Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes zien er niet alleen schattig uit, deze luchtige pannenkoekjes zijn ook nog eens super lekker en makkelijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-04-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst het beslag voor de blini's. Voor klassieke blini's wordt boekweitmeel gebruikt, maar 'gewone bloem' kan ook.
Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er dan het halve zakje droge gist in op. Laat het mengsel enkele minuten staan, je zult merken dat het lichtjes gaat schuimen.
Scheidt het ei en klop het eigeel enkele minuten met een garde. Schenk er dan het gist mengsel bij en roer tot het glad is. Meng de bloem met een snufje zout en voeg dit geleidelijk toe terwijl je goed mengt. Het beslag is nu klaar om te rijzen, dit zal ongeveer een uur duren.
Maak de kastanjechampignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Verhit olie in een kleine bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten. Voeg dan de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft en schep dit dan door het gerezen beslag zodat het luchtig zal worden.
Verhit boter in een bakpan en maak hele kleine pannenkoekjes. Bak deze enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn.
Bak de kwarteleitjes enkele minuten. Het beste kun je hiervoor een klein mesje gebruiken om de eitjes aan de bovenkant voorzichtig open te breken. Voor een mooi rond eitje kun je deze bakken in een poffertjespan, maar in een bakpan kan ook.
Verdeel de gebakken kastanjechampignons en het gebakken kwarteleitje over de blini's. Maak af met een beetje peper en zout en eventueel een groen takje, bijvoorbeeld peterselie of bieslook. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.