Paaskuikens van gevulde eieren
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paaskuikens van gevulde eieren vegetarisch

Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen.

30 minuten
6 personen
Paaskuikens van gevulde eieren ingrediënten

Recept paaskuikens van gevulde eieren

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Leg de eieren in een kleine pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 minuten vanaf het punt dat het water kookt.

Snijd ondertussen driehoekjes van wortel voor de snaveltjes en kleine stukjes van de olijf voor de ogen en leg opzij.

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.

Paaskuikens van gevulde eieren afmaken – 15 minuten

Snijd een hoedje van de kant waar de eidooier zich bevindt. Haal de eidooier voorzichtig eruit en plaats deze in een middelgrote kom. Herhaal voor de resterende eieren.

Snijd een beetje van de onderkant van de eieren af, zodat deze rechtop kunnen blijven staan.

Gevulde eieren voorbereiding
Gevulde eieren voorbereiding

Gebruik een vork om de eidooiers fijn te maken en voeg 2 eetlepels mayonaise en een halve theelepel mosterd toe. Roer glad en breng op smaak met peper en zout.

Paaskuikens van gevulde eieren
Paaskuikens van gevulde eieren

Plaats het eidooier mengsel in een spuitzak zonder spuitmond en vul hiermee de eieren. Plaats de bovenkant er schuin bovenop. Plaats de ogen en snaveltjes, geniet van deze kuikentjes!

Tips!

Hoe lang vooraf kan ik de paaskuikens van gevulde eieren maken?

Je kunt de paaskuikens van gevulde eieren een dag vooraf maken, bewaar deze afgedekt in de koelkast.

Kan ik kruiden toevoegen aan gevulde eieren?

Je kunt bijvoorbeeld paprikapoeder toevoegen aan het eidooier mengsel, of gebruik bijvoorbeeld gegrilde paprika.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
199.99 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.3 g
0.59 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.71 g
3.36 g
Eiwitten
12.82 g
Vezels
0.5 g
Natrium
402.59 mg
Mineralen
Ijzer
1.9 mg
Calcium
56.57 mg
Magnesium
13.25 mg
Kalium
13.25 mg
Fosfor
186.31 mg
Koper
0.09 mg
Zink
1.34 mg
Jodium
35.34 µg
Selenium
30.71 µg
Vitamines
Vitamine C
0.99 mg
Vitamine D
1.81 mg
Vitamine A
0.26 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
2.31 µg
Foliumzuur
61.07 µg
Vitamine E
1.15 mg
Vitamine K
2.16 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Paaskuikens van gevulde eieren"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.