de cheesecake kunnen inzakken.
Laat de cheesecake nog ongeveer 10 minuten in de oven staan terwijl de ovendeur op een kier staat. Laat de cheesecake dan volledig afkoelen.
Klop 150 ml slagroom samen met een eetlepel suiker tot deze stijf genoeg is. Voeg er dan ongeveer 50 gram advocaat aan toe en schep deze dan in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
Spuit her en der kleine en grotere toefjes slagroom en maak de cheesecake af met geraspte pure chocolade. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.