Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Leg de eieren in een kleine pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 minuten vanaf het punt dat het water kookt.
Snijd ondertussen driehoekjes van wortel voor de snaveltjes en kleine stukjes van de olijf voor de ogen en leg opzij.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.
Snijd een hoedje van de kant waar de eidooier zich bevindt. Haal de eidooier voorzichtig eruit en plaats deze in een middelgrote kom. Herhaal voor de resterende eieren.
Snijd een beetje van de onderkant van de eieren af, zodat deze rechtop kunnen blijven staan.
Gebruik een vork om de eidooiers fijn te maken en voeg 2 eetlepels mayonaise en een halve theelepel mosterd toe. Roer glad en breng op smaak met peper en zout.
Plaats het eidooier mengsel in een spuitzak zonder spuitmond en vul hiermee de eieren. Plaats de bovenkant er schuin bovenop. Plaats de ogen en snaveltjes, geniet van deze kuikentjes!
Hoe lang vooraf kan ik de paaskuikens van gevulde eieren maken?
Je kunt de paaskuikens van gevulde eieren een dag vooraf maken, bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Kan ik kruiden toevoegen aan gevulde eieren?
Je kunt bijvoorbeeld paprikapoeder toevoegen aan het eidooier mengsel, of gebruik bijvoorbeeld gegrilde paprika.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.