Frisse, heerlijke lemon curd aardbeiencake. Zacht en valt licht op de maag. Een goede reden om een extra stuk te nemen. Klaar in 40 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lemon-curd-aardbeiencake
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter met behulp van de siliconen borstel en bestuif deze vervolgens met een dun laagje bloem.
Gebruik de keukenmixer om de eieren en suiker samen te kloppen tot er een glad en wit mengsel overblijft. Als dit nog niet het geval is, klop dan wat langer door. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van het type keukenmixer dat je gebruikt.
Meng een snufje zout samen met de bloem en haal dit door een fijne zeef. Vouw de bloem voorzichtig met behulp van een siliconen spatel door het zachte eiermengsel.
Giet het mengsel in de springvorm en bak deze in de oven in 20 minuten gaar. Controleer of de cake goed gebakken is door er een kleine tandenstoker in te prikken. De cake is gaar wanneer er geen of heel weinig cake op de tandenstoker achterblijft. Plaats de cake op een koelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
We gaan nu de lemon curd vulling maken. Klop de slagroom en voeg hierbij de lemon curd toe, heel makkelijk en lekker!
Gebruik een broodmes om de cake doormidden te snijden. Verdeel een laag lemon curd slagroom over de onderste cake en plaats de bovenkant van de cake op de lemon curd.
Verdeel de rest van de lemon curd over de bovenkant van de cake en vergeet ook de zijkanten niet. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf, snijd de aardbeien in helften en decoreer hiermee de cake. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.