Ohmydish.nl


Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes

Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes zien er niet alleen schattig uit, deze luchtige pannenkoekjes zijn ook nog eens super lekker en makkelijk!

Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes
25 minuten 12 personen Hapjes en snacks
Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 ml melk
  • 1/2 zakje droge gist
  • 175 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 ei

Ingrediënten topping

  • 8 grote kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • 12 kwarteleitjes
  • bieslook of peterselie ter garnering
Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • pannetje of gebruik een magnetron om de melk te verwarmen
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • spatel
  • champignonborstel of keukenpapier
  • middelgrote bakpan
  • eventueel poffertjes pan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 12 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/blinis-met-kastanjechampignons-en-kwarteleitjes


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Maak eerst het beslag voor de blini's. Voor klassieke blini's wordt boekweitmeel gebruikt, maar 'gewone bloem' kan ook. 

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er dan het halve zakje droge gist in op. Laat het mengsel enkele minuten staan, je zult merken dat het lichtjes gaat schuimen. 

Scheidt het ei en klop het eigeel enkele minuten met een garde. Schenk er dan het gist mengsel bij en roer tot het glad is. Meng de bloem met een snufje zout en voeg dit geleidelijk toe terwijl je goed mengt. Het beslag is nu klaar om te rijzen, dit zal ongeveer een uur duren. 

Blini’s met kastanjechampignons en kwarteleitjes
Blini’s met kastanjechampignons en kwarteleitjes

Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes afmaken -- 15 minuten

Maak de kastanjechampignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Verhit olie in een kleine bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten. Voeg dan de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. 

Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft en schep dit dan door het gerezen beslag zodat het luchtig zal worden. 

Verhit boter in een bakpan en maak hele kleine pannenkoekjes. Bak deze enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn. 

Bak de kwarteleitjes enkele minuten. Het beste kun je hiervoor een klein mesje gebruiken om de eitjes aan de bovenkant voorzichtig open te breken. Voor een mooi rond eitje kun je deze bakken in een poffertjespan, maar in een bakpan kan ook. 

Verdeel de gebakken kastanjechampignons en het gebakken kwarteleitje over de blini's. Maak af met een beetje peper en zout en eventueel een groen takje, bijvoorbeeld peterselie of bieslook. 


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.