Probeer met Pasen eens deze heerlijke Schotse kwarteleitjes. Zo klein en daarom extra lekker, zijn ze niet schattig? Klaar binnen 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-04-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de kleine pan met water, eeen flinke snuf zout en een scheutje azijn en breng aan de kook. Kook de kwarteleitjes 3 minuten lang. Laat de eitjes meteen schrikken onder koud stromend water en pel ze dan voorzichtig.
Verwarm de neutrale olie in een pan met dikke bodem tot een temperatuur van ongeveer 170 graden Celsius.
Snijd de basilicumblaadjes fijn en breng het gehakt op smaak met de basilicum, eidooier, peper en zout.
Vul 1 klein kommetje met bloem, peper en zout. Het tweede kommetje met het ei en melk en klop dit los. Het laatste kommetje is voor de panko (Japans broodkruim).
Verdeel het gehakt in 12 porties en druk het plat in je hand, plaats een eitje in het midden en maak een bolletje. Zorg dat het ei volledig ingesloten zit.
Herhaal dit voor alle eitjes en haal ze dan eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens door de panko. Zorg dat alle balletjes volledig bedekt zijn en frituur ze dan mooi goudbruin in enkele minuten.
Geniet van deze heerlijke scotch quail eggs!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.