Witte asperges met koude Franse mousselinesaus is een echte klassieker. Je kunt de asperges warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Makkelijker kan bijna niet!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-asperges-met-koude-franse-mousselinesaus
Witte asperges met koude Franse mousselinesaus
Maak ondertussen de koude mousselinesaus, dit is ongeveer hetzelfde als een standaard mayonaise. Meng het citroensap, mosterd, eigeel, peper en zout in de middelgrote kom. Voeg hier in een dun straaltje de olie aan toe terwijl je blijft kloppen met een garde. Je zult merken tot de saus steeds dikker wordt en klop tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Hak de verse peterselie en zet deze opzij. Haal de asperges uit het water en laat deze uitlekken op de schone theedoek. Serveer de koude saus apart en garneer de asperges met peterselie. Dit is een heerlijk bijgerecht bij vele soorten vlees en vis, zoals bijvoorbeeld deze lamskarbonades. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.