Lamskarbonade met wasabi en sesam
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lamskarbonade met wasabi en sesam

Probeer deze lente eens lamskarbonade met wasabi en sesam, overheerlijke smaakcombinatie. Serveer bij voorkeur met witte asperges, mm!

15 minuten
4 personen

Tip: je kunt voor dit recept witte en zwarte sesamzaadjes gebruiken, maar er bestaan bijvoorbeeld ook wasabi sesamzaadjes.

Lamskarbonade met wasabi en sesam ingrediënten
Recept lamskarbonade met wasabi en sesam

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Haal de lamskarbonades minstens een half uur vooraf uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout aan beide kanten. 

Besmeer de karbonades aan beide kanten met een dun laagje wasabi. Meng witte en zwarte sesamzaadjes en leg deze op een bord. Druk beide kanten van het vlees in de sesamzaadjes. 

Lamskarbonade met wasabi en sesam
Lamskarbonade met wasabi en sesam

Lamskarbonade met wasabi en sesam afmaken – 5 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de karbonades op hoog vuur ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant. Lamsvlees is het lekkerste als dit nog rosé is, dus bak het niet te lang. 

Serveer eventueel met extra wasabi en deze lamskarbonades smaken super met witte asperges. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
591.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.65 g
0.15 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
52.3 g
24.36 g
Eiwitten
31.03 g
Vezels
0.81 g
Natrium
461.22 mg
Mineralen
Ijzer
3.44 mg
Calcium
64.85 mg
Magnesium
55.32 mg
Kalium
55.32 mg
Fosfor
385.01 mg
Koper
0.21 mg
Zink
5.04 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.05 µg
Vitamines
Vitamine C
1.86 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
0.46 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.41 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
6 µg
Foliumzuur
9.03 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
3.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Lamskarbonade met wasabi en sesam"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.