Vol-au-vent met witte asperges
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vol-au-vent met witte asperges vegetarisch

Heerlijke gevulde vol-au-vent met witte asperges, lekker als lunch of voorafje. Deze pasteitjes zijn perfect voor de lente terwijl de asperges in het seizoen zijn.

30 minuten
6 personen
Vol-au-vent met witte asperges ingrediënten

Recept vol-au-vent met witte asperges

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de witte asperges met de dunschiller. Voel met je vinger of je niet per ongeluk een stukje hebt overgeslagen, dit is belangrijk omdat de schil van een witte asperge draderig is.

Snijd ongeveer 2 cm van de bodem af en plaats de asperges samen met de aspergekontjes en schillen in de aspergepan of een grote pan en zet de asperges onder koud water. 

Zet het vuur laag, laat het water niet koken want dan kook je de asperges stuk. De witte asperges zijn gaar wanneer je deze enigszins kan buigen. 

Pel en snijd in de tussentijd de sjalot fijn. Haal de witte asperges uit het water zodra deze gaar zijn, zeef het water en zet het smaakvolle water aan de kant. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit boter in de middelgrote pan en fruit hierin het sjalotje op middelhoog vuur. Voeg dan de bloem toe en mix deze met behulp van een houten lepel 2 minuten lang. 

Voeg dan 200 ml asperge water toe en meng deze goed samen met behulp van een garde. 

Vol-au-vent met witte asperges
Vol-au-vent met witte asperges

De vol-au-vent met witte asperges afmaken – 10 minuten

Plaats de pastei bakjes 5 tot 10 minuten lang in de oven, of totdat deze mooi goudbruin zijn geworden. De korst moet ook mooi krokant gebakken zijn. 

Snijd de gekookte witte asperges in kleine stukjes en voeg deze toe aan de middelgrote pan. Voeg dan 100 ml slagroom toe en breng op smaak met een beetje citroensap. 

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Kook de romige vulling totdat deze dik genoeg is. Vul de vol au vent bakjes met deze vulling en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
161.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.64 g
1.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.47 g
6.96 g
Eiwitten
3.86 g
Vezels
1.88 g
Natrium
295.36 mg
Mineralen
Ijzer
1.24 mg
Calcium
45.68 mg
Magnesium
21.35 mg
Kalium
21.35 mg
Fosfor
69.49 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.59 mg
Jodium
3.34 µg
Selenium
1.51 µg
Vitamines
Vitamine C
18.44 mg
Vitamine D
0.36 mg
Vitamine A
95.95 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0.18 µg
Foliumzuur
8.34 µg
Vitamine E
0.35 mg
Vitamine K
36.16 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Vol-au-vent met witte asperges"
Rudy Schietecatte zegt op 06-06-2021
Waar is de kip en waar zijn de gehaktballetjes van de vol-au-vent ?
Ohmydish zegt op 06-06-2021
Hoi Rudy, de naam vol-au-vent betekent pasteitje, ofwel het bladerdeegbakje. Deze versie is met witte asperges, een heerlijke lente versie die ook nog eens vegetarisch is. Groetjes Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.