Frisse, heerlijke lemon curd aardbeiencake. Zacht en valt licht op de maag. Een goede reden om een extra stuk te nemen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-05-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-08-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter met behulp van de siliconen kwast en bestuif deze vervolgens met een dun laagje bloem.
Gebruik de keukenmixer om de eieren en suiker samen te kloppen tot er een glad en wit mengsel overblijft. Als dit nog niet het geval is, klop dan wat langer door. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van het type keukenmixer dat je gebruikt.
Meng een snufje zout samen met de bloem en haal dit door een fijne zeef. Vouw de bloem voorzichtig met behulp van een siliconen spatel door het zachte eiermengsel.
Giet het mengsel in de springvorm en bak deze in de oven in 20 minuten gaar. Controleer of de cake goed gebakken is door er een kleine tandenstoker in te prikken.
De cake is gaar wanneer er geen of heel weinig cake op de tandenstoker achterblijft. Plaats de cake op een afkoelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
We gaan nu de lemon curd vulling maken. Klop de slagroom en voeg hier de lemon curd aan toe, heel makkelijk en lekker!
Gebruik een broodmes om de cake doormidden te snijden. Verdeel een laag lemon curd slagroom over de onderste cake en plaats de bovenkant van de cake op de lemon curd.
Verdeel de rest van de lemon curd over de bovenkant van de cake en vergeet ook de zijkanten niet. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf, snijd de aardbeien in helften en decoreer hiermee de cake. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.