Probeer met Pasen eens deze heerlijke Schotse kwarteleitjes. Zo klein en daarom extra lekker, zijn ze niet schattig? Klaar binnen 20 minuten. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/schotse-kwarteleitjes
Vul de kleine pan met water, zout en een scheutje azijn en kook hierin de kwarteleitjes 3 minuten. Laat de eitjes meteen schrikken onder koud stromend water en pel ze dan voorzichtig.
Verwarm de olie tot een temperatuur van ongeveer 170 graden Celsius. Snijd de basilicumblaadjes fijn en breng het gehakt op smaak met de basilicum, eidooier, peper en zout.
Vul 1 klein kommetje met bloem, peper en zout. Het tweede kommetje met het ei en melk en klop dit los. Het laatste kommetje is voor de panko (Japans broodkruim).
Verdeel het gehakt in 12 porties en druk het plat in je hand, plaats een eitje in het midden en maak een bolletje. Zorg dat het ei volledig ingesloten zit.
Herhaal dit voor alle eitjes en haal ze dan eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens door de panko. Zorg dat alle balletjes volledig bedekt zijn en frituur ze dan mooi goudbruin in enkele minuten. Smakelijk!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!