Probeer deze lente eens lamskarbonade met wasabi en sesam, overheerlijke smaakcombinatie. Serveer bij voorkeur met witte asperges, mm! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamskarbonade-met-wasabi-en-sesam
Tip: je kunt voor dit recept witte en zwarte sesamzaadjes gebruiken, maar er bestaan bijvoorbeeld ook wasabi sesamzaadjes.
Haal de lamskarbonades minstens een half uur vooraf uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout aan beide kanten.
Besmeer de karbonades aan beide kanten met een dun laagje wasabi. Meng witte en zwarte sesamzaadjes en leg deze op een bord. Druk beide kanten van het vlees in de sesamzaadjes.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de karbonades op hoog vuur ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant. Lamsvlees is het lekkerste als dit nog rosé is, dus bak het niet te lang.
Serveer eventueel met extra wasabi en deze lamskarbonades smaken super met witte asperges. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.