Ohmydish.nl


Lemon curd aardbeiencake

Frisse, heerlijke lemon curd aardbeiencake. Zacht en valt licht op de maag. Een goede reden om een extra stuk te nemen. Klaar in 40 minuten.

50 minuten 12 personen Taart en cake
Lemon curd aardbeiencake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem + wat extra
  • Snuf zout
  • Boter om mee in te vetten
  • 400 ml room
  • 3-4 eetlepels lemon curd (te koop in de supermarkt)
  • Handvol verse aardbeien
Lemon curd aardbeiencake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmixer met garde
  • Springvorm van 26 cm
  • Oven
  • Zeef
  • Siliconen kwast
  • Siliconen spatel
  • Broodmes (optioneel)
  • Koelrek

Bereiden


50 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lemon-curd-aardbeiencake


Voorbereiding -- 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter met behulp van de siliconen kwast en bestuif deze vervolgens met een dun laagje bloem. 

Gebruik de keukenmixer om de eieren en suiker samen te kloppen tot er een glad en wit mengsel overblijft. Als dit nog niet het geval is, klop dan wat langer door. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van het type keukenmixer dat je gebruikt. 

Meng een snufje zout samen met de bloem en haal dit door een fijne zeef. Vouw de bloem voorzichtig met behulp van een siliconen spatel door het zachte eiermengsel. 

Giet het mengsel in de springvorm en bak deze in de oven in 20 minuten gaar. Controleer of de cake goed gebakken is door er een kleine tandenstoker in te prikken. De cake is gaar wanneer er geen of heel weinig cake op de tandenstoker achterblijft. Plaats de cake op een koelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Lemon curd aardbeiencake
Lemon curd aardbeiencake

Afmaken van de lemon curd aardbeiencake -- 10 minuten

We gaan nu de lemon curd vulling maken. Klop de slagroom en voeg hier de lemon curd aan toe, heel makkelijk en lekker! 

Gebruik een broodmes om de cake doormidden te snijden. Verdeel een laag lemon curd slagroom over de onderste cake en plaats de bovenkant van de cake op de lemon curd. 

Verdeel de rest van de lemon curd over de bovenkant van de cake en vergeet ook de zijkanten niet. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf, snijd de aardbeien in helften en decoreer hiermee de cake. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!