Witte asperges met koude Franse mousselinesaus is een echte klassieker. Je kunt de asperges warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Makkelijker kan bijna niet!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-asperges-met-koude-franse-mousselinesaus
Schil de asperges. Gebruik de schillen om een smaakvol water te creëren en voeg hier de asperges aan toe.
Kook de asperges op laag vuur gaar in ongeveer 15 minuten.
Maak ondertussen de koude mousselinesaus, dit is ongeveer hetzelfde als een standaard mayonaise.
Meng het citroensap, mosterd, eigeel, peper en zout in de middelgrote kom. Voeg hier in een dun straaltje de olie aan toe terwijl je blijft kloppen met een garde. Je zult merken tot de saus steeds dikker wordt en klop tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Hak de verse peterselie en zet deze opzij. Haal de asperges uit het water en laat deze uitlekken op de schone theedoek. Serveer de koude saus apart en garneer de asperges met peterselie.
Dit is een heerlijk bijgerecht bij vele soorten vlees en vis, zoals bijvoorbeeld deze lamskarbonades. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.