Ohmydish.nl


Vol-au-vent met witte asperges

Heerlijke gevulde vol-au-vent met witte asperges, lekker als lunch of voorafje. Klaar in ongeveer een uur, recept voor 6 personen.

Vol-au-vent met witte asperges
30 minuten 6 personen Lunch
Vol-au-vent met witte asperges

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 pastei bakjes
  • 8 witte asperges
  • 1 sjalot
  • citroensap
  • 100 ml slagroom
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • Fijn gemalen nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Peterselie ter garnering
Vol-au-vent met witte asperges ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Asperge- of grote pan
  • Dunschiller
  • Middelgrote pan
  • Houten lepel
  • Garde
  • Oven
  • Bakplaat voor in de oven

Bereiden

30 minuten 6 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vol-au-vent-met-witte-asperges


Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de witte asperges met de dunschiller. Voel met je vinger of je niet per ongeluk een stukje hebt overgeslagen, dit is belangrijk omdat de schil van een witte asperge draderig is. Snijd ongeveer 2 cm van de bodem af en plaats de asperges samen met de aspergekontjes en schillen in de aspergepan of een grote pan en zet de asperges onder koud water. 

Zet het vuur laag, laat het water niet koken want dan kook je de asperges stuk. De witte asperges zijn gaar wanneer je deze enigszins kan buigen. 

Pel en snijd in de tussentijd de sjalot fijn. Haal de witte asperges uit het water zodra deze gaar zijn, zeef het water en zet het smaakvolle water aan de kant. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit boter in de middelgrote pan en fruit hierin het sjalotje op middelhoog vuur. Voeg dan de bloem toe en mix deze met behulp van een houten lepel 2 minuten lang. 

Voeg dan 200 ml asperge water toe en meng deze goed samen met behulp van een garde. 

Vol-au-vent met witte asperges
Vol-au-vent met witte asperges

Kooktijd -- 10 minuten

Plaats de pastei bakjes 5 tot 10 minuten lang in de oven, of totdat deze mooi goudbruin zijn geworden. De korst moet ook mooi krokant gebakken zijn. 

Snijd de gekookte witte asperges in kleine stukjes en voeg deze toe aan de middelgrote pan. Voeg dan 100 ml slagroom toe en breng op smaak met een beetje citroensap. 

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Kook de romige vulling totdat deze dik genoeg is. Vul de vol au vent bakjes met deze vulling en serveer direct. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Citroen pannenkoeken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.