Paaskuikens van gevulde eieren

(11)

Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Paaskuikens van gevulde eieren

Ingrediënten


  • 10 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • halve theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zwarte olijf
  • stukje wortel

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • snijplank & klein mesje
  • middelgrote kom
  • vork
  • spuitzak

Paaskuikens van gevulde eieren Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paaskuikens-van-gevulde-eieren


Voorbereiding – 15 minuten

Leg de eieren in een kleine pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 minuten vanaf het punt dat het water kookt.

Snijd ondertussen driehoekjes van wortel voor de snaveltjes en kleine stukjes van de olijf voor de ogen en leg opzij.

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.

Paaskuikens van gevulde eieren afmaken – 15 minuten

Snijd een hoedje van de kant waar de eidooier zich bevindt. Haal de eidooier voorzichtig eruit en plaats deze in een middelgrote kom. Herhaal voor de resterende eieren.

Snijd een beetje van de onderkant van de eieren af, zodat deze rechtop kunnen blijven staan.

Gevulde eieren voorbereiding
Gevulde eieren voorbereiding

Gebruik een vork om de eidooiers fijn te maken en voeg 2 eetlepels mayonaise en een halve theelepel mosterd toe. Roer glad en breng op smaak met peper en zout.

Paaskuikens van gevulde eieren
Paaskuikens van gevulde eieren

Plaats het eidooier mengsel in een spuitzak zonder spuitmond en vul hiermee de eieren. Plaats de bovenkant er schuin bovenop. Plaats de ogen en snaveltjes, geniet van deze kuikentjes!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Paaskuikens van gevulde eieren: Veel gestelde vragen

Hoe lang vooraf kan ik de paaskuikens van gevulde eieren maken?

Je kunt de paaskuikens van gevulde eieren een dag vooraf maken, bewaar deze afgedekt in de koelkast.

Kan ik kruiden toevoegen aan gevulde eieren?

Je kunt bijvoorbeeld paprikapoeder toevoegen aan het eidooier mengsel, of gebruik bijvoorbeeld gegrilde paprika.

0 reacties op Paaskuikens van gevulde eieren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.