Ohmydish.nl


Lamskarbonade met wasabi en sesam

Probeer deze lente eens lamskarbonade met wasabi en sesam, overheerlijke smaakcombinatie. Serveer bij voorkeur met witte asperges, mm!

Lamskarbonade met wasabi en sesam
15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Lamskarbonade met wasabi en sesam

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 lamskarbonades
  • wasabi pasta
  • flinke handvol sesamzaadjes, je kunt hiervoor witte en zwarte sesamzaadjes gebruiken (maar er bestaan bijvoorbeeld ook wasabi sesamzaadjes)
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
Lamskarbonade met wasabi en sesam ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • keukenpapier
  • groot bord
  • grote bakpan
  • vleestang

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamskarbonade-met-wasabi-en-sesam


Voorbereiding -- 10 minuten

Haal de lamskarbonades minstens een half uur vooraf uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout aan beide kanten.

Besmeer de karbonades aan beide kanten met een dun laagje wasabi. Meng witte en zwarte sesamzaadjes en leg deze op een bord. Druk beide kanten van het vlees in de sesamzaadjes.

Lamskarbonade met wasabi en sesam Lamskarbonade met wasabi en sesam

Lamskarbonade met wasabi en sesam afmaken -- 5 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de karbonades op hoog vuur ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant. Lamsvlees is het lekkerste als dit nog rosé is, dus bak het niet te lang. Serveer eventueel met extra wasabi en deze lamskarbonades smaken super met witte asperges. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.