Heerlijke gevulde vol-au-vent met witte asperges, lekker als lunch of voorafje. Deze pasteitjes zijn perfect voor de lente terwijl de asperges in het seizoen zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de witte asperges met de dunschiller. Voel met je vinger of je niet per ongeluk een stukje hebt overgeslagen, dit is belangrijk omdat de schil van een witte asperge draderig is.
Snijd ongeveer 2 cm van de bodem af en plaats de asperges samen met de aspergekontjes en schillen in de aspergepan of een grote pan en zet de asperges onder koud water.
Zet het vuur laag, laat het water niet koken want dan kook je de asperges stuk. De witte asperges zijn gaar wanneer je deze enigszins kan buigen.
Pel en snijd in de tussentijd de sjalot fijn. Haal de witte asperges uit het water zodra deze gaar zijn, zeef het water en zet het smaakvolle water aan de kant.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit boter in de middelgrote pan en fruit hierin het sjalotje op middelhoog vuur. Voeg dan de bloem toe en mix deze met behulp van een houten lepel 2 minuten lang.
Voeg dan 200 ml asperge water toe en meng deze goed samen met behulp van een garde.
Plaats de pastei bakjes 5 tot 10 minuten lang in de oven, of totdat deze mooi goudbruin zijn geworden. De korst moet ook mooi krokant gebakken zijn.
Snijd de gekookte witte asperges in kleine stukjes en voeg deze toe aan de middelgrote pan. Voeg dan 100 ml slagroom toe en breng op smaak met een beetje citroensap.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Kook de romige vulling totdat deze dik genoeg is. Vul de vol au vent bakjes met deze vulling en serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.