Lemon curd aardbeiencake
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lemon curd aardbeiencake vegetarisch

Frisse, heerlijke lemon curd aardbeiencake. Zacht en valt licht op de maag. Een goede reden om een extra stuk te nemen.

40 minuten
12 personen
Lemon curd aardbeiencake ingrediënten

Recept lemon curd aardbeiencake

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 09-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter met behulp van de siliconen kwast en bestuif deze vervolgens met een dun laagje bloem. 

Gebruik de keukenmixer om de eieren en suiker samen te kloppen tot er een glad en wit mengsel overblijft. Als dit nog niet het geval is, klop dan wat langer door. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van het type keukenmixer dat je gebruikt. 

Meng een snufje zout samen met de bloem en haal dit door een fijne zeef. Vouw de bloem voorzichtig met behulp van een siliconen spatel door het zachte eiermengsel. 

Giet het mengsel in de springvorm en bak deze in de oven in 20 minuten gaar. Controleer of de cake goed gebakken is door er een kleine tandenstoker in te prikken.

De cake is gaar wanneer er geen of heel weinig cake op de tandenstoker achterblijft. Plaats de cake op een afkoelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Lemon curd aardbeiencake
Lemon curd aardbeiencake

Afmaken van de lemon curd aardbeiencake – 10 minuten

We gaan nu de lemon curd vulling maken. Klop de slagroom en voeg hier de lemon curd aan toe, heel makkelijk en lekker! 

Gebruik een broodmes om de cake doormidden te snijden. Verdeel een laag lemon curd slagroom over de onderste cake en plaats de bovenkant van de cake op de lemon curd. 

Verdeel de rest van de lemon curd over de bovenkant van de cake en vergeet ook de zijkanten niet. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf, snijd de aardbeien in helften en decoreer hiermee de cake. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
272.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.31 g
15.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.91 g
8.63 g
Eiwitten
5.42 g
Vezels
0.48 g
Natrium
81.18 mg
Mineralen
Ijzer
0.67 mg
Calcium
44.02 mg
Magnesium
10.41 mg
Kalium
10.41 mg
Fosfor
84.59 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.55 mg
Jodium
8.75 µg
Selenium
7.78 µg
Vitamines
Vitamine C
6.1 mg
Vitamine D
0.76 mg
Vitamine A
71.99 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.66 µg
Foliumzuur
25.5 µg
Vitamine E
0.36 mg
Vitamine K
0.22 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Lemon curd aardbeiencake"
Kevin zegt op 22-05-2021
De baktijd klopt totaal niet, heb deze moeten verdubbelen!
Ohmydish zegt op 23-05-2021
Hoi Kevin, baktijden zijn altijd afhankelijk van de oven die je gebruikt. Als ik deze luchtige cake dubbel zo lang in mijn oven zou doen, zou deze namelijk al verbrand zijn. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.