Probeer deze lente eens lamskarbonade met wasabi en sesam, overheerlijke smaakcombinatie. Serveer bij voorkeur met witte asperges, mm!
Tip: je kunt voor dit recept witte en zwarte sesamzaadjes gebruiken, maar er bestaan bijvoorbeeld ook wasabi sesamzaadjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de lamskarbonades minstens een half uur vooraf uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout aan beide kanten.
Besmeer de karbonades aan beide kanten met een dun laagje wasabi. Meng witte en zwarte sesamzaadjes en leg deze op een bord. Druk beide kanten van het vlees in de sesamzaadjes.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de karbonades op hoog vuur ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant. Lamsvlees is het lekkerste als dit nog rosé is, dus bak het niet te lang.
Serveer eventueel met extra wasabi en deze lamskarbonades smaken super met witte asperges. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.